Kuuluuko hk sininen kuoria ennen kuin sen laittaa uuniin?
Ajattelin ensimmäistä kertaa elämässäni laittaa hk sinistä uunissa ja mietin että pitääkö se paksu kalvo ottaa siitä pois? Normaali makkaroissa se kuori on ohuempi?
Kommentit (27)
Kyllä sen kuoren voi jättää, se on ihan syötävää. Ilmeisesti se on jotain naudan suolta kunnon hieman sitkeämpää.
Kuori ei ole syötävää joten kuori pois
Otan kuoren aina pois, ei ole minusta hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä sen kuoren voi jättää, se on ihan syötävää. Ilmeisesti se on jotain naudan suolta kunnon hieman sitkeämpää.
Muovia se on tai jotain muuta syömäkelvotonta materiaalia.
Ota pois, se ei ole syötävää vaan muovia. Uunilenkeissä on tekokuori, grillimakkaroissa luonnollinen
Olen aina syönyt sen kuoren. Eli voi syödä.
Jätteiden lajittelusta:
"Ns. muovikuoret (esim. HK:n sininen lenkki) on valmistettu kollageeni-valkuaisesta, joka on saatu naudan vuodan sisäosasta, lajittelu sekajätteeseen."
Jossain päin Suomea sitä pidetään kuitenkin biojätteenä: "Sinisen lenkin ja muiden vastaavien makkaroiden kuori on kollageenisuolta, joka ei ole syötävää, mutta on kuitenkin biohajoavaa. Kuori on valmistettu luonnonmateriaaleista ja sen voi laittaa biojätteeseen."
- tuosta päätellen: ei syötävää
Kuori on synteettinen. Otetaan pois ennen paistamista. Kerro nyt kuitenkin miten teit? Tuliko hyvää?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä sen kuoren voi jättää, se on ihan syötävää. Ilmeisesti se on jotain naudan suolta kunnon hieman sitkeämpää.
Muovia se on tai jotain muuta syömäkelvotonta materiaalia.
Ilmankos se oli aina niin kovin sitkasta. Kiitos tiedosta.
Ei tarvitse kuoria. Kätevää kun syömisen jälkeen paska tulee paketissa
Vierailija kirjoitti:
Ei tarvitse kuoria. Kätevää kun syömisen jälkeen paska tulee paketissa
Ei muuta ku Tapolan leimaa päälle.
Ota se kuori ehjänä irti, toimii kortsuna kun sidot toisen pään kiinni villalangalla.
Vierailija kirjoitti:
Kuori ei ole syötävää joten kuori pois
Vasu myös pois. Kuoren voi laittaa vasuun ja molemmat pois.
Vierailija kirjoitti:
Pimpsaan ja peppuun kuorineen ja uuniin ilman kuorta. Muuten tulee paskanmakuista makkaraa.
ilmiannettu
HK:n nettisivustolla kummastakin sekä Uunilenkistä että HK sinisestä mainitaan MAKKARANKUORI EI OLE SYÖTÄVÄ.
Eli poistetaan kuori kun makkarasta tehdään mitä sitten tehdäänkään ruuaksi.
Vierailija kirjoitti:
Ujuta se kuori ehjänä pois ja asenna pimssuusi. Ei tarvi pelätä, että tinderChad ottaa kortsun pois kesken aktin.
ilmiannettu
Vierailija kirjoitti:
Kyllä sen kuoren voi jättää, se on ihan syötävää. Ilmeisesti se on jotain naudan suolta kunnon hieman sitkeämpää.
Valmistajan omilla nettisivuilla HK:n sinisestä sanotaan MAKKARANKUORI EI OLE SYÖTÄVÄ.
Alokas amatööri,se syödään kylmänä kaljan kanssa.
Lue siitä pakkauksesta.