Kova rasva on pahasta, jos se on lihassa. Pähkinöissä on paljon kovaa rasvaa, mutta pähkinät ovat terveellisiä.
Rasvaisessa kalassakin on kovia rasvoja, mutta kala on terveellistä. Miksi juuri lihan kova rasva on niin epäterveellistä?
Kommentit (44)
Äidin maidon energia tulee juuri kovasta rasvasta. Mitä? Onko äidin maito epäterveellistä?
Koska sitä on suhteessa niin paljon. Noin puolet naudanlihan rasvasta on tyydyttynyttä ja pähkinöiden rasvasta vain 10 %. Ihan sama kuin veren kolesteroliarvojen kanssa, suhdeluku on oleellisempi tekijä.
https://sydan.fi/fakta/sydanystavalliset-pahkinat-ja-siemenet/
Pähkinät ja siemenet sisältävät paljon rasvaa. Sadassa grammassa pähkinöitä on 4376 grammaa ja siemenissä 3367 grammaa rasvaa (ks. taulukko). Sekä pähkinöiden että siementen rasvasta noin 8090 prosenttia on kuitenkin pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
https://sydan.fi/fakta/sydanystavalliset-pahkinat-ja-siemenet/
Pähkinät ja siemenet sisältävät paljon rasvaa. Sadassa grammassa pähkinöitä on 4376 grammaa ja siemenissä 3367 grammaa rasvaa (ks. taulukko). Sekä pähkinöiden että siementen rasvasta noin 8090 prosenttia on kuitenkin pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa.
siis 80 - 90 prosenttia, palsta tiputtaa taas itsekseen tuon viivan pois kopioidusta tekstistä.
Vierailija kirjoitti:
Myös ihmisen rasva on eläinrasvaa, ja siten kovaa rasvaa. Mutta laihduttaminen, eli rasvan käyttäminen, on olevinaan terveellistä.
Ihminen on eläin pelkästään evoluutioharhaan uskovien mielestä.
Vierailija kirjoitti:
Koska sitä on suhteessa niin paljon. Noin puolet naudanlihan rasvasta on tyydyttynyttä ja pähkinöiden rasvasta vain 10 %. Ihan sama kuin veren kolesteroliarvojen kanssa, suhdeluku on oleellisempi tekijä.
Maapähkinässa, jota kaupassa myydään, 20 % rasvasta on kovaa rasvaa, jota absoluuttisesti ottaen on hyvin paljon, kun huomioi sen, että maapähkinöissä on paljon rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska sitä on suhteessa niin paljon. Noin puolet naudanlihan rasvasta on tyydyttynyttä ja pähkinöiden rasvasta vain 10 %. Ihan sama kuin veren kolesteroliarvojen kanssa, suhdeluku on oleellisempi tekijä.
Maapähkinässa, jota kaupassa myydään, 20 % rasvasta on kovaa rasvaa, jota absoluuttisesti ottaen on hyvin paljon, kun huomioi sen, että maapähkinöissä on paljon rasvaa.
Maapähkinä ei ole pähkinä.
Pähkinöissä on myös paljon muita hyviä ravintoaineita ja pähkinän energiasta n. 20 % ei edes imeydy ihmisen elimistöön. Lisäksi, ei niitä pähkinöitäkään kuulu reikä päässä vetää, vaan n. kourallinen suolaamattomia pähkinöitä päivässä.
Pähkinöitä on tarkoitus syödä muutama eli kovaa rasvaa tulee pari grammaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska sitä on suhteessa niin paljon. Noin puolet naudanlihan rasvasta on tyydyttynyttä ja pähkinöiden rasvasta vain 10 %. Ihan sama kuin veren kolesteroliarvojen kanssa, suhdeluku on oleellisempi tekijä.
Maapähkinässa, jota kaupassa myydään, 20 % rasvasta on kovaa rasvaa, jota absoluuttisesti ottaen on hyvin paljon, kun huomioi sen, että maapähkinöissä on paljon rasvaa.
Maapähkinä ei ole pähkinä.
Jaa, että pähkinä ei olekaan pähkinä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska sitä on suhteessa niin paljon. Noin puolet naudanlihan rasvasta on tyydyttynyttä ja pähkinöiden rasvasta vain 10 %. Ihan sama kuin veren kolesteroliarvojen kanssa, suhdeluku on oleellisempi tekijä.
Maapähkinässa, jota kaupassa myydään, 20 % rasvasta on kovaa rasvaa, jota absoluuttisesti ottaen on hyvin paljon, kun huomioi sen, että maapähkinöissä on paljon rasvaa.
Maapähkinä ei ole pähkinä.
Jaa, että pähkinä ei olekaan pähkinä.
