Tiesitkö että leipä on ultraprosessoitu tuote?
Kommentit (23)
No ei ole. Ne ikileivät on jota myydään fäkjuumipakkauksissa.
Vierailija kirjoitti:
Ja millähän mittarilla?
Sillä mittarilla, että vaatii todella monta prosessia, jotta kokonaisesta viljanjyvästä saadaan aikaiseksi valmis leipä.
Ap
Vierailija kirjoitti:
No ei ole. Ne ikileivät on jota myydään fäkjuumipakkauksissa.
Prosessien määrä näissä on ihan sama kuin muissakin leivissä.
Ap
Tämä on uusin kauhun aihe tämä ruoan "prosessointi".
Ihmiset luulevat jo että leipätaikinan vaivaaminen on hirveän paha juttu.
Ainakin ilmasto kärsii. Suo, kuokka ja Jussi on jo taaksejäänyttä, eikä riihestä kuulu varstan jytke. Tuulimyllyt on purettu aikoja sitten.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja millähän mittarilla?
Sillä mittarilla, että vaatii todella monta prosessia, jotta kokonaisesta viljanjyvästä saadaan aikaiseksi valmis leipä.
Ap
Joo, siinä tapauksessa myös kotona tehty lasagne on ultraprosessoitu. Varsinkin, jos keittää kastikkeetkin itse, tomaattikastikekin tuoreista tomaateista sekä valmistaa itse lasagnelevyt.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja millähän mittarilla?
Sillä mittarilla, että vaatii todella monta prosessia, jotta kokonaisesta viljanjyvästä saadaan aikaiseksi valmis leipä.
Ap
Joo, siinä tapauksessa myös kotona tehty lasagne on ultraprosessoitu. Varsinkin, jos keittää kastikkeetkin itse, tomaattikastikekin tuoreista tomaateista sekä valmistaa itse lasagnelevyt.
Ultraprosessoitu ruoka on *teollisesti* pitkälle käsiteltyä. Kuten vaikkapa leipä. Tuskin sä lasagneas saarioisten linjastolla paistat.
Me ei tiedetä missä kemikaaliliemessä niitä aineksia on uitettu tai mitä kemiallisia reaktioita niissä prosesseissa tapahtuu. Elintarviketeollisuus on niin kiero ettei se kerro vaikka tietäisi prosessit vaaralliseksi. Sama kuin tupakkateollisuus aikoinaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja millähän mittarilla?
Sillä mittarilla, että vaatii todella monta prosessia, jotta kokonaisesta viljanjyvästä saadaan aikaiseksi valmis leipä.
Ap
Joo, siinä tapauksessa myös kotona tehty lasagne on ultraprosessoitu. Varsinkin, jos keittää kastikkeetkin itse, tomaattikastikekin tuoreista tomaateista sekä valmistaa itse lasagnelevyt.
Ultraprosessoitu ruoka on *teollisesti* pitkälle käsiteltyä. Kuten vaikkapa leipä. Tuskin sä lasagneas saarioisten linjastolla paistat.
Joo, sama pätee siihen ap:n mainitsemaan hapanleipään. Ei sekään ole teollisesti pitkälle käsiteltyk, vaikka sen leipominen monta työvaihetta vaatiikin.
Vierailija kirjoitti:
Me ei tiedetä missä kemikaaliliemessä niitä aineksia on uitettu tai mitä kemiallisia reaktioita niissä prosesseissa tapahtuu. Elintarviketeollisuus on niin kiero ettei se kerro vaikka tietäisi prosessit vaaralliseksi. Sama kuin tupakkateollisuus aikoinaan.
Lisäksi elintarviketeollisuus kylvää sokeria leipomuksiinsa ihan liikaa. Makeista leivonnaisistakin tehdään entistä epäterveellisempiä tuputtamalla pintaan tomu- tai raesokeria tai sokerivesikuorrutusta. Suolaakin tungetaan joka paikkaan. Kaiken maailman epämääräisistä sotkuista puhumattakaan. Kun katsoo leipien ja leivonnaisten tuoteselostuksia, niissä on paljon sellaista, mitä kotona leivottaessa ei käytetä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja millähän mittarilla?
