Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Täydellisen kananmunan keittäminen vie 32min

Vierailija
10.02.2025 |

Tuohon tulokseen on tullut italialainen tutkimusryhmä. Että eikun kokeilemaan.

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarkoittaako ap että: Kananmunan keittäminen täydellisen hyväksi kestää 32min?

Vierailija
2/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Italialainen velttomuna. Jokainen av-mamman unelma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

?

Vierailija
4/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tarkoittaako ap että: Kananmunan keittäminen täydellisen hyväksi kestää 32min?

Itse tulkitsisin niin, että jos kananmuna on täydellinen, sen keittäminen vie 32 min.

Vierailija
5/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tavallisesti kananmunan keittämiseen ei mene niin kauan! Jos haluat keittää täydellisen kananmunan, aika vaihtelee sen mukaan, millaista kypsyyttä haluat munalle:

Pehmeä kananmunan keltuainen: Keitä 46 minuuttia.

Keskivahva keltuainen: Keitä 79 minuuttia.

Kovaksi keitetty: Keitä 1012 minuuttia.

32 minuuttia on hyvin pitkä aika, ja se saattaisi johtaa kuivaan, kumimaiseen keltuaiseen ja hapon hajuun. Voisiko se olla, että keität munia liian matalalla lämmöllä tai lämpötila on liian korkea?

Vierailija
6/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tavallisesti kananmunan keittämiseen ei mene niin kauan! Jos haluat keittää täydellisen kananmunan, aika vaihtelee sen mukaan, millaista kypsyyttä haluat munalle:

Pehmeä kananmunan keltuainen: Keitä 46 minuuttia.

Keskivahva keltuainen: Keitä 79 minuuttia.

Kovaksi keitetty: Keitä 1012 minuuttia.

32 minuuttia on hyvin pitkä aika, ja se saattaisi johtaa kuivaan, kumimaiseen keltuaiseen ja hapon hajuun. Voisiko se olla, että keität munia liian matalalla lämmöllä tai lämpötila on liian korkea?

Arvon AI, 32 minuutin jutussa munaa pidetään 2 minuuttia kiehuvassa vedessä, sitten 2 minuuttia 30 asteisessa vedessä ja sitten takaisin kiehuvaan jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tarkoittaako ap että: Kananmunan keittäminen täydellisen hyväksi kestää 32min?

Kyllä mikäli tuossa olevaa tutkimusta uskoo.

https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/tutkijat-kananmunaa-kannatta…

Vierailija
8/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tavallisesti kananmunan keittämiseen ei mene niin kauan! Jos haluat keittää täydellisen kananmunan, aika vaihtelee sen mukaan, millaista kypsyyttä haluat munalle:

Pehmeä kananmunan keltuainen: Keitä 46 minuuttia.

Keskivahva keltuainen: Keitä 79 minuuttia.

Kovaksi keitetty: Keitä 1012 minuuttia.

32 minuuttia on hyvin pitkä aika, ja se saattaisi johtaa kuivaan, kumimaiseen keltuaiseen ja hapon hajuun. Voisiko se olla, että keität munia liian matalalla lämmöllä tai lämpötila on liian korkea?

Miten keitetään matalalla lämmöllä? Tai liian korkealla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paras ohje: kiehuvassa vedessä 2min, pois liedeltä ja 10min haudutus. Ei tule kumimuna

Vierailija
10/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Otan saman kattilan, lasken siihen vettä niin että munat peittyvät ja käännän lieden kuutoselle.

Ajastimeen laitan 20 minuuttia ja kun kello soi, munat ovat täydellisen hyytyneet ja surureunusta ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Otan saman kattilan, lasken siihen vettä niin että munat peittyvät ja käännän lieden kuutoselle.

Ajastimeen laitan 20 minuuttia ja kun kello soi, munat ovat täydellisen hyytyneet ja surureunusta ei ole.

Itse laitan munat veden peittoon, levy kuutoselle, kun vesi kiehuu sammutan ja 8 minsan päästä valmis, vedet pois ja pöydälle hetkeksi ja sitten vasta kylmää vettä niskaan. Kuori irtoaa helpoiten ja keltuainen ...nam, just sopiva.

