Kalanpääkeitto: paha vai hyvä?
Vähän ristiriitaiset uutiset taas peräkkäin. Ensi pidettiin kamalana, kun marjanpoimijat joutuivat tekemään lohenpäistä keittoa.
Seuraava uutinen kertoi, että kalaa pitäisi käyttää tehokkaammin ja monipuolisemmin, perkuutähteet hyödyntäen.
Jokainen kalakäsittely- ja keittotaitoinen tietää, että perkuutähteistä tulee hyvät liemet, ja niistä saa myös lihat kalakeittoon fileroinnin jälkeen.
Ja noissa kuvien isoissa lohenpäissä on hyvät poskilihat, joita monet pitävät herkkuna.
Tietysti perkeiden pitää olla tuoreita.
Moni viskaa mädit ja maksatkin roskiin.
Tällä en nyt tarkoita, että poimijoille pitää syöttää pelkkiä perkeitä. Eikä tällä avauksella ole mikään rassetarkoitus.
Sanonpahan vaan, että joskus nämä uutisten viestit ovat vähän omituisia, nyt ne tulivat perä perään.
Että ostakaa kalat kokonaisena ja opetelkaa käyttämään koko kala hyväksenne. Tai kalastakaa itse!
Myös lihaa ja halvempien ruhonosien hyötykäyttöä kannattaisi opetella. Saatte vielä parempaa ruokaakin.
Kommentit (13)
Hyytelöityneenä ilmeisen tehokas laihdutuslääke. Polarican viulupojat voisivatkin kehittää kehopositiivisille Ig-vaikuttajille uuden Ozempicin - tällä pohjoisella innovaatiolla Suomi pelastuu ja Länsimainen kulttuuri säilyy.
Ota kerran viikossa viileä pohjoinen SalmoCaput-injektio. Voit tilata ruokaa kotiisi normaalisti ja silti näytät aistillisesta somessa. SalmoCaput - havumetsien järvien puhtautta juuri Sinulle- SalmoCaput
Kalan ruotorangot ja päät tekevät kalakeittoon varsinaisen kalaliemen.
Toki nämä poistetaan kalakeitosta ennen varsinaista tarjoilua.
Thaimaassa käyneet, ja kokkiohjelmia katselleetkin kyllä tietävät, että siellä osataan kokata possu saparosta kärsään, ja kalakin käytetään tehokkaasti.
Kun joku tarjosi noita päitä poimijoille, niin sillä ei välttämättä ollut mikään paha tarkoitus.
Mutta saipahan etelän vetelät taas kauhisteltavaa. Yäk. En syö!
Ja sitten käydään hakemassa "lohipullia" marketista. Niitä tuskin tehdään parhaista filepaloista?
Joku pahoittaa tästäkin mielensä ja ketju poistetaan nopeasti.
Eihän täällä voi käsitellä mitään jostain erilaisesta näkökulmasta?
Vierailija kirjoitti:
Joku pahoittaa tästäkin mielensä ja ketju poistetaan nopeasti.
Eihän täällä voi käsitellä mitään jostain erilaisesta näkökulmasta?
Erilainen näkökulma on että on ok tarjota mätiä kalanpäitä ravinnoksi ihmiskaupan uhreille. Mitä seuraavaksi?
En suosittele. En ole maistanut enkä aio. Ties mitä myrkkyjä siitä irtoaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joku pahoittaa tästäkin mielensä ja ketju poistetaan nopeasti.
Eihän täällä voi käsitellä mitään jostain erilaisesta näkökulmasta?
Erilainen näkökulma on että on ok tarjota mätiä kalanpäitä ravinnoksi ihmiskaupan uhreille. Mitä seuraavaksi?
Tässä korostettiin juuri sitä, että perkuutähteiden on oltava tuoreita niinkuin kalafileidenkin! Ja ne pitää käyttää hyväksi!
Ja tästä oli samassa 18.00 uutislähetyksessä, ja uutiset peräkkäin.
Pilaantuneita raaka-aineita ei saa syöttää kenellekään. Sekinkö pitää mainita erikseen, ette tule paha mieli piiperoilla?
Sinähän tässä pisti taas sanoja toisten suuhun ja spinnasit asian mieleiseksesi.
Ämpärillisestä kalapäitä tulee enemmänkin kalahyytelöä.
Kun se jäähtyy voit leikata sitä terävällä veitsellä.
Vierailija kirjoitti:
Ämpärillisestä kalapäitä tulee enemmänkin kalahyytelöä.
Kun se jäähtyy voit leikata sitä terävällä veitsellä.
Sitä sanotaan Kaladoobiksi.
Vierailija kirjoitti:
En suosittele. En ole maistanut enkä aio. Ties mitä myrkkyjä siitä irtoaa.
Mitä myrkkyjä? Syötkö lohifileitä?
Itse ostan AINA kalat kokonaisena tai pyydän itse. Ja joka kerta käytän perkuutähteet liementekoon. Päitä myöten.
Joskun ennen muinoin tämä oli normaalia kaikilla.
On täälläkin osattu käyttää ruhosta kaikki mahdollinen. Mutta kun tässä yltäkylläisyydessä eletään niin "arvottomat" ruhon osat heitetään menemään.
Vierailija kirjoitti:
Ämpärillisestä kalapäitä tulee enemmänkin kalahyytelöä.
Kun se jäähtyy voit leikata sitä terävällä veitsellä.
Ja eikö se olekin näppärää? Sipulia, pottua, kermaa, tilliä, pippuria, suolaa. Pala hyytelöä. Poskilihat ja lihat ruodoista.
Sitä kutsutaan lohikeitoksi. 20€/annos kiitooos.
Itse ihmettelin mys tätä lohenpääkeittokohua.
Aasiassa osataan useinkin arvostaa ja kokata kaikki ruhonosat ja perkuutähteet.
Noissä kuvissa oli isoja lohenpäitä, joissa on helposti sata grammaa lihaa.
No kuvista ei näkynyt tuoreus, mutta jos päät on tuoreita, niin ne ovat hyvää soppa-ainesta.
Kidukset vaan pois, ja sitten kattilaan. Nopea keitto, liemi siivilän läpi ja keittopohjaksi. Lihat irti kypsistä päistä.
Vaivaahan siitä on, mutta tulee hyvä soppakin.