Ostin sillipurkin enkä pidä sen mausta, kertokaa mitä kokkaan siitä!
Halusin testata josko pitäisin sillistä ja ostin sipulisilliä. Minusta siinä on jokin terävä/pistävä maku, josta en pidä. Haluan käyttää sen kuitenkin, joten onko teillä suositella jotain ruokaa mitä siitä laittaisin? Peittäisikö tomaattikastike sen makua alleen?
Kiitos!
Kommentit (10)
Voisiko jotenkin tehdä siitä muiden ainesten kanssa vaikka uuniperunoiden täytteen? Rosamundaa ja siihen joku sillitäytehässäkkä. Jospa sen tietyn maun saa noin häivytettyä?
Roskiin. Silli on paskan makuista mätää kalaa, eikä se ole ihmisravinnoksi sopivaa, vaikka siitä mitä vääntäisi.
Jos et tykkää sen mausta, niin tuskin tykkäät siitä ruuassakaan. Kokeilla maustaa lisää. Mutta usein ruokaloidenn janssoninkiusaukset tehdään silliin. Ehkä kannattaa käyttää anjovista ja silliä lisänä ensin.
Silliperuna-laatikkoa. Olen joskus maistanut, kun yksi vanhempi rouva (kokki ammatiltaan) tarjosi, ja oli todella hyvää. Jo tuoksu oli taivaallinen. Kananmunalohkoja oheen ja punajuurta tietenkin.
Silliä silputtuna, sipulia, kermäviiliä ja majoneesia. Esim. perunan tai ruisleivän kanssa.
Tee janssonin kiusaus, janssonin tilalle hiukan pienittynä nuo sillit. Pussi peruna-sipulisekoitusta pakkasesta ja ruokakermaa tms. Älä laita purkin lientä mukaan, siitä voi tulla se pistävä maku. Mausta muuten hyvin, lisää valkosipulia, currya, pippuria...
Tee Janssonin kiusausta. Sipuli- ja matjessilli sopii ainakin minun mielestäni hyvin tähän anjoviksen sijaan.
Peruna-sipulisekoitusta, reilusti kermaa, pekonisiivuja päälle. helppo juttu. Sitä sillin lientäkin saa käyttää tähän.
Toki vieläkin parempi tulee, jos viitsii tehdä kunnon potuista ja tuoreesta sipulista.
Teen tuosta aina kiusausta. Pussi pirkka perunasipulisekoitusta. (Siinä on pieniä ne siivut). Ladot pieneen vuokaan kerroksen. Sitten niitä valutettuja sipulisillipaloja ja niiden päälle taas ohuelti p.s.suikaleita kaiken päälle kermaa tai koskenlaskija juoksevaa juustodippiä.
Itse käytän tuota hieman ensin mikrossa ja sitten uuniin muhimaan siiheksi, että pinta on kullanruskea. Anna hieman jäähtyä ja tarjoa jonkin raasteen kera.
Järjestä kutsut. Tarjoat silliä kullekin, pikkaset kahvit ja tutuille viskiä.
Ei sitä oikein pysty peittämään, ainakaan kovin hyvin. Anna jollekin jos et halua pois heittää.