Leivissä sokeria
Tuntuu olevan useimmissa leipäosaston tuotteissa nykyään sokeria/siirappia.
Mitä helevàttaa nämä leivonnaiset edes tekevät leipäosastolla?
Kommentit (12)
Ostin ennen aina Lidlin luomuruispaloja. Sitten luin tuoteselosteen; sisältää sokeria. En osta enää.
Hiiva tarvitsee sokeria toimiakseen. Toinen vaihtoehto on leipoa juureen.
Ei yleensä. Ainakaan imelä sokeri-siirappi. Sokeri voi kuulua joihinkin leipiin pienessä määrin, jos se on muuten tympeä ilman, sen leipälaadun voisi ottaa esille mikä se on. Leipähyllystä pitäisi löytää helposti terveellistä ja ei liian manipuloitua leipää.
Missä leivässä ei ole sokeria?
Sokeria on luontaisesti jauhoissa ja muissa ainesosissa, kuten esim. siirapissa ja maltaassa, joita käytetään leivän leivonnassa. Koska kaikki leivät sisältävät tämänkaltaisia luonnollisia sokereita, ei mikään leipä ole täysin sokeritonta.,,,joten urpo revi siitä se sokeriton leipä jos pystyt.
Jos se on hiivalla kohottettua niin siinä on pakko olla sokeria. Jäikö kotsan-tunnit välistä?
Vierailija kirjoitti:
Missä leivässä ei ole sokeria?
Sokeria on luontaisesti jauhoissa ja muissa ainesosissa, kuten esim. siirapissa ja maltaassa, joita käytetään leivän leivonnassa. Koska kaikki leivät sisältävät tämänkaltaisia luonnollisia sokereita, ei mikään leipä ole täysin sokeritonta.,,,joten urpo revi siitä se sokeriton leipä jos pystyt.
Pettuleivässä ei kait ole.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Missä leivässä ei ole sokeria?
Sokeria on luontaisesti jauhoissa ja muissa ainesosissa, kuten esim. siirapissa ja maltaassa, joita käytetään leivän leivonnassa. Koska kaikki leivät sisältävät tämänkaltaisia luonnollisia sokereita, ei mikään leipä ole täysin sokeritonta.,,,joten urpo revi siitä se sokeriton leipä jos pystyt.
Pettuleivässä ei kait ole.
Jaa pitääpä tutkia,muuten hyvä havainto,kyllä käy elämä ankeaksi jos joutuu tuonne katovuosille palaamaan sokerivihan takia.
Ajattelin ettei tarvitse rautalangasta vääntää, että puhun lisätystä sokerista, mutta näinhän tämä sitten meni 🙄
Vierailija kirjoitti:
Ajattelin ettei tarvitse rautalangasta vääntää, että puhun lisätystä sokerista, mutta näinhän tämä sitten meni 🙄
No edelleen, jos se leipä on perus teolliseen tahtiin tuotettua ja kohotettu hiivalla, niin kyllä se vaatii aavistuksen sokeria lähteäkseen käymään. Juureen leivotuista löytyy joitain ilman sitä lisättyä sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ajattelin ettei tarvitse rautalangasta vääntää, että puhun lisätystä sokerista, mutta näinhän tämä sitten meni 🙄
No edelleen, jos se leipä on perus teolliseen tahtiin tuotettua ja kohotettu hiivalla, niin kyllä se vaatii aavistuksen sokeria lähteäkseen käymään. Juureen leivotuista löytyy joitain ilman sitä lisättyä sokeria.
Tein joskus sämpylöitä itse, ja taikina turposi oikein kunnolla joka kerta lisäämättä ripaustakaan sokeria. Nähtävästi jauhojen sisältämä luontainen sokeri riitti.
Ja esim. Vaasan kaurapaloissa on hiivaa, mutta ei sokeria. Ei mitään mainintaa juuresta.
AP
Vierailija kirjoitti:
Hiiva tarvitsee sokeria toimiakseen. Toinen vaihtoehto on leipoa juureen.
Jauhot sisältävät luontaista sokeria.
Paista tumpelo leipäsi itse ilman mitään makeutusaineita.