Airfryerin ruoat
Mitä ruokia et itse tee airfryerissa ja miksi?
Luin juuri uutisen is:stä siitä, mitä joku ei tekisi airfryerissä ja aloin pohtimaan, että tietääko tämä henkilö, mikä airfryer on, kun kuvittelee, että esim kastikkeet valmistetaan siellä ja itse ei niitä valmistaisi airfryerissä? https://www.is.fi/ruokala/art-2000010954226.html kuinka moni valmistaa kastikkeet ja keitot normaalikokoisessa uunissakaa??
Yksinkertaisesti: airfryer on kiertoilmauuni eikä mikään aromipesä
Kommentit (13)
Vierailija kirjoitti:
Keittoja tehdään kyllä uunissa. Kastikkeista en kyllä tiedä, kaipa niitäkin voisi.
Keitot keitetään liedellä. Jos laitat sen hautumaan uuniin, on se pata.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keittoja tehdään kyllä uunissa. Kastikkeista en kyllä tiedä, kaipa niitäkin voisi.
Keitot keitetään liedellä. Jos laitat sen hautumaan uuniin, on se pata.
En laita hautumaan vaan keittymään.
Hirveä määrä karsinogeenejä tulee, jos koko ajan tekee air fryerissä ruokansa. Veikkaan, että alkaa näkyä syöpätilastoissa pitkällä viiveellä, kun jotkut on hurahtanut laitteeseen todella.
Vierailija kirjoitti:
Hirveä määrä karsinogeenejä tulee, jos koko ajan tekee air fryerissä ruokansa. Veikkaan, että alkaa näkyä syöpätilastoissa pitkällä viiveellä, kun jotkut on hurahtanut laitteeseen todella.
Miksei niitä karsonogeenejä uunissa muodostuisi? Miten airfryer lisää karsinogeenejä? Pannulla paistamisen sijaan lämmittää uunin tapaan ruoan. Pannulla paistaessa luulisi karsinogeenejä tulevan enemmän, kun ruoka palaa kuumalla pannulla.
Vierailija kirjoitti:
Hirveä määrä karsinogeenejä tulee, jos koko ajan tekee air fryerissä ruokansa. Veikkaan, että alkaa näkyä syöpätilastoissa pitkällä viiveellä, kun jotkut on hurahtanut laitteeseen todella.
Luulisi, että uppomaistamisen sijaan, moni ruoka olisi juuri terveellisempää airfryerissa laitettuna kuin öljyyn upotettuna.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hirveä määrä karsinogeenejä tulee, jos koko ajan tekee air fryerissä ruokansa. Veikkaan, että alkaa näkyä syöpätilastoissa pitkällä viiveellä, kun jotkut on hurahtanut laitteeseen todella.
Luulisi, että uppomaistamisen sijaan, moni ruoka olisi juuri terveellisempää airfryerissa laitettuna kuin öljyyn upotettuna.
Kukaan ei uppopaista ruokaa joka päivä. Nyt on porukkaa, jotka saattavat lähes jokapäivä laittaa ruokansa airfryerissä. Se rapea pinta ruuan päällä sisältää karsinogeenejä.
Teen lähes kaikki ruoat air fryerissa. Valmis keitot lämmitän mikrossa. Hellaa käytän vähiten.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hirveä määrä karsinogeenejä tulee, jos koko ajan tekee air fryerissä ruokansa. Veikkaan, että alkaa näkyä syöpätilastoissa pitkällä viiveellä, kun jotkut on hurahtanut laitteeseen todella.
Luulisi, että uppomaistamisen sijaan, moni ruoka olisi juuri terveellisempää airfryerissa laitettuna kuin öljyyn upotettuna.
Kukaan ei uppopaista ruokaa joka päivä. Nyt on porukkaa, jotka saattavat lähes jokapäivä laittaa ruokansa airfryerissä. Se rapea pinta ruuan päällä sisältää karsinogeenejä.
Pahemmin se palaa paistinpannulla. Kaikki marinaadit palaa pohjaan. Mikro toimii säteilyllä, saat säteilytettyä ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hirveä määrä karsinogeenejä tulee, jos koko ajan tekee air fryerissä ruokansa. Veikkaan, että alkaa näkyä syöpätilastoissa pitkällä viiveellä, kun jotkut on hurahtanut laitteeseen todella.
Miksei niitä karsonogeenejä uunissa muodostuisi? Miten airfryer lisää karsinogeenejä? Pannulla paistamisen sijaan lämmittää uunin tapaan ruoan. Pannulla paistaessa luulisi karsinogeenejä tulevan enemmän, kun ruoka palaa kuumalla pannulla.
Juuri tuon takia ruoka kannattaakin valmistaa kylmällä pannulla.
Kaikki paistaminen tekee karsinogeenejä. Turvallisinta on raakaruoka, sitten keittäminen ja höyrystäminen.
Vierailija kirjoitti:
Hirveä määrä karsinogeenejä tulee, jos koko ajan tekee air fryerissä ruokansa. Veikkaan, että alkaa näkyä syöpätilastoissa pitkällä viiveellä, kun jotkut on hurahtanut laitteeseen todella.
Miksi siinä karsinogeenejä tulisi yhtään sen enempää kuin isossa uunissa tai pannulla tehdessä? Pannussa helpommin palaa ja siinä vasta niitä onkin sitten.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hirveä määrä karsinogeenejä tulee, jos koko ajan tekee air fryerissä ruokansa. Veikkaan, että alkaa näkyä syöpätilastoissa pitkällä viiveellä, kun jotkut on hurahtanut laitteeseen todella.
Luulisi, että uppomaistamisen sijaan, moni ruoka olisi juuri terveellisempää airfryerissa laitettuna kuin öljyyn upotettuna.
Kukaan ei uppopaista ruokaa joka päivä. Nyt on porukkaa, jotka saattavat lähes jokapäivä laittaa ruokansa airfryerissä. Se rapea pinta ruuan päällä sisältää karsinogeenejä.
Ei tässä puhuttukaan, että ruoka uppopiatettaisiin joka päivä, mutta vastaukseesi kyllä, moni laittaa jotain uppopaistettua. Kaikki eivät ole suomalaista läskisoosiperunakansaa.
Millä tavalla rapeus sisältää karsinogeenejä? Ihan yhtälailla leivästä tulee rapeaa uunissa kuin airfryerissakin. Ero on vain siinä, että airfryer uunin sijaan lämpenee nopeasti käyttölämpöön ja pienen koon ansioista vie vähemmän enegiaa. Sama kuin pakkaisit hellan alla olevan kiertoilman uunin yhteen neljäsosaan koosta,
pannulla sitä rapsakkuutta tulee kasviksista lähtien ja niitä karsinogeenejä varmasti enemmän.
Keittoja tehdään kyllä uunissa. Kastikkeista en kyllä tiedä, kaipa niitäkin voisi.