Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Näin saat kauniita ja tasaisia korvapuusteja. Itse aion testata.

Vierailija
27.11.2024 |

Näyttää niin herkullisilta nuo Katrin korvapuustit. Nam!

 

https://kotiliesi.fi/ruoka/katrin-korvapuustit/

 

Itse Katri leipoo korvapuustit tekniikalla, jonka hän lupaa takaavan täydellisen kauniit ja tasalaatuiset korvapuustit. Hän ei rullaa kokonaista taikinalevyä, vaan leikkaa sen suikaleiksi ja pyörittää jokaisen suikaleen erikseen korvapuustiksi.

 

Kun jokaisen pullan rullaa yksitellen, pulla ei painu leikkausreunasta kasaan. Pullien ulkonäkö on kauniimpi. Kauneus on tietysti katsojan silmissä, Katri sanoo.

 

Katri on huomannut, että noin viiden sentin levyiset pullat eivät kellahda kohotessaan ja paistuessaan kyljelleen. Korvapuusti ei aukea, kun rullan taitoskohdan kääntää pullan alle.

 

Kun pullan rullaa erikseen, rullasta ei tule vahingossa liian tiukkaa eivätkä täytteet pursua kierteiden väleistä. Kevyt pyöräytys riittää.

 

Siistit ja tasaiset kierteet korvapuusteihin saa, kun rullan keskeltä painaa syömäpuikolla.

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitti vinkistä!

Vierailija
2/19 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuota pitää kokeilla piakkoin.

Tuota olen myös miettinyt onko eroa vaivaako koneella vai käsin,. Onko taikina erilaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
28.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oo, täytyypä kokeilla. 😋

Vierailija
4/19 |
28.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En halua teollisen näköisiä kloonikorvapuusteja. Lisäksi käytän vain parhaita aitoja raaka-aineita, luomuvoita, luomumunia, intiaanisokeria, Ceylonin kanelia, taikinajuurta, pastöroimatonta maitoa ym

Vierailija
5/19 |
28.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Väittää olevansa hyvä leipuri muttei kohota taikinaa ja käyttää kuivahiivaa 🤣😆

Vierailija
6/19 |
28.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tyypillinen nainen. Viis maista kunhan näyttävät kaikki samanlaisille sliipatulla. Ja sitten kuvat someen.

Akka suorittaa jopa kotileivontaa. Huoh. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
28.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En aio kokeilla. Minä saan ihan tarpeeksi kauniita ja tasalaatuisia korvapuusteja päätypaloja lukuunottamatta. Enkä jaksa jotain syömäpuikkoa kaivella, sormet riittää painamiseen, ovat kyllä tikkua paksummat, mutta samalla lailla painelen niillä. Ja kyllä ne päätypalatkin uppoavat äkkiä ahmatteihin.

Ja väitän, että käsin alustetusta pullataikinasta tulee paremmat pullat kuin koneella tehdystä.

Vierailija
8/19 |
28.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Margariinia ja valkoista sokeria 🤮

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
28.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En halua teollisen näköisiä kloonikorvapuusteja. Lisäksi käytän vain parhaita aitoja raaka-aineita, luomuvoita, luomumunia, intiaanisokeria, Ceylonin kanelia, taikinajuurta, pastöroimatonta maitoa ym

Haista sinä inkkari paska!

Vierailija
10/19 |
28.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaiken pullan, leivän ym vastaavien leivonnainen idea on siinä että leipomukset ovat suuria ja jokainen hiukan erilainen. Kakuissa sitten asia erikseen.

Jos haluaa kloonipullia, ostaa Vaasan pakasteen. Ovat takuulla kaikki samanlaisia.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
28.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta pullien ei pidä olla tehdasmaisia .Itse teen niinkuin aina ja hyvältä maistuu.Salaisuus, Suomalainen kardemumma puikossa ja suomalainen voi .Asun Ruotsissa. 

Vierailija
12/19 |
28.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myytäväksikö aiotte tehdä kun kaikkien pitää olla täsmälleen samanlaisia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
28.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Korvatillikka on parempi.

Vierailija
14/19 |
28.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Painu vìttuun Katri 🖕

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
28.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko tuo akka kondiittori?

Vierailija
16/19 |
28.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko tuo akka kondiittori?

Sometyrkky. 

Vierailija
17/19 |
28.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä yhtenä päivänä kokeilin. Noin viiden sentin suikaleesta tulee iso korvapuusti,mutta kapeampi ei oikein voi olla koska silloin pulla kellahtaa. Ainakin minulla kävi niin.Ja syömäpuikko ei toiminut, käytin tavallisen veitsen sitä kahvapuolta, siis mistä pidetään kiinni kun syödään. Mutta ihan ok näköisiä ne oli, voihin ja sokeriin tehtynä  . Taidan kuitenkin jatkaa perinteisellä tekotavalla, ehkä. 

Vierailija
18/19 |
28.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tässä yhtenä päivänä kokeilin. Noin viiden sentin suikaleesta tulee iso korvapuusti,mutta kapeampi ei oikein voi olla koska silloin pulla kellahtaa. Ainakin minulla kävi niin.Ja syömäpuikko ei toiminut, käytin tavallisen veitsen sitä kahvapuolta, siis mistä pidetään kiinni kun syödään. Mutta ihan ok näköisiä ne oli, voihin ja sokeriin tehtynä  . Taidan kuitenkin jatkaa perinteisellä tekotavalla, ehkä. 

 

Piti vielä sanoa että jokainen korvapuusti oli eri näköinen.  Joka ei haittaa,mutta en "osannut"tehdä tasalaatua .....maku siis ratkaisee.

 

Vierailija
19/19 |
05.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen yrittänyt tehdä pieniä, n.40-45g korvapuusteja.  Kaatuilevat helposti. Olen lukenut vinkkejä pitkin nettiä, ja kovin monenlaista ohjetta on kohotusajoista, leikkaustekniikoista, muotoon painamisesta paistolämpötiloihin ja - aikoihin. Olisi kyllä kiva, että olisi jokin konsensus ja perustelut.  Ehkä pieni puusti itsessään on taipuvainen kellahtamaan, kun kantaa on vain 2,5cm verran.  Ehkä kokeilen tehdä ruotsalaistyylisiä kanelipullakierteitä, eivät kellahda.  Täytyy selailla kierreohjeita, niitäkin varmaan taas monenlaisia

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme viisi kaksi