Järkyttävän hintaisia nuo gluteenittomat torttutaikinat
Citymarketissa melkein 5 euroa ja siitä saa neljä torttua. S-marketissa melkein 6 euroa ja saa neljä torttua. Suututtaa olla keliaakikko. Ja sen on lääkäri todennut vatsantöhystyksellä.
Kommentit (25)
Kohta joku tulee kertomaan, että turha valittaa kun voidaan "korvikehöttöjen" sijaan ostaa luontaisesti gluteenittomia porkkanoita edullisesti, sipulia kylkeen :D
Mullekki tehtii toi vatsantöhystys
Vierailija kirjoitti:
Mullekki tehtii toi vatsantöhystys
Mulla töhystettiin suolisto. En tykkää töhystämisestä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mullekki tehtii toi vatsantöhystys
Mulla töhystettiin suolisto. En tykkää töhystämisestä.
No pienestä te iloa saatte, kun kirjoitusvirheestä.
Mutta vakavasti, keliakian jälkeen jouluna ei tosiaan oikein jaksa enää innostua herkuista. Torttutaikinat överikalliita, piparit kovia (ei sellaisia sopivan pehmeitä kuin gluteenilliset), joulusuklaat ovat vähintäänkin "saattaa sisältää" -merkinnällä (jokainen päättää itse, ottaako riskiä). Gluteenittomat konvehdit sellaisia, joista taas en välitä.
Juu, selviän elossa ilman jouluherkkujakin, mutta avaudun asiasta näin palstalla, jotta ihmisten seurassa voin jatkaa hymistelyä, että ihan hyviä nämä gluteenittomat herkut ovat. Kun mitäpä muuta voin, tämä on mukana loppuelämän.
Anopilla keliakia ja hän rakastaa joulutorttuja. Niinpä leivon hänelle joka joulu lahjaksi niitä ja taikinan teen alusta loppuun itse, koska hänen mukaansa siitä tulee maailman parhaat tortut.
Voitaikina on "aika" helppo tehdä itse: tarvitset voita, venhäjaujoja ja vettä.
Vierailija kirjoitti:
Voitaikina on "aika" helppo tehdä itse: tarvitset voita, venhäjaujoja ja vettä.
Luitkohan aloituksen?
Vierailija kirjoitti:
Anopilla keliakia ja hän rakastaa joulutorttuja. Niinpä leivon hänelle joka joulu lahjaksi niitä ja taikinan teen alusta loppuun itse, koska hänen mukaansa siitä tulee maailman parhaat tortut.
En ole ap, mutta joskus yritin tehdä gluteenitonta voitaikinaa itse. Lopputuloksena "torttuja", jotka näyttivät enemmän joltain läjiltä, eikä edes maku pelastanut.
Leipominenkin on taitolaji. Ei kaupoissa varmaan olisi niin mittavaa valikoimaa valmistaikinoista, jos ne olisi aina helppo tehdä itse.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voitaikina on "aika" helppo tehdä itse: tarvitset voita, venhäjaujoja ja vettä.
Luitkohan aloituksen?
https://www.google.com/search?q=%22gluteeniton+vehn%C3%A4jauho+mist%C3%…
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mullekki tehtii toi vatsantöhystys
Mulla töhystettiin suolisto. En tykkää töhystämisestä.
No pienestä te iloa saatte, kun kirjoitusvirheestä.
Pienistä iloista koituu suuri onni. ; )
- eri -
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voitaikina on "aika" helppo tehdä itse: tarvitset voita, venhäjaujoja ja vettä.
Luitkohan aloituksen?
Aika korkeat odotukset jos luulet että luki. Saati sit vielä että ymmärtäis.
Vierailija kirjoitti:
Mutta vakavasti, keliakian jälkeen jouluna ei tosiaan oikein jaksa enää innostua herkuista. Torttutaikinat överikalliita, piparit kovia (ei sellaisia sopivan pehmeitä kuin gluteenilliset), joulusuklaat ovat vähintäänkin "saattaa sisältää" -merkinnällä (jokainen päättää itse, ottaako riskiä). Gluteenittomat konvehdit sellaisia, joista taas en välitä.
