Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kalanpääkeitto: paha vai hyvä?

Vierailija
03.09.2024 |

Vähän ristiriitaiset uutiset taas peräkkäin. Ensi pidettiin kamalana, kun marjanpoimijat joutuivat tekemään lohenpäistä keittoa.

Seuraava uutinen kertoi, että kalaa pitäisi käyttää tehokkaammin ja monipuolisemmin, perkuutähteet hyödyntäen.

Jokainen kalakäsittely- ja keittotaitoinen tietää, että perkuutähteistä tulee hyvät liemet, ja niistä saa myös lihat kalakeittoon fileroinnin jälkeen. 

Ja noissa kuvien isoissa lohenpäissä on hyvät poskilihat, joita monet pitävät herkkuna.

Tietysti perkeiden pitää olla tuoreita. 

Moni viskaa mädit ja maksatkin roskiin.

 

Tällä en nyt tarkoita, että poimijoille pitää syöttää pelkkiä perkeitä. Eikä tällä avauksella ole mikään rassetarkoitus.

Sanonpahan vaan, että joskus nämä uutisten viestit ovat vähän omituisia, nyt ne tulivat perä perään.

Että ostakaa kalat kokonaisena ja opetelkaa käyttämään koko kala hyväksenne. Tai kalastakaa itse!

 Myös lihaa ja halvempien ruhonosien hyötykäyttöä kannattaisi opetella. Saatte vielä parempaa ruokaakin.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
03.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse ihmettelin mys tätä lohenpääkeittokohua.

Aasiassa osataan useinkin arvostaa ja kokata kaikki ruhonosat ja perkuutähteet.

Noissä kuvissa oli isoja lohenpäitä, joissa on helposti sata grammaa lihaa.

No kuvista ei näkynyt tuoreus, mutta jos päät on tuoreita, niin ne ovat hyvää soppa-ainesta.

Kidukset vaan pois, ja sitten kattilaan. Nopea keitto, liemi siivilän läpi ja keittopohjaksi. Lihat irti kypsistä päistä.

Vaivaahan siitä on, mutta tulee hyvä soppakin. 

Vierailija
2/13 |
03.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyytelöityneenä ilmeisen tehokas laihdutuslääke. Polarican viulupojat voisivatkin kehittää kehopositiivisille Ig-vaikuttajille uuden Ozempicin - tällä pohjoisella innovaatiolla Suomi pelastuu ja Länsimainen kulttuuri säilyy. 

Ota kerran viikossa viileä pohjoinen SalmoCaput-injektio. Voit tilata ruokaa kotiisi normaalisti ja silti näytät aistillisesta somessa. SalmoCaput - havumetsien järvien puhtautta juuri Sinulle- SalmoCaput

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
03.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalan ruotorangot  ja päät tekevät kalakeittoon varsinaisen kalaliemen.

Toki nämä poistetaan kalakeitosta ennen varsinaista tarjoilua.

Vierailija
4/13 |
03.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Thaimaassa käyneet, ja kokkiohjelmia katselleetkin kyllä tietävät, että siellä osataan kokata possu saparosta kärsään, ja kalakin käytetään tehokkaasti.

Kun joku tarjosi noita päitä poimijoille, niin sillä ei välttämättä ollut mikään paha tarkoitus.

Mutta saipahan etelän vetelät taas kauhisteltavaa. Yäk. En syö!

Ja sitten käydään hakemassa "lohipullia" marketista. Niitä tuskin tehdään parhaista filepaloista?

Vierailija
5/13 |
03.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joku pahoittaa tästäkin mielensä ja ketju poistetaan nopeasti.

Eihän täällä voi käsitellä mitään jostain erilaisesta näkökulmasta?

 

Vierailija
6/13 |
03.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Joku pahoittaa tästäkin mielensä ja ketju poistetaan nopeasti.

Eihän täällä voi käsitellä mitään jostain erilaisesta näkökulmasta?

Erilainen näkökulma on että on ok tarjota mätiä kalanpäitä ravinnoksi ihmiskaupan uhreille. Mitä seuraavaksi?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
03.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En suosittele. En ole maistanut enkä aio. Ties mitä myrkkyjä siitä irtoaa.

Vierailija
8/13 |
03.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joku pahoittaa tästäkin mielensä ja ketju poistetaan nopeasti.

Eihän täällä voi käsitellä mitään jostain erilaisesta näkökulmasta?

Erilainen näkökulma on että on ok tarjota mätiä kalanpäitä ravinnoksi ihmiskaupan uhreille. Mitä seuraavaksi?

 

Tässä korostettiin juuri sitä, että  perkuutähteiden on oltava tuoreita niinkuin kalafileidenkin! Ja ne pitää käyttää hyväksi!

Ja tästä oli samassa 18.00 uutislähetyksessä, ja uutiset peräkkäin.

Pilaantuneita raaka-aineita ei saa syöttää kenellekään. Sekinkö pitää mainita erikseen, ette tule paha mieli piiperoilla?

 

Sinähän tässä pisti taas sanoja toisten suuhun ja spinnasit asian mieleiseksesi.

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
03.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ämpärillisestä kalapäitä tulee enemmänkin kalahyytelöä.

Kun se jäähtyy voit leikata sitä terävällä veitsellä.

Vierailija
10/13 |
03.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ämpärillisestä kalapäitä tulee enemmänkin kalahyytelöä.

Kun se jäähtyy voit leikata sitä terävällä veitsellä.

Sitä sanotaan Kaladoobiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
03.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En suosittele. En ole maistanut enkä aio. Ties mitä myrkkyjä siitä irtoaa.

 

Mitä myrkkyjä? Syötkö lohifileitä? 

Itse ostan AINA kalat kokonaisena tai pyydän itse. Ja joka kerta käytän perkuutähteet liementekoon. Päitä myöten.

Joskun ennen muinoin tämä oli normaalia kaikilla. 

 

 

Vierailija
12/13 |
03.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

On täälläkin osattu käyttää ruhosta kaikki mahdollinen. Mutta kun tässä yltäkylläisyydessä eletään niin "arvottomat" ruhon osat heitetään menemään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
03.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ämpärillisestä kalapäitä tulee enemmänkin kalahyytelöä.

Kun se jäähtyy voit leikata sitä terävällä veitsellä.

Ja eikö se olekin näppärää? Sipulia, pottua, kermaa, tilliä, pippuria, suolaa. Pala hyytelöä. Poskilihat ja lihat ruodoista.

Sitä kutsutaan lohikeitoksi. 20€/annos kiitooos.

 

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kuusi viisi