Kun teet vispipuuroa esim. puolukasta, niin siivilöitkö marjat pois vai jätätkö puuroon?
Mä siivilöin aina pois ne marjanrääppeet koska en pidä niistä mun puurossa. Joo olisihan ne terveellisempää jättää, mutta haluan vispipuuroni sileänä ilman mitään kamalia kirpeitä sattumia.
Kommentit (11)
Mistä muusta kuin puolukasta teette vispipuuroa? Mansikasta ja raparperista tulee myös hyvää, joskus olen sellaista maistanut.
Ap
Siivilöin. Eli siis teen ensin niin kuin puolukkamehun, johon sitten sen mannapuuron keitän. Ja vatkaan. Punaherukasta olen myös tehnyt vispipuuroa, mutta kyllä niin hyvä marja menee siinä vähän hukkaan. Herukasta saa niin hyvän marjakiisselinkin, ja puolukasta taas paremman vispipuuron.
Vierailija kirjoitti:
Mistä muusta kuin puolukasta teette vispipuuroa? Mansikasta ja raparperista tulee myös hyvää, joskus olen sellaista maistanut.
Ap
Isäni tekee omenasta.
Vierailija kirjoitti:
Mistä muusta kuin puolukasta teette vispipuuroa? Mansikasta ja raparperista tulee myös hyvää, joskus olen sellaista maistanut.
Ap
Ihan mistä tahansa marjasta ja hedelmästä (sose)
Suosikkeja mustikka-, viinimarja, raparperi-mansikkapuurot ja hedelmistä omena ja luumu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä muusta kuin puolukasta teette vispipuuroa? Mansikasta ja raparperista tulee myös hyvää, joskus olen sellaista maistanut.
Ap
Isäni tekee omenasta.
Tätä pitääkin joskus koittaa! Kaupassa on taas niitä ihania mehukkaita punaisia omenoita jotka ilmestyy myyntiin joulun aikaan.
Ap
Jos teen itselleni jätän marjat, mutta jos teen isälleni niin siivilöin. Hän on sitä sukupolvea että ei saa jäädä kuoria tai muita epämääräisiä kappaleita ruokaan.
Jätän marjat mukaan, vatkaan hyvin. Ehkä paras puuro tulee mustaherukoista, ripaus vaniljasokeria mukaan tai syö vaniljakastikkeen kanssa :)
Vierailija kirjoitti:
Jos teen itselleni jätän marjat, mutta jos teen isälleni niin siivilöin. Hän on sitä sukupolvea että ei saa jäädä kuoria tai muita epämääräisiä kappaleita ruokaan.
No mun isä taas tekee niin, että hän jättää kuoret. Mä inhoan niitä kuoria puuron seassa. Isäni on syntynyt 40-luvulla.
Ap
Minä surautan marjat sileäksi sauvasekoittimella. Ei tarvitse siivilöidä.
Pihlajasta tulee parempi kuin puolukasta, ainakin kun tekee riittävän laimean. Väri kuin aprikoosista. Alkumaku tymäkkä, jälkimaku taivaallinen. Puolukka toimii toisinpäin. Jälkimaku lyö niin pahasti että pitää äkkiä ahmaista seuraava lusikallinen.
Ennen siivilöin, nykyään en. Kuoret menee ihan riittävän murskaksi kun puuron kunnolla vatkaa.