Onko teillä jotain erikoisuuksia joulupöydässä?
Kaikillahan taitaa olla ne laatikot, kinkku/ kalkkuna, Kaloja, mätiä, rosollia ja niin edelleen. Mutta joillakin on kuulemma maksalaatikkoa, karjalanpaistia ja karjalanpiirakoita. Ne ovat omaan korvaani tosi outoja joulupöydän antimia. Mutta lienee vaan tapana jossakin. Mutta oletko kuullut, että Suomessa olisi jossakin vielä jotain ihan muuta?
Kommentit (23)
Vierailija kirjoitti:
Viiniä. Se vasta outoa on. Meillä on maitoa ja piimää.
Jaa, että aikuiset joisivat maitoa? Ei saatana.
Meillä on eri tavoin graavattua tai valmistettuja kaloja, kylmiä alkupaloja, erilaisia kylmiä lihoja, maksapasteijaa, skagenröraa, katkarapuja, artisokkaa, ym kasviksia, alkukeittona korvasienikeitto ja pasteijoita, jälkkärinä suklaamoussea sekä englantilainen Christmas pudding. Pääruokaa ei ole.
Iso musta jätiläismäinen imukuppidildo.👵
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Viiniä. Se vasta outoa on. Meillä on maitoa ja piimää.
Jaa, että aikuiset joisivat maitoa? Ei saatana.
Ai kamala! No,tulee hanastakin vettä. Juo sitä. Tai juissia.
Kanttarelli hyydykettä tarjoan nyt ekaa kertaa vieraille.
Vierailija kirjoitti:
Meillä on eri tavoin graavattua tai valmistettuja kaloja, kylmiä alkupaloja, erilaisia kylmiä lihoja, maksapasteijaa, skagenröraa, katkarapuja, artisokkaa, ym kasviksia, alkukeittona korvasienikeitto ja pasteijoita, jälkkärinä suklaamoussea sekä englantilainen Christmas pudding. Pääruokaa ei ole.
Tässä on jo erikoisia elementtejä. Hyvältä kyllä kaikki kuulostaa.
Meillä on aina ollu karjalanpaistia jouluna. En tiennyt, että se on jotenkin erikoista.
Suutarinlohta on aina. En tiedä, onko erikoista.
Vierailija kirjoitti:
Meillä on aina ollu karjalanpaistia jouluna. En tiennyt, että se on jotenkin erikoista.
Onko teillä sukujuuret Karjalasta?
Vierailija kirjoitti:
Suutarinlohta on aina. En tiedä, onko erikoista.
Mitä se on?
Vierailija kirjoitti:
Meillä on aina ollu karjalanpaistia jouluna. En tiennyt, että se on jotenkin erikoista.
Jos menet syömään joululounaan johonkin työpaikalle tai ravintolaan, ei siellä kyllä koskaan karjalanpaisteja ole.
Vaimo lähti Japaniin sukuloimaan, mutta kun on ollut jouluna Suomessa, on ollut monenlaisia japanilaisia ja muita aasialaisia erikoisuuksia.
Lisäksi sisareni perheineen asui aikoinaan pitkään Aasiassa. Kun kävivät jouluna Suomessa, pöydässä oli samaan aikaan kaikki muutkin suomalaiset kausiherkut mämmistä ja tippaleivästä lähtien.
Meillä oli kans aina karjalanpaistia , ja vähän kaikilla muillakin Sydän-Savossa.
Minulla:
Ei ole laatikoita
Ei ole kinkkua/ kalkkunaa
Ei ole mätiä
Ei ole rosollia
Meillä on joka joulu itsetehtyä näkkäriä ja saaristolaisleipää, skagenrööraa, mätiä, kinkkua, lohta ja muita kaloja, pari laatikkoa, perunoita, salaattia, lihapullia, marjoja, hedelmiä, itse leivottuja kakkuja ja pikkuleipiä ja pipareita, juustotarjotin, pannacottaa, suklaata. Eli syödään vähän mistä jokainen tykkää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suutarinlohta on aina. En tiedä, onko erikoista.
Mitä se on?
Suutarinlohi on silakoista tehty kylmä kalaruoka. Siinä suolatut silakkafileet on pyöritetty rulliksi ja säilötty sipuli- ja porkkanapalojen kanssa marinointiliemeen, joka on kiehautettu etikasta, sokerista ja vedestä. Muina mausteina liemessä käytetään maustepippuria sekä laakerinlehtiä ja sinapinsiemeniä.
Nännihyytelöä. Naisten nännejä hyytelössä.
Ei. No yksi on biseksuaali ja muunsukupuolinen, muuten ollaan valkoisia ja pöytä on ostettu Ikeasta.
Minulla on pakasteherneitä, italiansalaattia, uunilohta, keitettyjä perunoita, eineslihapullia, joululimppua, margariinia, keitettyjä kananmunia, rosollia, joulutorttuja, suklaakonvehteja ja energiajuomaa. Jo joulupäivänä syön pizzaa. Olen sinkku ja teen ruokaa vain itselleni. Miksi söisin jotain, mikä on mielestäni pahaa? Siis vaikka joku lanttulaatikko.
Viiniä. Se vasta outoa on. Meillä on maitoa ja piimää.