Tiedättekö mitää tarkoittaa ruoan prosessointi?
Kommentit (24)
Ruoan prosessointi tarkoittaa kaikkea raaka-aineiden käsittelyä: pesemistä, kuorimista, pilkkomista, liottamista, kuumentamista, pakastamista, fermentointia, pikkelöintiä, suolaamista, paahtamista, pastörointia, sekoittamista, hiivalla kohottamista ja niin edelleen (ETL 2019).
Prosessointi tarkoittaa käsittelyä. Puusta poimittu omena suoraan syötynä on prosessoimaton, kuorittuna ja viipaloituna prosessoitu.
Tiedätkö mitä tarkoittaa saivartelu asian todellisen laidan peittämiseksi?
Kun raaka-aine muutetaan muotoon jossa se ei mitenkään muistuta alkuperäistä, kyse on ultraprosessoinnista. Tästä esimerkkinä esim tofu.
Ja hyvin pientä prosessointia on vaikka kalan leikkaaminen fileiksi ja niiden höyryttäminen syötäväksi suolan, sitruunamehun ja oliiviöljyn kanssa.
Prosessointi viittaa teolliseen toimintaan.
Kun minä syön omenan ja paskannan sen peräsuolesta niin vatsani on prosessoinut omenan.
Kaikki ruuanlaitto on prosessointia. Elintarvikkeissa sillä tarkoitetaan jalostamista, missä ruuan rakenne on rikottu. Kaikki mikä on jauhettu esimerkiksi on prosessoitu.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki ruuanlaitto on prosessointia. Elintarvikkeissa sillä tarkoitetaan jalostamista, missä ruuan rakenne on rikottu. Kaikki mikä on jauhettu esimerkiksi on prosessoitu.
Ei se tarkoita aina jalostamista se prosessointi kuitenkaan. Jalostaminen on hieman eri asioita kuitenkin.
Prosessointi on kirjaimellisesti käsittelyä. Ja käsittely hauskasti on koneellista touhua, ei käsin tekemistä. Tosin käsittäminenkin tarkoitti ennen konkreettista käsin käsittämistä eikä abstraktia asiaa; kuvittelua tai ymmärtämistä tässä tilanteessa.
Vierailija kirjoitti:
Kun raaka-aine muutetaan muotoon jossa se ei mitenkään muistuta alkuperäistä, kyse on ultraprosessoinnista. Tästä esimerkkinä esim tofu.
Ja hyvin pientä prosessointia on vaikka kalan leikkaaminen fileiksi ja niiden höyryttäminen syötäväksi suolan, sitruunamehun ja oliiviöljyn kanssa.
Tofu ei kyllä ole ultraprosessoitua nähnytkään 😅
Ensimmäisenä tulee liukuhihna meleen.
Vierailija kirjoitti:
Ruoan prosessointi tarkoittaa kaikkea raaka-aineiden käsittelyä: pesemistä, kuorimista, pilkkomista, liottamista, kuumentamista, pakastamista, fermentointia, pikkelöintiä, suolaamista, paahtamista, pastörointia, sekoittamista, hiivalla kohottamista ja niin edelleen (ETL 2019).
Tässä kysyttiin omaa arvausta, ei copy-pastea netistä.
Vierailija kirjoitti:
Prosessointi tarkoittaa käsittelyä. Puusta poimittu omena suoraan syötynä on prosessoimaton, kuorittuna ja viipaloituna prosessoitu.
Miksi te tätä faktaa alapeukutatte?
Vierailija kirjoitti:
Kun raaka-aine muutetaan muotoon jossa se ei mitenkään muistuta alkuperäistä, kyse on ultraprosessoinnista. Tästä esimerkkinä esim tofu.
Ja hyvin pientä prosessointia on vaikka kalan leikkaaminen fileiksi ja niiden höyryttäminen syötäväksi suolan, sitruunamehun ja oliiviöljyn kanssa.
Ei tofu ole ultra prosessoitua 🤣. Mistä olet sellaista saanut päähäsi? Tofuahan on valmistettu vuosituhansia.
Tofun valmistuksessa soijapavut liotetaan, rouhitaan ja keitetään, ja tästä saatava neste juoksetetaan esim. sitruunamehulla.
Vierailija kirjoitti:
Kun minä syön omenan ja paskannan sen peräsuolesta niin vatsani on prosessoinut omenan.
Tarkemmin: ruoansulatuskanavasi on prosessoinut omenan.
"Ei tofu ole ultra prosessoitua 🤣. Mistä olet sellaista saanut päähäsi? Tofuahan on valmistettu vuosituhansia. "
Ihan kuten makkaraakin ja sitä sanotaan ultraprosessoiduksi. Vaikka sitä ei siis ole kuin pilkottu, jauhettu ja paistettu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun raaka-aine muutetaan muotoon jossa se ei mitenkään muistuta alkuperäistä, kyse on ultraprosessoinnista. Tästä esimerkkinä esim tofu.
Ja hyvin pientä prosessointia on vaikka kalan leikkaaminen fileiksi ja niiden höyryttäminen syötäväksi suolan, sitruunamehun ja oliiviöljyn kanssa.Tofu ei kyllä ole ultraprosessoitua nähnytkään 😅
Ai jaa, itekseenkö soijapapu muuttuu tofuklöntiksi? Ilman mitään prosessointia?
Vierailija kirjoitti:
"Ei tofu ole ultra prosessoitua 🤣. Mistä olet sellaista saanut päähäsi? Tofuahan on valmistettu vuosituhansia. "
Ihan kuten makkaraakin ja sitä sanotaan ultraprosessoiduksi. Vaikka sitä ei siis ole kuin pilkottu, jauhettu ja paistettu.
Ne entisaikojen makkarat on tehty ihan erilailla kuin nykyiset teolliset makkarat lisä-aineineen. Se tofu taas on yhäkin ihan samaa soijapapua samalla metodilla valmistettuna, ilman lisä-aineita
Kun teet makaronilaatikkoa ni se on prosessointia