Voiko maitoa pakastaa?
Ja jos voi säilyykö kuinka pitkääm pakkasessa ja millaisessa astiassa pakastat maidon? Itse käytän maitoa vain ruuanlaitossa lähinnä muusin teossa ja sitä menee noin 1 dl kerrallaan joten miten saisin kätevästi desin verran maitoa pakastettua? Toimisiko maidon pakastaminen jääpalakuutioile tarkoitetussa muotissa?
Kommentit (19)
Olen aina silloin tällöin pakastanut, koska en juo maitoa. Käytän sitä kahvissa ja ruoanlaitossa. Jos en kokkaile ja maitoa on reilusti, saatan laittaa jääpalajuttuihin tulevia kahveja varten ja pakastusrasioihin ruoanlaittoon tarkoitetut.
Olen pakastanut myös viiliä, rahkaa ja jogurttia. Loppusyksystä pakastin pari purkin loppua kuohukermaa ja laitoin ne joulun pikkuleipätakinaan.
Tietenkin voi pakastaa. Eikö kysymys kuulu enemmänkin, että mihin pakastettua maitoa voisi käyttää.
Mitä tahansa voi pakastaa ja sulattaakin.
Melkein kaikkea, maitoakin, voi käyttää sulatuksen jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Otat käyttöön UHT maidon, säilyy kuukausia avaamattomana huoneenlämmössä.
Miten otat 1 dl maitoa avaamatta maitopurkkia? Ääliö tai luetun ymmärtäminen on nollatasoa!
Vaihda vegaaniseen nesteeseen, niitä saa pikku paketeissa. Tai jauheeseen. Säästyy lehmät ja hävikki.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Otat käyttöön UHT maidon, säilyy kuukausia avaamattomana huoneenlämmössä.
Miten otat 1 dl maitoa avaamatta maitopurkkia? Ääliö tai luetun ymmärtäminen on nollatasoa!
2dl uht? Kompromissi. Kaksi muussia.
Kyllä voit ja se toimii oikein hyvin juuri perunasoseessa pakastamisen jälkeenkin.
Kurkkua ja vesimelonia en pakastaisi, mutta lähestulkoon kaikkea muuta ellen käytä kuivuria.
Oltermannit ostan kilon klimppinä tarjouksesta ja raastan sen "annospaloiksi" pakastimeen. Käyn juustoa vain sulaneena eli piirakoihin, laatikoihin, pastan sekaan ja lämpöisiin voileipiin. Arki-juusto meni sulaessaan uudelleen raastettavaan muotoon.
Kaupassa myydään 2 dl:n ja 5 dl:n maitoja. Tosin 2 dl maksaa saman kuin litra. Toinen vaihtoehto on maitojauhe.
Mutta kyllä maitoa voi pakastaa. Koostumus saattaa kärsiä, mutta menettelee ruoanlaitossa.
Jäätelö on pakastettua maitoa, joten kyllä.
Juurihan oli prisman ilta-alessa valion vanhan ajan täysluomumaitoa tarjouksessa. Ostin monta pakettia ja laitoin pakkaseen.
Sieltä sitten otan yhden ja revin pakkauksen ympäriltä pois, laitan kattilaan ja haudutan ohrapuuroksi.
Oikeastaan pyrin siihen, että kaikki mitä syön, on ostettu vähintään -30% tarjouksesta, vuositasolla säästö on iso ja myös hävikkiä koen vähentäväni omalta osaltani näin.
Kiitos kivoista ja hyödyllisistä vastauksista. Mietin, että jos tekisin muusin mihin menisi 1 litra maitoa, niin siihen kuorisin sitten ehkä n. 5 kg perunoita ja tämän laittaisin sitten pakkaseen eikä tarvitsisi maitoa erikseen pakastella, aikamoinen satsi tulisi ja kädet hellinä kuorimisesta, ei hyvä :) Parempi pakastaa tuo n.9 dl maitoa mikä jäi kun tein äsken muusin.
Kyllä maitoa voi pakastaa. Pakasta sopivan kokoisin annoksin. Mun äiti ja yksi kaveri pakastaa maitoa, ihan ok käyttöön sulaneena.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Otat käyttöön UHT maidon, säilyy kuukausia avaamattomana huoneenlämmössä.
Miten otat 1 dl maitoa avaamatta maitopurkkia? Ääliö tai luetun ymmärtäminen on nollatasoa!
En uskonutkaan että ymmärrät. Niitä kun on erikokosia tarpeen mukaan.
EIkö maidosta kannattaisi ennemminkin haihduttaa neste niin saisi maitojauhetta?
Pakastettu ja sulatettu maito ja kerma menevät ruuanlaitossa täydestä. Rakenne muuttuu sen verran että eivät enää ole hyviä sellaisenaan, mutta ruuanlaitossa muihin aineisiin sekoitettuna niissä ei enää huomaa mitään. Kannattaa pakastaa niin pieninä erinä että saa aina otetuksi sellaisen määrän kuin tarvitsee.
Otat käyttöön UHT maidon, säilyy kuukausia avaamattomana huoneenlämmössä.