Maailman huonoin ruoka muka veripalttu!
Kaipaan pohjoissuomalaisena rössypottua! Sitä sai lapsena koulussakin. Kaukana huonosta!
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000010967805.html
Kommentit (29)
Eihän se edes ole oikea ruoka. Lähinnä historiallinen kuriositeetti. Ei missään enää nykysin tarjoilla veripalttua.
Minusta islantilainen mädätetty hai on aika paljon karmeampi ruoka.
Vierailija kirjoitti:
Eihän se edes ole oikea ruoka. Lähinnä historiallinen kuriositeetti. Ei missään enää nykysin tarjoilla veripalttua.
Oulussa saa vaikkei enää koululistassa olekaan.
Veripalttua tai vastaavaa sentään tehdään useassa maassa eli se ei voi olla huonoin ruoka. Hapansilakka vienee voiton.
Hyiii. En söisi, vaikka olisin nälissäni.
Pitäkää te oululaiset vaan herkkunne.
Ilmeisesti veriruuat on kamalia, jossain oli lista joka maan kauheimmasta ruuasta ja todella paljon oli veriruokia. Monille se pelkkä tieto, että tämä on verestä tehty on jo niin kuvottava että eivät edes suostu maistamaan.
Vierailija kirjoitti:
Ilmeisesti veriruuat on kamalia, jossain oli lista joka maan kauheimmasta ruuasta ja todella paljon oli veriruokia. Monille se pelkkä tieto, että tämä on verestä tehty on jo niin kuvottava että eivät edes suostu maistamaan.
Lähinnä se on se ajatus verestä mikä ällöttää. Eihän vaikka musta makkara ole ollenkaan hullumpaa. Vastapaistettuna puolukkahillon kanssa tosi hyvää.
Punajuurivatkulia oli kouluaikoina. Hyi sna!
Kyllä täällä Tampereellakin ja pirkanmaallakin syödään veripalttua. Aivan h, lvetin hyvää kun sitä paistaa pannulla rasvassa. Tapola tekee toisinaan. Mummoni teki aikoinaan sitä "rössyä" eli uunissa ikään kuin "veripannukakkua". Joo kuulostaa ällöltä mutta oli superhyvää.
Toisaalta tapolan mustamakkara on täällä legenda ja verilätyt on ihan tyypillistä kotiruokaa niin ei ihme jos veripaltullekin olisi faneja.
Kauhavalla ostin joskus verileipää, reikäleivän taikinassa oli verta. Ei hullumpaa.
Rössypottua sai aikoinaan armeijassakin, ainakin Oulun Hiukkavaarassa sai. Hyvää ja riittävästi.
Sen mitä kouluajoistani muistan, on se Oulun karmea rössypottu, hirveän makuista, mutta pakko oli syödä. Olen toki asunut monellakin paikkakunnalla Suomessa, mutta tuon ällötyksen muistan vieläkin. En siihen muualla ole onnekseni törmännyt, vaikka perinneruokia on tullut syötyä niin itäisessä Suomessa kuin keskisessäkin Suomessa.
Vierailija kirjoitti:
Punajuurivatkulia oli kouluaikoina. Hyi sna!
Mitä se on, en ole koskaan kuullutkaan moisesta ruoasta?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Punajuurivatkulia oli kouluaikoina. Hyi sna!
Mitä se on, en ole koskaan kuullutkaan moisesta ruoasta?
Nimen perusteella ei kyllä haluaisi kuullakaan. Punajuuri vielä menee, mutta että 'vatkuli'.
Inhoan veriruokia🤢, tai sisäelinruokia. Yöks.
Vierailija kirjoitti:
Inhoan veriruokia🤢, tai sisäelinruokia. Yöks.
Maistuisiko vaikka naudan kieli?
Vierailija kirjoitti:
Kyllä täällä Tampereellakin ja pirkanmaallakin syödään veripalttua. Aivan h, lvetin hyvää kun sitä paistaa pannulla rasvassa. Tapola tekee toisinaan. Mummoni teki aikoinaan sitä "rössyä" eli uunissa ikään kuin "veripannukakkua". Joo kuulostaa ällöltä mutta oli superhyvää.
Toisaalta tapolan mustamakkara on täällä legenda ja verilätyt on ihan tyypillistä kotiruokaa niin ei ihme jos veripaltullekin olisi faneja.
Meillä oli sama. Veripalttua ja verilettuja puolukkahillon kanssa. Söisin heti niitä kun olivat niin hyviä. Mustamakkaraa myös söisin heti jos sitä saisin.
🤢 pelkästä ajatuksestakin