Näin saat kauniita ja tasaisia korvapuusteja. Itse aion testata.
Näyttää niin herkullisilta nuo Katrin korvapuustit. Nam!
https://kotiliesi.fi/ruoka/katrin-korvapuustit/
Itse Katri leipoo korvapuustit tekniikalla, jonka hän lupaa takaavan täydellisen kauniit ja tasalaatuiset korvapuustit. Hän ei rullaa kokonaista taikinalevyä, vaan leikkaa sen suikaleiksi ja pyörittää jokaisen suikaleen erikseen korvapuustiksi.
Kun jokaisen pullan rullaa yksitellen, pulla ei painu leikkausreunasta kasaan. Pullien ulkonäkö on kauniimpi. Kauneus on tietysti katsojan silmissä, Katri sanoo.
Katri on huomannut, että noin viiden sentin levyiset pullat eivät kellahda kohotessaan ja paistuessaan kyljelleen. Korvapuusti ei aukea, kun rullan taitoskohdan kääntää pullan alle.
Kun pullan rullaa erikseen, rullasta ei tule vahingossa liian tiukkaa eivätkä täytteet pursua kierteiden väleistä. Kevyt pyöräytys riittää.
Siistit ja tasaiset kierteet korvapuusteihin saa, kun rullan keskeltä painaa syömäpuikolla.
Kommentit (19)
Tuota pitää kokeilla piakkoin.
Tuota olen myös miettinyt onko eroa vaivaako koneella vai käsin,. Onko taikina erilaista.
En halua teollisen näköisiä kloonikorvapuusteja. Lisäksi käytän vain parhaita aitoja raaka-aineita, luomuvoita, luomumunia, intiaanisokeria, Ceylonin kanelia, taikinajuurta, pastöroimatonta maitoa ym
Väittää olevansa hyvä leipuri muttei kohota taikinaa ja käyttää kuivahiivaa 🤣😆
Tyypillinen nainen. Viis maista kunhan näyttävät kaikki samanlaisille sliipatulla. Ja sitten kuvat someen.
Akka suorittaa jopa kotileivontaa. Huoh.
En aio kokeilla. Minä saan ihan tarpeeksi kauniita ja tasalaatuisia korvapuusteja päätypaloja lukuunottamatta. Enkä jaksa jotain syömäpuikkoa kaivella, sormet riittää painamiseen, ovat kyllä tikkua paksummat, mutta samalla lailla painelen niillä. Ja kyllä ne päätypalatkin uppoavat äkkiä ahmatteihin.
Ja väitän, että käsin alustetusta pullataikinasta tulee paremmat pullat kuin koneella tehdystä.
Margariinia ja valkoista sokeria 🤮
Vierailija kirjoitti:
En halua teollisen näköisiä kloonikorvapuusteja. Lisäksi käytän vain parhaita aitoja raaka-aineita, luomuvoita, luomumunia, intiaanisokeria, Ceylonin kanelia, taikinajuurta, pastöroimatonta maitoa ym
Haista sinä inkkari paska!
Kaiken pullan, leivän ym vastaavien leivonnainen idea on siinä että leipomukset ovat suuria ja jokainen hiukan erilainen. Kakuissa sitten asia erikseen.
Jos haluaa kloonipullia, ostaa Vaasan pakasteen. Ovat takuulla kaikki samanlaisia.
Minusta pullien ei pidä olla tehdasmaisia .Itse teen niinkuin aina ja hyvältä maistuu.Salaisuus, Suomalainen kardemumma puikossa ja suomalainen voi .Asun Ruotsissa.
Myytäväksikö aiotte tehdä kun kaikkien pitää olla täsmälleen samanlaisia?
Vierailija kirjoitti:
Onko tuo akka kondiittori?
Sometyrkky.
Tässä yhtenä päivänä kokeilin. Noin viiden sentin suikaleesta tulee iso korvapuusti,mutta kapeampi ei oikein voi olla koska silloin pulla kellahtaa. Ainakin minulla kävi niin.Ja syömäpuikko ei toiminut, käytin tavallisen veitsen sitä kahvapuolta, siis mistä pidetään kiinni kun syödään. Mutta ihan ok näköisiä ne oli, voihin ja sokeriin tehtynä . Taidan kuitenkin jatkaa perinteisellä tekotavalla, ehkä.
Vierailija kirjoitti:
Tässä yhtenä päivänä kokeilin. Noin viiden sentin suikaleesta tulee iso korvapuusti,mutta kapeampi ei oikein voi olla koska silloin pulla kellahtaa. Ainakin minulla kävi niin.Ja syömäpuikko ei toiminut, käytin tavallisen veitsen sitä kahvapuolta, siis mistä pidetään kiinni kun syödään. Mutta ihan ok näköisiä ne oli, voihin ja sokeriin tehtynä . Taidan kuitenkin jatkaa perinteisellä tekotavalla, ehkä.
Piti vielä sanoa että jokainen korvapuusti oli eri näköinen. Joka ei haittaa,mutta en "osannut"tehdä tasalaatua .....maku siis ratkaisee.
Olen yrittänyt tehdä pieniä, n.40-45g korvapuusteja. Kaatuilevat helposti. Olen lukenut vinkkejä pitkin nettiä, ja kovin monenlaista ohjetta on kohotusajoista, leikkaustekniikoista, muotoon painamisesta paistolämpötiloihin ja - aikoihin. Olisi kyllä kiva, että olisi jokin konsensus ja perustelut. Ehkä pieni puusti itsessään on taipuvainen kellahtamaan, kun kantaa on vain 2,5cm verran. Ehkä kokeilen tehdä ruotsalaistyylisiä kanelipullakierteitä, eivät kellahda. Täytyy selailla kierreohjeita, niitäkin varmaan taas monenlaisia
Kiitti vinkistä!