Missä kulkee kokkeilun ja leipuroinnin raja?
Lihan paistohommat on selvästi kokin hommaa mutta eikö esimerkiksi sisukan päälle laitettavan taikinakuoren teko ole leipomista?
No mikä sekasikiö se sitten on, kun tekee vaikka Beef Wellingtonia?
Työehtosopimuksetkaan ei vedä rajaa näihin asioihin.
Kommentit (4)
Entäs ammattinimike? Meneehän se niinpäin, että kokin oletetaan leipovan kuin leipuri mutta leipurin ei oleteta olevan ammattikokki. Reilua, eikö?
Vierailija kirjoitti:
Entäs ammattinimike? Meneehän se niinpäin, että kokin oletetaan leipovan kuin leipuri mutta leipurin ei oleteta olevan ammattikokki. Reilua, eikö?
Mulla on ennemminkin se vaikutelma, että kokit luulevat osaavansa myös leipoa, leipurit & kondiittorit eivät tule sössimään kokin tontille.
Raja menee siinä, että toiset osaavat suomea ja toiset eivät.