Kannattaako kiehuvan veden pakastaminen?
Pakastettaessa menee energiaa mutta kun sulattaa ei mene ja sinulla on kiehuvaa vettä valmiina.
Kommentit (8)
Mahtava idea! Kemian Nobelia odotellessa...
Joo, se höyry saa hyvin jään irtoamaan pakastimen seinistä. Sulattaminen onnistuu silloin nopeammin, eikä pakasteiden tarvitse olla niin paljon pakastimen ulkopuolella.
Vierailija kirjoitti:
Mahtava idea! Kemian Nobelia odotellessa...
Tuo on fysiikkaa, tiedoksi vain.
Vierailija kirjoitti:
Mahtava idea! Kemian Nobelia odotellessa...
Kerro, ihmeessä miten tähän kemia liittyy? Fysiikka on oikea tieteenala.
Ennen sanottiin että jääpaloista tulee kirkkaita kun käyttää kiehuvaa vettä. Olisko sitten ollut aprillipäivän niksipirkassa.
Tarkoitat kai kiehautettua vettä valmiina. Jos haluat sen kiehuvaksi niin pistä se kiehumaan.
Vierailija kirjoitti:
Tarkoitat kai kiehautettua vettä valmiina. Jos haluat sen kiehuvaksi niin pistä se kiehumaan.
Eli siis keitettyä vettä valmiina. Sitä meinasin tässä.
Keittäminen on paras menetelmä ja se tuhoaa vedestä bakteerit, virukset ja alkueläimet (myös kystamuodot). Minuutin keittäminen riittää tappamaan suurimman osan vahingollisista eliöistä. Yli 2000 metrin (6562ft) korkeudessa, jossa veden kiehumislämpötila on matalampi, tulee vettä kiehuttaa vähintään 5 minuuttia. Google
Vain, jos se on makaronien keitinvettä.