Miksi Suomessa heitetään niin paljon ruokaa roskiin?
Esim vanhainkodeissa menee monen monta vuoallista ruokaa roskiin.
Kommentit (3)
Tänään katsoin taas firman lounasravintolassa kuinka astiapalautuksessa on ruokaa jätetty lautaselle vaikka kuinka paljon. Miten voi aikuiset ihmiset olla niin nuijia etteivät tiedä kuinka paljon syövät? Paskat välitetään mistään muusta kuin itsestä.
Menekkiä on vaikea arvioida. Jos tekee liian vähän jää nälkään. Otin vuosia sitten sellaisen linjan että tähteet syödään seuraavalla aterialla ja kun kaikki on loppuun syöty, tehdään vasta uusi ruoka. Ruokaa ei heitetä roskiin. Jos näyttää siltä että jää runsaasti tähteeksi pakastan. Kompostori on hieman kärsinyt käynnistys- ja toimintavaikeuksista kun joutuu toimimaan vain kuorilla.
Ruoka ei säily kovinkaan hyvin. Armeijassa joskus muinoin näin kuinka ruokaa tuli valtavia määriä kylmähuoneeseen ja aina siellä jotain pääsi vanhenemaan. Maitojakin heitettiin pois litrakaupalla.
Mitä enemmän syöjiä, sen vaikeampi arvioida kulutusta.