Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Leivissä sokeria

Vierailija
14.10.2024 |

Tuntuu olevan useimmissa leipäosaston tuotteissa nykyään sokeria/siirappia.

Mitä helevàttaa nämä leivonnaiset edes tekevät leipäosastolla?

Oletko sitä mieltä, ettei sokeri kuulu leipään?

Vaihtoehdot

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
14.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paista tumpelo leipäsi itse ilman mitään makeutusaineita. 

Vierailija
2/12 |
14.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostin ennen aina Lidlin luomuruispaloja. Sitten luin tuoteselosteen; sisältää sokeria. En osta enää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
14.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiiva tarvitsee sokeria toimiakseen. Toinen vaihtoehto on leipoa juureen.

Vierailija
4/12 |
14.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei yleensä. Ainakaan imelä sokeri-siirappi. Sokeri voi kuulua joihinkin leipiin pienessä määrin, jos se on muuten tympeä ilman, sen leipälaadun voisi ottaa esille mikä se on. Leipähyllystä pitäisi löytää helposti terveellistä ja ei liian manipuloitua leipää.

Vierailija
5/12 |
14.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Missä leivässä ei ole sokeria?

Sokeria on luontaisesti jauhoissa ja muissa ainesosissa, kuten esim. siirapissa ja maltaassa, joita käytetään leivän leivonnassa. Koska kaikki leivät sisältävät tämänkaltaisia luonnollisia sokereita, ei mikään leipä ole täysin sokeritonta.,,,joten urpo revi siitä se sokeriton leipä jos pystyt.

 

 

Vierailija
6/12 |
14.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos se on hiivalla kohottettua niin siinä on pakko olla sokeria. Jäikö kotsan-tunnit välistä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
14.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Missä leivässä ei ole sokeria?

Sokeria on luontaisesti jauhoissa ja muissa ainesosissa, kuten esim. siirapissa ja maltaassa, joita käytetään leivän leivonnassa. Koska kaikki leivät sisältävät tämänkaltaisia luonnollisia sokereita, ei mikään leipä ole täysin sokeritonta.,,,joten urpo revi siitä se sokeriton leipä jos pystyt.

 

 

Pettuleivässä ei kait ole.

Vierailija
8/12 |
14.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Missä leivässä ei ole sokeria?

Sokeria on luontaisesti jauhoissa ja muissa ainesosissa, kuten esim. siirapissa ja maltaassa, joita käytetään leivän leivonnassa. Koska kaikki leivät sisältävät tämänkaltaisia luonnollisia sokereita, ei mikään leipä ole täysin sokeritonta.,,,joten urpo revi siitä se sokeriton leipä jos pystyt.

 

 

Pettuleivässä ei kait ole.

Jaa pitääpä tutkia,muuten hyvä havainto,kyllä käy elämä ankeaksi jos joutuu tuonne katovuosille palaamaan sokerivihan takia.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
14.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ajattelin ettei tarvitse rautalangasta vääntää, että puhun lisätystä sokerista, mutta näinhän tämä sitten meni 🙄

Vierailija
10/12 |
14.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ajattelin ettei tarvitse rautalangasta vääntää, että puhun lisätystä sokerista, mutta näinhän tämä sitten meni 🙄

No edelleen, jos se leipä on perus teolliseen tahtiin tuotettua ja kohotettu hiivalla, niin kyllä se vaatii aavistuksen sokeria lähteäkseen käymään. Juureen leivotuista löytyy joitain ilman sitä lisättyä sokeria. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
14.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ajattelin ettei tarvitse rautalangasta vääntää, että puhun lisätystä sokerista, mutta näinhän tämä sitten meni 🙄

No edelleen, jos se leipä on perus teolliseen tahtiin tuotettua ja kohotettu hiivalla, niin kyllä se vaatii aavistuksen sokeria lähteäkseen käymään. Juureen leivotuista löytyy joitain ilman sitä lisättyä sokeria. 

Tein joskus sämpylöitä itse, ja taikina turposi oikein kunnolla joka kerta lisäämättä ripaustakaan sokeria. Nähtävästi jauhojen sisältämä luontainen sokeri riitti.

Ja esim. Vaasan kaurapaloissa on hiivaa, mutta ei sokeria. Ei mitään mainintaa juuresta.

AP

Vierailija
12/12 |
14.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hiiva tarvitsee sokeria toimiakseen. Toinen vaihtoehto on leipoa juureen.

Jauhot sisältävät luontaista sokeria.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yhdeksän kahdeksan