Sillä mittarilla, että vaatii todella monta prosessia, jotta kokonaisesta viljanjyvästä saadaan aikaiseksi valmis leipä.
Ap
Joo, siinä tapauksessa myös kotona tehty lasagne on ultraprosessoitu. Varsinkin, jos keittää kastikkeetkin itse, tomaattikastikekin tuoreista tomaateista sekä valmistaa itse lasagnelevyt.
Ultraprosessoitu ruoka on *teollisesti* pitkälle käsiteltyä. Kuten vaikkapa leipä. Tuskin sä lasagneas saarioisten linjastolla paistat.
Joo, sama pätee siihen ap:n mainitsemaan hapanleipään. Ei sekään ole teollisesti pitkälle käsiteltyk, vaikka sen leipominen monta työvaihetta vaatiikin.
Niin. Jos leipä on tehty teollisesti, se on ultraprosessoitu. Mutta jos tekee leivän samoista aineista ja samoilla valmistusmenetelmillä kotona, niin se ei olekaan ollenkaan prosessoitua?
Valmislasagne on ultraprosessoitu ja vaarallinen, mutta kotona tehty hyvää ja terveellistä kotiruokaa?
Kun leikkaat tomaatin viipaleiksi, se on prosessoitu. Kun ostat härkäpapu valmisruoan saat korkeaprosessoidun ruokavalmisteen. Leipä on korkeaprosessoitu tuote, jyvät jauhettu, hiivat, suolat ym. lisätty. Paistettu ja jäähdytetty.
Tämä taas näiden paniikkinlietsojien älyn väläys. Samat prosessit,kylvö,puinti,jauhatus käydään myös soijan,maissin,kauran,hirssin,tattarin tuotannossa.Härkikse, kauramaidon raakaine käsitellään samoin. Ruisleivän juuri on ruisjauhoja ja vettä ei mitään muuta. Maitohappo muodostaa taiknanjuuren happamuuden. Leivottaessa ei välttämättä tarvita hiivaa.Hiiva on myös luonnonmukainen. Leipä taikina valmistetaan muotoillaan leiväksi kohotetaan ja paistetaan. Mikä tässä on se runsaan prosessointi? Pavut,pähkinät ym viljellään suoritetaan korjuu, puhdistetaan pakataan /tölkitetään. Tuonti tuotteita.Mitrn näiden prosessointi?
Kotona leivotuissa leivissä ei ole mitään pulvereita, että taikina nousisi paremmin, että leivästä tulisi kuohkea. Ties mitä uutteita sinne teollisuudessa lykätään. Kotona leivottu leipä on oikeaa leipää eikä taikinaan kovinkaan montaa ainesosaa käytetä. Jotkut luulevat että prosessointi on samaa kotona kuin teollisuudessa. Katsokaa esim. niitä valmiskastikepullojanne jääkaappienne ovessa. Lue selostus juustokastikkeesta.Se sisältää tasan alle kaksi prosenttia jotain juustontapaista pulveria. Ai että on hyvää juustokastiketta? Minä sulatan itse pannulla juustoa jos haluan johonkin juustokastiketta laittaa. Prosessoitu? Ei, kun 100% juustoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja millähän mittarilla?
Sillä mittarilla, että vaatii todella monta prosessia, jotta kokonaisesta viljanjyvästä saadaan aikaiseksi valmis leipä.
Ap
Joo, siinä tapauksessa myös kotona tehty lasagne on ultraprosessoitu. Varsinkin, jos keittää kastikkeetkin itse, tomaattikastikekin tuoreista tomaateista sekä valmistaa itse lasagnelevyt.
Ultraprosessoitu ruoka on *teollisesti* pitkälle käsiteltyä. Kuten vaikkapa leipä. Tuskin sä lasagneas saarioisten linjastolla paistat.
