Kannattaa syödä isoja määriä lohta ja kirjolohta
Niiden syönti saa hiukset kiiltämään ja ihon kosteaksi. Leijonille syötetään isoja määriä kalanmaksaöljyä eläintarhassa, koska leijonien turkki alkaa kiiltää.
Kommentit (2)
Vierailija kirjoitti:
Rasvaiset kalat keräävät ympäristömyrkkyjä
Dioksiineja ja PCB-yhdisteitä kertyy lähinnä Itämeren rasvaisiin kaloihin, kuten kilohailiin ja silakkaan, jotka ovat Itämeren lohen pääasiallista ravintoa.
Dioksiinien ja PCB-yhdisteiden pitoisuuksien pieneneminen lohessa viittaa siihen, että myös lohen ravintokaloissa näiden yhdisteiden pitoisuudet olisivat pienentyneet. Toisaalta lohilla on syönnösvuosinaan 2014 - 2016 ollut saalistettavana runsaasti nuorta kalaa. Ympäristömyrkyt kertyvät kaloihin iän ja kasvun myötä ravinnosta.
Arvioiden mukaan jopa yli 80 prosenttia suomalaisten dioksiinien ja PCB-yhdisteiden kokonaissaannista tulee luonnonkalasta. Suomalaisten altistuminen dioksiineille ja PCB-yhdisteille vähenee, kun näiden yhdisteiden pitoisuudet pienenevät Itämeren rasvaisessa kalassa.
Kalan käyttö on turvallista yleisten syöntisuositusten mukaisesti vähintään kaksi kertaa viikossa lajeja vaihdellen. On kuit
Kannattaa vaihdella kaloja mitä syö.
Rasvaiset kalat keräävät ympäristömyrkkyjä
Dioksiineja ja PCB-yhdisteitä kertyy lähinnä Itämeren rasvaisiin kaloihin, kuten kilohailiin ja silakkaan, jotka ovat Itämeren lohen pääasiallista ravintoa.
Dioksiinien ja PCB-yhdisteiden pitoisuuksien pieneneminen lohessa viittaa siihen, että myös lohen ravintokaloissa näiden yhdisteiden pitoisuudet olisivat pienentyneet. Toisaalta lohilla on syönnösvuosinaan 2014 - 2016 ollut saalistettavana runsaasti nuorta kalaa. Ympäristömyrkyt kertyvät kaloihin iän ja kasvun myötä ravinnosta.
Arvioiden mukaan jopa yli 80 prosenttia suomalaisten dioksiinien ja PCB-yhdisteiden kokonaissaannista tulee luonnonkalasta. Suomalaisten altistuminen dioksiineille ja PCB-yhdisteille vähenee, kun näiden yhdisteiden pitoisuudet pienenevät Itämeren rasvaisessa kalassa.
Kalan käyttö on turvallista yleisten syöntisuositusten mukaisesti vähintään kaksi kertaa viikossa lajeja vaihdellen. On kuitenkin myös muistettava noudattaa Eviran tietyille herkille kuluttajaryhmille syöntisuosituksiin antamia poikkeuksia.
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/valvonta/tutk…