Osaatko leipoa ja oletko tehnyt toscapiirakan?
Kommentit (7)
Toskakakkua teen usein. Joko mantelilastuilla tai hasselpähkimärouheella. Taikinasn lisään appelsiininkuorta ja mehua. Ihan huippu!
Joskus teen toskapullia
Yleisesti ottaen leivon vain leipiä ja rieskoja. Harvoin teen kakkuja tai piirakoita kun ei ole syöjiä talossa. Asun yksin enkä ole perso millekään makealle.
Olen ihan kohtuullisen kokenut leipoja, mutta toscapiirakka ei ole sellainen, joka aina varmuudella onnistuisi yhtä hyvin kuin edellisellä kerralla. Usein saa myös muiden tekemänä liian kuivaa toscapiirakkaa. Joskus "epäonnistunut" on ollut todella hyvä; täyte on sopivassa määrin humpsahtanut piirakan sisään (näin ei tietenkään olisi tarkoitus käydä) tehden sisällekin melkein sellaisen kinuskisen täytteen. Itse laitan yleensä päällistä tuplat tai sopivassa määrin lisätysti.
Mä sulle tuscapiirakan näytän.
t. Rivo-Riitta
En ole koskaan leiponut, mutta todennäköisesti osaisin. Ei ole tullut tehtyä, kun en oikein tykkää siitä. Jostain syystä se on aina liian makeaa vaikka muuten makeasta tykkäänkin.
Osaan leipoa mutta en leivo koskaan toscapiirakkaa koska se ei maistu miltään muulta kuin rasvalta ja sokerilta. Hemmetin imelää ja rasvaista ilman mitään makua (edes vaniljaa). Hyi hitto. Tuo piirakka on sellainen etten koskaan ota palaakaan jos sitä on esim kylässä tai jossain kokouksessa tarjolla vaikka olen muuten hyvin perso makealle.
Kyllä kai sen osaa leipoa ohjeen mukaan kuka tahansa lukutaitoinen.