Joo, sama pätee siihen ap:n mainitsemaan hapanleipään. Ei sekään ole teollisesti pitkälle käsiteltyk, vaikka sen leipominen m
Niin. Jos leipä on tehty teollisesti, se on ultraprosessoitu. Mutta jos tekee leivän samoista aineista ja samoilla valmistusmenetelmillä kotona, niin se ei olekaan ollenkaan prosessoitua?
Valmislasagne on ultraprosessoitu ja vaarallinen, mutta kotona tehty hyvää ja terveellistä kotiruokaa?
Valmislasagne voi olla kyllä utraprosessoitu, mutta tuo hapanleipä ei kyllä mene siihen kategoriaan, vaikka ap yrittääkin niin väittää.
Työvaiheiden määrä ei tarkoita ultraprosessointia.
Ala syömään itsetehtyä pettuleipää. Loppuu tuo kitinä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja millähän mittarilla?
Sillä mittarilla, että vaatii todella monta prosessia, jotta kokonaisesta viljanjyvästä saadaan aikaiseksi valmis leipä.
Ap
Joo, siinä tapauksessa myös kotona tehty lasagne on ultraprosessoitu. Varsinkin, jos keittää kastikkeetkin itse, tomaattikastikekin tuoreista tomaateista sekä valmistaa itse lasagnelevyt.
Ultraprosessoitu ruoka on *teollisesti* pitkälle käsiteltyä. Kuten vaikkapa leipä. Tuskin sä lasagneas saarioisten linjastolla paistat.
Joo, sama pätee siihen ap:n mainitsemaan hapanleipään. Ei sekään ole teolli
"Prosessoimisasteluokituksessa ei huomioida ravintoarvoja sinänsä, eli esimerkiksi teollisesti valmistettu ruisleipä on ultraprosessoitu siinä missä sokeroitu virvoitusjuomakin.
- Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm"
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja millähän mittarilla?
Sillä mittarilla, että vaatii todella monta prosessia, jotta kokonaisesta viljanjyvästä saadaan aikaiseksi valmis leipä.
Ap
Joo, siinä tapauksessa myös kotona tehty lasagne on ultraprosessoitu. Varsinkin, jos keittää kastikkeetkin itse, tomaattikastikekin tuoreista tomaateista sekä valmistaa itse lasagnelevyt.
Prosessoimatonta ruokaa saat jos syöt marjoja metsästä. Kaikki peseminen, kuumentaminen, rakenteen rikkominen tai muu muokkaaminen jne on prosessointia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Me ei tiedetä missä kemikaaliliemessä niitä aineksia on uitettu tai mitä kemiallisia reaktioita niissä prosesseissa tapahtuu. Elintarviketeollisuus on niin kiero ettei se kerro vaikka tietäisi prosessit vaaralliseksi. Sama kuin tupakkateollisuus aikoinaan.
Lisäksi elintarviketeollisuus kylvää sokeria leipomuksiinsa ihan liikaa. Makeista leivonnaisistakin tehdään entistä epäterveellisempiä tuputtamalla pintaan tomu- tai raesokeria tai sokerivesikuorrutusta. Suolaakin tungetaan joka paikkaan. Kaiken maailman epämääräisistä sotkuista puhumattakaan. Kun katsoo leipien ja leivonnaisten tuoteselostuksia, niissä on paljon sellaista, mitä kotona leivottaessa ei käytetä.
Niin kyllä sen huomaa kun kotileipomuksista ei tule samanlaista niin pehmeää, ilmavaa höttöä. Suosittelen katsomaan tuoteselosteita, lisäaineine määrää ja sokeriprosenttia. Sokerilla koukutetaan kuluttajia lisäämällä ihan kaikkeen sokeria älyttömästi. Sokerimäärä yli 7% on se raja jolloinka jätän tuotteen hyllyyn. Kelpuutan vain tämän suklaan jossa on sokereita 7%
https://www.lindt.fi/fi/lindt-excellence-dark-90-bar-100g-fi-fi-0304692…
Ravintosisältö:
Energiaa kJ2483
Energiaa kcal592
Rasvaa55
- josta tyydyttynyttä rasvaa30
Hiilihydraattia14
- josta sokereita7
Proteiinia10
Salt0.03
Ja millähän mittarilla?