Miksi kaikkeen tungetaan sokeria tai makeutusaineita?
Kävinpä tuossa sitten kaupassa katselemassa sokerittomia ja tuotteita, joissa ei myöskään ole makeutusaineita.
Soijamaidossa näyttää olevan lähes kaikissa sokeria (onneksi oli sokerittomia versioita). Sama kauramaidossa. Jopa manteleissa on sokeria, joiden etuosassa lukee "mustapippuri ja suola" mutta niissä on kuitenkin sokeria enemmän kuin mustapippuria. Tacokastikkeissa on sokeria. Tomaattikastikkeissa on lisättyä sokeria. Lähes kaikissa eineksissä on lisättyä sokeria. Lähes kaikissa lihojen marinadeissa on lisättyä sokeria. Kaikki mehut ja teetkin pitää jättää kauppaan kun niissä on joko lisättyä sokeria tai makeutusaineita. Joihinkin appelsiinimehuihinkin on lisätty valkoista sokeria.
Onko edes olemassa hedelmien ja marjojen lisäksi mitään tuotteita kaupassa, jotka ovat makeita, mutta niissä ei ole sitä sokeria tai makeutusaineita?
Kommentit (18)
Minä katselin vitamiini pillereitä, niissäkin on joissakin sokeria, varsinkin jos ne on imeskeltäviä, järkyttävää. Kai niihinkin sokerivero sit ulotetaan, toivottavasti.
Olen ihmetellyt ihan samaa. Jopa karjalanpiirakoihin on lisätty sokeria. Itse söisin mielelläni ihan sokeritonta tuotteita ilman makeutusaineita.
Olin järkyttynyt eilen kaupan tuoremehuhyllyllä. Oli mehu jossa on tuoremehu sisältönä ja joku outo ihminen tunkenut samaan purkkiin makeutusaineita, niitä pahimpia. Tuuleeko näillä mehujen kehittäjillä vintissä ja muiden vastaavien tuotteiden. Apteekissa on paljon makeutusaineita tuotteissa ja aromit, osa pahempia. Olet oikeilla jäljillä just!
Taitaa olla enemmän poikkeus jos appelsiinimehussa on lisättyä sokeria. Yleensä niissä on vain hedelmän omaa sokeria. Makeutusaineita taas on että säilytetään sokerin makeus ilman sokeria, makeutusaineet kun eivät paljoa energiaa sisällä.
Sokeria voi olla. Vehnä ja sokeri yhdessä voi tehdä tönkön olon, ellei ole joku raikastava tekijä vaikka marja tai hedelmä. Mutta riippuu kai paljonko sokeria, onko sopivasti. Ei liian vähän tai liikaa. Luomut erikseen. Onko sokeria luonollisemmassa muodossa ja onko se pahanmakuista? Mikä käsittely.
heips te jotka jostain syystä vihaatte sokeria muistakaa että monet meistä isoista tytöistä tulee huono vointiseksi tai ihan kipeeks niin kuin minä jos emme saa sokeria. en pysty edes syömään mitään ei makeaa. ahdistaa ajatella et joku olis poistamassa sokerii!!!
t. iso tyttö
Juustoportin Hyvin-tuotesarja. Jugurtteja, rahkoja, mehuja, mehukeittoja, proteiinijuomia jne. Ei ole lisättyä sokeria eikä makeutusaineita vaan pelkkä hedelmien tai marjojen sokeri.
Pitää siis muistaa se, että vaikkapa maidossakin (ja toki niissä marjoissa ja hedelmissä ja kasviksissa) on sokeria ihan luonnostaan, mutta se ei näy ainesosaluettelossa vaan pelkästään ravintosisällössä. Etsiikö ap siis tuotteita, joihin ei ole lisätty sokeria vai sellaisia, missä ei ole ollenkaan sokeria edes ravintosisällössä (aika hankala löydettävä)?
Pieni määrä sokeria terästää ja antaa makua tuotteelle.
Aivan sama asia on suolan kanssa.
Osta täysin suolatonta juustoa, leikkelettä, leipää ja mitä tahansa elintarviketta, tunnet eron makuun.
Normaali suolan ja sokerin käyttö ei ole vaarallista.
Eri juttu kokonaan, jos jatkuvasti nauttii makeisia, juo sokerisia juomia, keksejä m.
Ja syö jatkuvasti suolaisia juustoja, leikkeleitä, suolaisia säilykkeitä kuten suolakurkkuja ym.
Silloin niiden ylensaanti on varmaa.
Syökää puhdasta lihaa niin ei ole lisättynä mitään ylimääräistä.
Vierailija kirjoitti:
Taitaa olla enemmän poikkeus jos appelsiinimehussa on lisättyä sokeria. Yleensä niissä on vain hedelmän omaa sokeria. Makeutusaineita taas on että säilytetään sokerin makeus ilman sokeria, makeutusaineet kun eivät paljoa energiaa sisällä.
