Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten keitetään pontikkaa?

Vierailija
12.02.2025 |

Hä?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
12.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostetaan noin 20 l vetoinen suljettava ämpäri. Ämpäriin 6 l sokeria ja 1 superhiivapussi ja loput vettä. Koko sotku vaan sekaan ja hämmentämään.

Kun ainekset ovat liuenneet veteen, niin vesilukko kanteen, ja annetaan käydä kiljuksi 1-2 viikkoa.

Kun kilju on valmis, pitäisi sellanen ruostumattomasta teräksestä tehty pontikkapannu ja tislauslaitteisto jostain hommata. Sitten tislataan, ja hankalaa hommasta tekee se, että lämpötila on pidettävä koko ajan 78-80 asteessa tai homma menee persiilleen, suosittelen digitaalista lämpömittaria.

Mitä useammin nesteen tislaat sen tukevampaa siitä tulee.

Vierailija
2/5 |
12.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
12.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yllättävän helppoa hommaa ja hyvää tulee.

Vierailija
4/5 |
12.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostat still spirits turbo t500 kupariosilla. Helppo kun on sähköinen. 

sinne sit kippaat kiljus tai kyykkyviinit tms

Vierailija
5/5 |
12.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vanha lämminvesivaraaja käy oikein hyvin, eikä emäntäkään ihmettele, että mikä tuo laite tallin nurkassa on.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan yhdeksän kolme