Vierailija
12/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä suomalainen keittiöspesialisti keittää täydellisen munan munankeittimellä + jäähdytettynä noin 20 minuutissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tavallisesti kananmunan keittämiseen ei mene niin kauan! Jos haluat keittää täydellisen kananmunan, aika vaihtelee sen mukaan, millaista kypsyyttä haluat munalle:

Pehmeä kananmunan keltuainen: Keitä 46 minuuttia.

Keskivahva keltuainen: Keitä 79 minuuttia.

Kovaksi keitetty: Keitä 1012 minuuttia.

32 minuuttia on hyvin pitkä aika, ja se saattaisi johtaa kuivaan, kumimaiseen keltuaiseen ja hapon hajuun. Voisiko se olla, että keität munia liian matalalla lämmöllä tai lämpötila on liian korkea?

Arvon AI, 32 minuutin jutussa munaa pidetään 2 minuuttia kiehuvassa vedessä, sitten 2 minuuttia 30 asteisessa vedessä ja sitten takaisin kiehuvaan jne.

On se ainakin kovin vaivalloista, helpompi ottaa monien turhakkeeksi tutkima munankeitin käyttöön.

Vierailija
14/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tavallisesti kananmunan keittämiseen ei mene niin kauan! Jos haluat keittää täydellisen kananmunan, aika vaihtelee sen mukaan, millaista kypsyyttä haluat munalle:

Pehmeä kananmunan keltuainen: Keitä 46 minuuttia.

Keskivahva keltuainen: Keitä 79 minuuttia.

Kovaksi keitetty: Keitä 1012 minuuttia.

32 minuuttia on hyvin pitkä aika, ja se saattaisi johtaa kuivaan, kumimaiseen keltuaiseen ja hapon hajuun. Voisiko se olla, että keität munia liian matalalla lämmöllä tai lämpötila on liian korkea?

46 minuutin keiton jälkeen en jaksa uskoa keltuaisen olevan kovinkaan pehmeä enää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tavallisesti kananmunan keittämiseen ei mene niin kauan! Jos haluat keittää täydellisen kananmunan, aika vaihtelee sen mukaan, millaista kypsyyttä haluat munalle:

Pehmeä kananmunan keltuainen: Keitä 46 minuuttia.

Keskivahva keltuainen: Keitä 79 minuuttia.

Kovaksi keitetty: Keitä 1012 minuuttia.

32 minuuttia on hyvin pitkä aika, ja se saattaisi johtaa kuivaan, kumimaiseen keltuaiseen ja hapon hajuun. Voisiko se olla, että keität munia liian matalalla lämmöllä tai lämpötila on liian korkea?

Tämä on sen entisen blondin keittotapa. Itkuisena soitti äidilleen ja ihmetteli, kun ei ne munat millään pehmene, vaikka kuinka pitkään keittäisi.

Vierailija
16/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei vaan näin . .. munat veteen ja  kun alkaa kiehua, siis ihan kunnolla niin virta heti pois ja annat olla 8 min. DADAA valmiit munat, 

Vierailija
17/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä saa täydellisiä munia? Kaupassa oli vain vapaan kanan ja luomumunia, yhdessäkään paketissa ei kerrottu ovatko munat täydellisiä.

Vierailija
18/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tarkoittaako ap että: Kananmunan keittäminen täydellisen hyväksi kestää 32min?

Itse tulkitsisin niin, että jos kananmuna on täydellinen, sen keittäminen vie 32 min.

         Itse keitän veden kuplimisesta asti n.9minuuttia, aina on onnistunut.

Vierailija
19/21 |
10.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarviiko munaan sitten kuorimisen jälkeen katuporaa ja lekaa?

Vierailija
20/21 |
11.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tavallisesti kananmunan keittämiseen ei mene niin kauan! Jos haluat keittää täydellisen kananmunan, aika vaihtelee sen mukaan, millaista kypsyyttä haluat munalle:

Pehmeä kananmunan keltuainen: Keitä 46 minuuttia.

Keskivahva keltuainen: Keitä 79 minuuttia.

Kovaksi keitetty: Keitä 1012 minuuttia.

32 minuuttia on hyvin pitkä aika, ja se saattaisi johtaa kuivaan, kumimaiseen keltuaiseen ja hapon hajuun. Voisiko se olla, että keität munia liian matalalla lämmöllä tai lämpötila on liian korkea?

17 tuntia keittää kananmuna kovaksi?  46 minuutin jälkeen ei  kyllä taida olla kovin pehmeä keltuainen....