Meillä paistettiin viime yönä joulukinkku, miten teillä?
Kommentit (28)
Aina meillä menee aatonaattona kinkku uuniin. Aamulla aikaisin sitten kuorrutus ja kinkku ulos jäähtymään suojattuna. Joulupuuron kanssa aamiaisella otetaan ensimmäiset testiviipaleet karjalanpiirakan päälle. Kinkku on vielä lämmintä silloin.
Viisi päivää jouluaattoon ja jo kinkun paistoitte? Ei ole enää maku parhaimmillaan jouluna. Se on satavarma!
Hernekeittoako te jo keitätte siitä jouluaattona?
Vierailija kirjoitti:
Aina meillä menee aatonaattona kinkku uuniin. Aamulla aikaisin sitten kuorrutus ja kinkku ulos jäähtymään suojattuna. Joulupuuron kanssa aamiaisella otetaan ensimmäiset testiviipaleet karjalanpiirakan päälle. Kinkku on vielä lämmintä silloin.
Viisi päivää jouluaattoon ja jo kinkun paistoitte? Ei ole enää maku parhaimmillaan jouluna. Se on satavarma!
Ihan hyvin säilyy, paistetaan kypsäksi. Mureaksi. Tulee vähärasvaista ja terveellistä.
Joulun/ uudenvuoden jälkeen ollaan usein paistettu uusi kinkku. Jos hyvin kinkkuja alessa.
Kinkkuva se olla pittää.
Maanantaina paistetaan - vuoden kalleimmalla sähköllä todennäköisesti.
Meidän kinkku on vielä kaupassa ja leivinuunikin kesäseisokissa. Tänään ajattelin alkaa uunia herättelemään. Kinkku paistetaan aattoyönä.
Ja montako taloa palaa ja perhettä siinä sivussa kun isi koittaa valvoa vahvikkeen kanssa, jos siis perinteitä noudatetaan?
Tänä vuonna minä en paista kinkkua ollenkaan. Saas nähdä, miten mies tilanteen ratkaisee. Todennäköisesti ostetaan kaupasta valmisviipaleita.
Mies muuten ehdotti, että viedään kinkku Jollekin Muulle paistettavaksi. Tyrmäsin suunnitelman heti alkuunsa. Se kun olisi tarkoittanut homman vierittämistä joko minun tai miehen äidin niskoille, kumpikin yli 8-kymppisiä.
Miksi ette juuri jouluna tahdo syödä tuoretta vastapaistettua kinkkua? Outo ajoitus, arkena viikkoa ennen joulua ja taas joulun jälkeen arkena jouluherkku mutta jouluna syödään viimeisillään ennen hernekeittoikää kinkut.
Kukin tavallaan, ei se minua haittaa. Kahden kilon kinkunpalani paistuu aatonaaton iltana.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aina meillä menee aatonaattona kinkku uuniin. Aamulla aikaisin sitten kuorrutus ja kinkku ulos jäähtymään suojattuna. Joulupuuron kanssa aamiaisella otetaan ensimmäiset testiviipaleet karjalanpiirakan päälle. Kinkku on vielä lämmintä silloin.
Viisi päivää jouluaattoon ja jo kinkun paistoitte? Ei ole enää maku parhaimmillaan jouluna. Se on satavarma!
Ihan hyvin säilyy, paistetaan kypsäksi. Mureaksi. Tulee vähärasvaista ja terveellistä.
Joulun/ uudenvuoden jälkeen ollaan usein paistettu uusi kinkku. Jos hyvin kinkkuja alessa.
Kinkkuva se olla pittää.
No, säilyy se ja pystyy vielä viiden päivän päästä syömään ilman mitään ruokamyrkytysriskiä tottakai! Mutta ei siinä siis maku ole kunnossa enää! Tietty jos paljon sinappia törsää kinkun päälle, niin ei varmaan niin paljon haittaa.
Itse syön aattona vastapaistettua kinkkua aina ilman sinappia. Ja sinapin otan vasta joulupäivänä käyttöön.
Itsenäisyyspäivälle paistettiin pikkukinkku leivinuunissa. Oli hyvää. Joulusta en vielä tiedä, paistetaanko ollenkaan. Mennään muiden laittamaan pöytään. Kinkkua saan varmasti siellä.
Lana paistaa kinkkua 23.12 kello 23.00 aikaan. Se on 7 tuntia uunissa.