Juu, selviän elossa ilman jouluherkkujakin, mutta avaudun asiasta näin palstalla, jotta ihmisten seurassa voin jatkaa hymistelyä, että ihan hyviä nämä gluteenittomat herkut ovat. Kun mitäpä muuta voin, tämä on mukana loppuelämän.
Joo. Ainoita hyviä konvehteja oli Pandan Helmi konvehdit. Nyt niiden tuotanto on lopetettu.ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voitaikina on "aika" helppo tehdä itse: tarvitset voita, venhäjaujoja ja vettä.
Luitkohan aloituksen?
https://www.google.com/search?q=%22gluteeniton+vehn%C3%A4jauho+mist%C3%…
Vehnäjauho = vehnää ja gluteenia sisältävää jauhoa.
Gluteeniton jauho on sitten eri asia.
Jäätelö, sipsit ja marmeladi ovat parempia kuin jotkut joulutortut. Olen löytänyt parikin hyvää gluteenitonta leivonnaista kaupasta. Gluteenittomia joulutorttuja en ole maistanut, enkä niitä kaipaa. Söin tavallisia joulutorttuja ihan tarpeeksi silloin kun en vielä ollut gluteenittomalla ruokavaliolla.
Tuliskohan venhäjauhoista töhystämällä gluteenittomia?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mutta vakavasti, keliakian jälkeen jouluna ei tosiaan oikein jaksa enää innostua herkuista. Torttutaikinat överikalliita, piparit kovia (ei sellaisia sopivan pehmeitä kuin gluteenilliset), joulusuklaat ovat vähintäänkin "saattaa sisältää" -merkinnällä (jokainen päättää itse, ottaako riskiä). Gluteenittomat konvehdit sellaisia, joista taas en välitä.
Juu, selviän elossa ilman jouluherkkujakin, mutta avaudun asiasta näin palstalla, jotta ihmisten seurassa voin jatkaa hymistelyä, että ihan hyviä nämä gluteenittomat herkut ovat. Kun mitäpä muuta voin, tämä on mukana loppuelämän.
Joo. Ainoita hyviä konvehteja oli Pandan Helmi konvehdit. Nyt niiden tuotanto on lopetettu.ap
Sama kokemus yksistä toisista konvehdeista, en nimeäkään enää muista. Oli gluteenittomia ja niin hyviä, että joulunaikaan ostin niitä varastoon. Tuotanto lopetettu, nämä uudet "suola-karamelli-mikälie-erikoiserikois" -uutuudet ei iske. Olen sitten mieluummin ilman.
Tänä jouluna taas leikisti osaan hetken leipoa, ja teen kaikki joulun ihanuudet alusta asti itse <3 ja syön niitä myös vain itse, koska muut toteavat ekan maistiaisen jälkeen olevan tosi herkullista, mutta tulinkin jo ihan täyteen tästä yhdestä puraisusta.
Katsopa kaupassa hintoja. Voilla tehtynä se taikina vasta kallista onkin. Palmuöljytaikinat normihintaisia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mutta vakavasti, keliakian jälkeen jouluna ei tosiaan oikein jaksa enää innostua herkuista. Torttutaikinat överikalliita, piparit kovia (ei sellaisia sopivan pehmeitä kuin gluteenilliset), joulusuklaat ovat vähintäänkin "saattaa sisältää" -merkinnällä (jokainen päättää itse, ottaako riskiä). Gluteenittomat konvehdit sellaisia, joista taas en välitä.
Juu, selviän elossa ilman jouluherkkujakin, mutta avaudun asiasta näin palstalla, jotta ihmisten seurassa voin jatkaa hymistelyä, että ihan hyviä nämä gluteenittomat herkut ovat. Kun mitäpä muuta voin, tämä on mukana loppuelämän.
Joo. Ainoita hyviä konvehteja oli Pandan Helmi konvehdit. Nyt niiden tuotanto on lopetettu.ap
Sama kokemus yksistä toisista konvehdeista, en nimeäkään enää muista. Oli gluteenittomia ja niin hyviä, että
Joo, nämä Pandan uutuus konvehdit ovat kyllä kamalia.
Fazerin valmiit gluteenittomat tortut on parhaita. Eikä niitä tarvitse kymmentä syödä, syö sitten enemmän niitä luontaisesti gluteenittomia jouluherkkuja.