Onko lihapullien paistamiseen pannulla jokin salaisuus?
Pakko on olla, kun ei millään paistu pyöreiksi Ikean lihapulliksi.
Olen saanut aikaan kuutioita, joita kääntelen muovisilla grillipihdeillä 🤣.
Kommentit (10)
Tee ensin kastike ja kypsennä ne siinä kastikkeessa. Tee pieniä lihapullia pysyvät paremmin pyöreinä.
Taikinasi on liian löysää. Aluksi kannattaa käännellä tiheästi, koska pulla litistyy raakana helposti, jos se on pitkään paikallaan.
Eikös le hyväkin, että kotitekoiset tunnistaa hyvin eikä näytä teollisilta mössöiltä. En ole ksokaan maistanut ikean lihapullia, kun niissä on sipulia.
Sama ohje mikä pätee kaikkeen ruuanlaittoon: Ota rennosti, älä lue ohjeita ja käytä omaa luovuutta.
Ikean lihapullia tuskin kannattaa yrittää imitoida. Joku kone takoo niitä, ja se selittää pyöreyden. Niissä voi olla joukossa ihan mitä tahansa. En haluaisi tietää. Lihapullat voi kypsentää myös uunipellillä.
Vierailija kirjoitti:
Niin tekee koivutkin
Ai niinku TURUUS?
Riittävästi voita ja sopiva lämpötila. Ei ne täysin pyöreinä pysy, mutta ei se makua haittaa!
Tee käsissä lihapullataikinasta palloja, taikina ei saa olla liian löysä. Paista valurautapannulla voi öljy seoksessa pannua liikutellen levyn pinnalla jotta lihapullat pyörivät paiston aikana. Näin saat pyöreitä lihapullia helposti. Oppi on saatu kotitalouden tunnilla 1973, oli hyvä opettaja opettamaan.
Vierailija kirjoitti:
Tee ensin kastike ja kypsennä ne siinä kastikkeessa. Tee pieniä lihapullia pysyvät paremmin pyöreinä.
Naudanjauhelihapullat saa kypsytettyä ruskeaksi keittämällä kermakastikkeessa, mutta sikanautajauheliha ei ruskistu samoin.
Niin tekee koivutkin