Kyselystä puuttuu vaihtoehto "myöhemmin kuin 24.12." Meillä paistetaan kinkku sitten, kun saadaan se tarpeeksi halvalla, esimerkiksi ilta-alesta tapaninpäivänä. Joskus ollaan paisteltu halpoja kinkkuja myös loppiaiseksi tai pääsiäiseksi.
en syö enkä paista ja menisi kauheesti sähköä vaikka on mulla leivinuunikin
kinkku on paskaa
ja miksi tekisin kun saan kaikki jouluruoat ruokajonosta ensi viikolla, ja nyt jo tällaisen annoksen eilen ja huomenna lisää
Piimä 1e
kylmäsavukirjolohi (41e kg) ovh 9 e
kylmäsavulohi siivu 4 e
babab sieniateria 3-4 e
spicy chicken ateria 3-4 e
perunasalaatti 2 e
palapaisti ja muussi 2 kpl = 6-7 e
chalupa
tex mex kana riisi salaatti 4 e
kanan rintafilee 600 g , 5 e
kirjolohisuikaleet 4e
naudan keittoliha 600 g = 5 e
tonnikalapasta 4 e
kanabowl 3 e
kana aura risotto 3 e
mexiko kana salaatti 6 e
halloumi pasta 3 e
peuramakkara annu 4 e
kalkkunafileet 2 e
broileripatonki 5 e
lohiruisleipä 4 e
joulutortut ja piirakat
ruisleipiä
hedelmiä
viiliä
Vierailija kirjoitti:
Antakaa sioille joulurauha!
Juuri näin. Sikaraukat saavat kärsiä, jotta ihmiset saisivat kinkun pöytään rauhan ja rakkauden juhlana. Todella kurjia ne menetelmät miten sikoja kasvatetaan pitkin syksyä niin, että niistä tulisi haluttua jouluruokaa ihmisille.
Täysin kypsää. Ja paisto maanantaina myöhään tai tiistai aamuna eli aattoaamuna alkaa noin viideltä.
Meillä aina perinteinen kermatäytekakku on aamulla klo 7-8 ja Pukin kuuma linja, siinä samalla tuhnuaa kinkun tuoksu uunista.
Lounas Joulurauhan julistuksen jälkeen perinteisesti. Vasta Jouluaamuna on uuniriisipuuroa,muina aamuina ohrauunipuuroa.
Muita joulunajan ruokia jo syötykin ja niitä menee aina tammikuun kuudenteen. Se vuosi kun on kuusi, sekin on ainkain 6.1 asti eli loppiainen ,jopa knuuttiin. Kuusi silloin kun tulee-ei joka vuosi- tulee kotiin noin 2-3 pv ennen aattoa.
Joskus on niitä joululahjavalvojaisia. Kinkkua uunissa ja salaisia paketteja näperrellään ja kuunnellaan wanhan ajan joululaulut,ikivanhat klassikot. nehän parhaita.
Jokos se teidän kinkku kunkku on syötykin kohta...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aina meillä menee aatonaattona kinkku uuniin. Aamulla aikaisin sitten kuorrutus ja kinkku ulos jäähtymään suojattuna. Joulupuuron kanssa aamiaisella otetaan ensimmäiset testiviipaleet karjalanpiirakan päälle. Kinkku on vielä lämmintä silloin.
Viisi päivää jouluaattoon ja jo kinkun paistoitte? Ei ole enää maku parhaimmillaan jouluna. Se on satavarma!
Ihan hyvin säilyy, paistetaan kypsäksi. Mureaksi. Tulee vähärasvaista ja terveellistä.
Joulun/ uudenvuoden jälkeen ollaan usein paistettu uusi kinkku. Jos hyvin kinkkuja alessa.
Kinkkuva se olla pittää.
Toi on muuten totta, mureaa,kypsää. Ja sekin, niin moni tekee uuden kinkun jonka syövät " uuna- vuonna" ,, räppeet sen jälkeen. Älkää vaaaan ikinä pakasta kinkkua, se menee ihan pilalle, siis mitään viipaleita. Kypsälle kinkulle ei sovi pakastus, se suolakin pönkii oudosti esille ja muutenkin ihan karsee tulee.
Vierailija kirjoitti:
Meidän kinkku on vielä kaupassa ja leivinuunikin kesäseisokissa. Tänään ajattelin alkaa uunia herättelemään. Kinkku paistetaan aattoyönä.
Onko nuohooja käynyt. Talo paloi- joillakin just jouluna. Muuten tuo se onkin tunnelmallista yöpaisto, ihan oma fiilis. Ja uunipuuroja uuniin, ohrauunipuuro sekä riisi. Kattilapuurot hyviä ja uunipuurot erilailla hyviä. Kumpi- vaikea valita. Mites teillä noi puurot.? Itsekö latikot menee leivinuuniin, teetkö karjalanpiirakoitakin kun noin upee uuni sulla. On se vaan hienoa kun on leivinuuni.
Hyvää kinkkuvoileipää , nam!