Eivät sisällä sokeria, mutta makeutusaineisiin reagoi negatiivisesti kehon hormoonit samalla tavalla, kuin sokeriin. Esim ei huumeissakaan ole kaloreita, mutta ovat pahaksi keholle.
Vierailija kirjoitti:
Normaali suolan ja sokerin käyttö ei ole vaarallista.
Eri juttu kokonaan, jos jatkuvasti nauttii makeisia, juo sokerisia juomia, keksejä m.
Ja syö jatkuvasti suolaisia juustoja, leikkeleitä, suolaisia säilykkeitä kuten suolakurkkuja ym.
Silloin niiden ylensaanti on varmaa.
Mikä on normaalia sokerin käyttöä?
Ennen vanhaan normaalia oli, että sokeria syötiin yleisemmin vain kun juotiin päiväkahvit ja siinä oli vähän kahvikakkua tai pullaa.
Nykyään sokeria tulee jokaisella kerralla kun syöt. Jugurtissa voi olla enemmän sokeria kuin limpparissa. Kuten jo mainittiin, manteleissa missä pitäisi olla vaan suolaa ja mustapippuria onkin sitä sokeria mukana ja enemmän kun sitä pussissa mainostettua mustapippuria.
Nykyajan sokerinsyönti ei ole enää normaalia.
Jokainen meistä syö nykyään piilotettua sokeria päivittäin mikä vastaa n. 1-3 karkkipussia.
Vierailija kirjoitti:
Pieni määrä sokeria terästää ja antaa makua tuotteelle.
Aivan sama asia on suolan kanssa.
Osta täysin suolatonta juustoa, leikkelettä, leipää ja mitä tahansa elintarviketta, tunnet eron makuun.
Kyse ei ole pienistä määristä jos sokeri on tuoteainelistassa top 5 sijalla.
Vierailija kirjoitti:
Juustoportin Hyvin-tuotesarja. Jugurtteja, rahkoja, mehuja, mehukeittoja, proteiinijuomia jne. Ei ole lisättyä sokeria eikä makeutusaineita vaan pelkkä hedelmien tai marjojen sokeri.
Pitää siis muistaa se, että vaikkapa maidossakin (ja toki niissä marjoissa ja hedelmissä ja kasviksissa) on sokeria ihan luonnostaan, mutta se ei näy ainesosaluettelossa vaan pelkästään ravintosisällössä. Etsiikö ap siis tuotteita, joihin ei ole lisätty sokeria vai sellaisia, missä ei ole ollenkaan sokeria edes ravintosisällössä (aika hankala löydettävä)?
Nimenomaan etsin tuotteita, missä ei ole lisättyä sokeria mikä ei ole hedelmistä ja marjoista. Just valkoinen, ruskeasokerit, siirapit, kookossokeri jne... Tai minkäänlaisia makeutusaineita. Nuo Juustoportin tuotteet oli hyvä vinkki, kiitos! Käyn katsomassa. Hedelmistä ja marjoista tulleet sokerit on ihan ok siis.
Vierailija kirjoitti:
Minä katselin vitamiini pillereitä, niissäkin on joissakin sokeria, varsinkin jos ne on imeskeltäviä, järkyttävää. Kai niihinkin sokerivero sit ulotetaan, toivottavasti.
Joo. Itse huomasin, että nuo kaiken maailman nallekarkkivitamiinit sisältää joko hirveästi sokeria tai makeutusaineita. Eihän ne enää ole millään tavalla terveellisia -ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Juustoportin Hyvin-tuotesarja. Jugurtteja, rahkoja, mehuja, mehukeittoja, proteiinijuomia jne. Ei ole lisättyä sokeria eikä makeutusaineita vaan pelkkä hedelmien tai marjojen sokeri.
Pitää siis muistaa se, että vaikkapa maidossakin (ja toki niissä marjoissa ja hedelmissä ja kasviksissa) on sokeria ihan luonnostaan, mutta se ei näy ainesosaluettelossa vaan pelkästään ravintosisällössä. Etsiikö ap siis tuotteita, joihin ei ole lisätty sokeria vai sellaisia, missä ei ole ollenkaan sokeria edes ravintosisällössä (aika hankala löydettävä)?
Nimenomaan etsin tuotteita, missä ei ole lisättyä sokeria mikä ei ole hedelmistä ja marjoista. Just valkoinen, ruskeasokerit, siirapit, kookossokeri jne... Tai minkäänlaisia makeutusaineita. Nuo Juustoportin tuotteet oli hyvä vinkki, kiitos! Käyn katsomassa. Hedelmistä ja marjoista tulleet sokerit on ihan ok siis.
Olepa hyvä. Jugurteissa taitaa olla lisäksi Arlan Luonto+-sarja, missä ei myöskään ole lisättyä sokeria eikä makeutusaineita.
Minäkin ostaisin mielelläni etikkapunajuuria, maustekurkkua, ketsuppia ja monia muitakin tuotteita ilman sitä kaiken pilaavaa makeutta. Olkoon sitten peräisin sokerista tai makeutusaineista, makeus todellakin pilaa maun.
Koska sokeri addiktoi