Nyt hyviä härkäpapureseptejä tähän ketjuun,
Kommentit (23)
Miten olisi jotain ihmisten ruokareseptejä sen sijaan?
Mä paistan pakastehärkäpapuja valkosipulin kanssa ja sitten parmesania päälle.
Tässä on helppo ja maukas härkäpapuresepti, joka sopii vaikka arjen kasvisruoaksi:
Härkäpapupata
Ainekset (4 annosta):
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 punainen paprika
2 dl esikeitettyjä tai kypsiä härkäpapuja (voit käyttää myös pakastehärkäpapuja)
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl kuminaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa (tai maun mukaan)
1 tl mustapippuria
1 tl chilihiutaleita (valinnainen)
1 prk (400 g) säilöttyjä tomaatteja (murska tai kokonaiset)
2 dl kasvislientä
1 dl kookosmaitoa (valinnainen, jos haluat pehmeämmän maun)
Tuoretta persiljaa tai korianteria koristeluun
Ohjeet:
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja kuutioi porkkana sekä paprika.
Kuumenna oliiviöljy kattilassa tai paistokasarissa. Kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät.
Lisää joukkoon porkkanakuutiot ja paprika. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
Lisää savupaprikajauhe, kumina, oregano, suola, mustapippuri ja chilihiutaleet. Sekoita hyvin.
Kaada kattilaan tomaatit ja kasvisliemi. Sekoita ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Lisää härkäpavut joukkoon. Jos käytät pakastehärkäpapuja, sulata ne ensin pakkauksen ohjeen mukaan. Anna padan kiehua vielä 510 minuuttia.
(Valinnainen) Lisää kookosmaito ja sekoita, kunnes pata on tasainen ja pehmeä.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai mausteita.
Koristele tuoreella persiljalla tai korianterilla ja tarjoile esimerkiksi riisin, kvinoan tai tuoreen leivän kanssa.
Nauti! 🌱
Joku semmonen, joka peittää täysin härkiksen maun ja koostumuksen.
Vierailija kirjoitti:
Tässä on helppo ja maukas härkäpapuresepti, joka sopii vaikka arjen kasvisruoaksi:
Härkäpapupata
Ainekset (4 annosta):
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 punainen paprika
2 dl esikeitettyjä tai kypsiä härkäpapuja (voit käyttää myös pakastehärkäpapuja)
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl kuminaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa (tai maun mukaan)
1 tl mustapippuria
1 tl chilihiutaleita (valinnainen)
1 prk (400 g) säilöttyjä tomaatteja (murska tai kokonaiset)
2 dl kasvislientä
1 dl kookosmaitoa (valinnainen, jos haluat pehmeämmän maun)
Tuoretta persiljaa tai korianteria koristeluun
Ohjeet:
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja kuutioi porkkana sekä paprika.
Kuumenna oli
Pääosin pelkkiä mausteita ja lientä. 🤔 Ja vähän papuja.
Teet kuten hernekeittoakin, niin saat aitoa historiallista Suomiruokaa.
En syö härkäpapua. Kikherneistä ja kidneypavuista kyllä teen lähes päivittäin ruokaa.
Teet kuten lihapullia mutta jauhelihan sijasta härkistä.
Eläinten rehut eläimille niinkuin nimikin kertoo ja ihmisille heille sopivaa ravintoa me kun emme ole märehtiöitä.
Ja härkäpapu on sentään herkkua siihen kammottavaan kaurajauhikseen verrattuna!
Kaksi jo puhuu Härkiksestä. Se ei ole sama asia kuin härkäpapu. Itse olen tehnyt härkäpapurouheesta (kuivatuote) kaalilaatikkoa. Hyvää on ollut.
Liota papua pari vuorokautta. Laita purkkiin, missä on multaa. Pidä ikkunalla ja kastele joka toinen päivä. Siitä tulee söpö pieni kasvi.
Ratatouille, johon sekaan härkäpapua.
Tomaattikeitto, johon sekaan härkäpapua (voi laittaa myls muita papuja js linssejä sen mukaan mitä kaapissa sattu olemaan)
Kaikki meksikolaismaustetut ja cajun-maustetut padat, keitot ja sörsselit. Tietty joukossa pitää olla muutakin kuin sitö papua, eli reippaasti melkein mitä vaan kasviksia.
Vierailija kirjoitti:
Kaksi jo puhuu Härkiksestä. Se ei ole sama asia kuin härkäpapu. Itse olen tehnyt härkäpapurouheesta (kuivatuote) kaalilaatikkoa. Hyvää on ollut.
Joku rouhe oli sellainen, mikä hajoaa veteen. Siitä tuli kiva suurus soijarouhe /soijanakkikeittoon. Samalla tavalla tehtyyn kuin jauheliha /nakkikeitto.
Maistuu vähän samalle kuin laittaisi ruisleipää keittoon.
💩