Niin, maapähkinä ei ole pähkinä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska sitä on suhteessa niin paljon. Noin puolet naudanlihan rasvasta on tyydyttynyttä ja pähkinöiden rasvasta vain 10 %. Ihan sama kuin veren kolesteroliarvojen kanssa, suhdeluku on oleellisempi tekijä.
Maapähkinässa, jota kaupassa myydään, 20 % rasvasta on kovaa rasvaa, jota absoluuttisesti ottaen on hyvin paljon, kun huomioi sen, että maapähkinöissä on paljon rasvaa.
Maapähkinä ei ole pähkinä.
Jaa, että pähkinä ei olekaan pähkinä.
Tieteellisessä mielessä ei ole, vaikka sillä on pähkinä-loppuinen nimi. Se on herneensukuinen kasvi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska sitä on suhteessa niin paljon. Noin puolet naudanlihan rasvasta on tyydyttynyttä ja pähkinöiden rasvasta vain 10 %. Ihan sama kuin veren kolesteroliarvojen kanssa, suhdeluku on oleellisempi tekijä.
Maapähkinässa, jota kaupassa myydään, 20 % rasvasta on kovaa rasvaa, jota absoluuttisesti ottaen on hyvin paljon, kun huomioi sen, että maapähkinöissä on paljon rasvaa.
Maapähkinä ei ole pähkinä.
Jaa, että pähkinä ei olekaan pähkinä.
Niin, maapähkinä ei ole pähkinä.
No, mikä se sitten on?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska sitä on suhteessa niin paljon. Noin puolet naudanlihan rasvasta on tyydyttynyttä ja pähkinöiden rasvasta vain 10 %. Ihan sama kuin veren kolesteroliarvojen kanssa, suhdeluku on oleellisempi tekijä.
Maapähkinässa, jota kaupassa myydään, 20 % rasvasta on kovaa rasvaa, jota absoluuttisesti ottaen on hyvin paljon, kun huomioi sen, että maapähkinöissä on paljon rasvaa.
Maapähkinä ei ole pähkinä.
Jaa, että pähkinä ei olekaan pähkinä.
Tieteellisessä mielessä ei ole, vaikka sillä on pähkinä-loppuinen nimi. Se on herneensukuinen kasvi.
Maapähkinällä on pähkinän ominaisuudet, eikä herneen ominaisuuksia.
Vain jotain 30g päivässä..kuituja kaipaa suolisto myös. Marjoja,kasvista hyvä juttu.
Höttömätöt jättää vähiin.
Lihan kova rasva on etuoikeutettua, patriarkaalista valkoisen miehen rasvaa. Pähkinöiden kova rasva on riittävän woke ja ennen kaikkea ilmastoystävällistä rasvaa.
Yksipuolinen ruokavalio on joka tapauksessa huono juttu. Ja överien syöminen jatkuvasti. Ruoansulatuskanavan pitää antaa toipua joskus. Siksi lyhyisiin paastoihin perustuvat 'hoidot' näyttävät tehoavan ja itsellä hampaiden poistojen jälkeinen pari päivää liemiruoalla tuntuu aina niin virkistävältä.
Jos antaa ruoansulatukselle välillä breikkiä, niin ei tartte liian tarkasti katsella rasvojen koostumusta.
Lihassa sitä on noihin muihin verrattuna huomattavasti enemmän kovaa rasvaa. Isompi ongelma on punaisessa lihassa kalaan verrattuna myös miten siinä on aivan valtavasti enemmän tyydyttynyttä rasvaa. Kalassa on myös muita rasvoja, jotka ovat terveydelle hyväksi, kuten omega-3-vatsahappo.
Tässä aloituksessa tuntuu menevän nyt ehkä lievästi kovat/pehmeät rasvat sekaisin tyydyttyneiden/tyydyttymättömien rasvojen kanssa. Vaikka noita sanoja käytetään puhekielessä ristiin ne ei oo ihan täysin sama asia, koska kaikki tyydyttynyt rasva ei välttämättä ole olomuodoltaan kovaa. Tyydyttyneet rasvat on ne mitkä on yhteydessä just tohon LDL-kolesterolia, painon nousuun ja syöpiin. Niitä kovia rasvoja neuvomaan välttää, koska suurin osa niistä on tyydyttyneitä ja tavallisten ihmisten on helpompi muistaa, että kova olomuoto = epäterveellistä (esim. voi) ja pehmeä olomuoto = terveellistä (esim. oliiviöljy)
Myös ihmisen rasva on eläinrasvaa, ja siten kovaa rasvaa. Mutta laihduttaminen, eli rasvan käyttäminen, on olevinaan terveellistä.