Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ananas pistelee suussa

Vierailija
22.08.2024 |

Miksi ananas pistelee suussa, olenko sille allerginen?

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olet. 

Vierailija
2/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se pitelee kaikkia, on sen ominaisuus. Toiset tykkää toiset ei.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se piikikäs ulkokuori on tarkoitus poistaa ennen sisuksen syömistä. 

Vierailija
4/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla tuore ananas pistelee, purkitettu ei. ei allergiaa kuitenkaan.

Vierailija
5/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se syö sinua itseasiassa

Vierailija
6/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä syö sitä puisevaa keskiosaa. Siinä on sitä entsyymiä enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siin on semmosta ainetta, mikä syövyttää. Ikäänkuin.

Vierailija
8/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se piikikäs ulkokuori on tarkoitus poistaa ennen sisuksen syömistä. 

Onkin ihmetelllyt miksi siitä ananaksen lehtiosasta tulee haavoja suuhun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis tämä on tosiaan tuoretta ja pistelee ihan hulluna, melkein kuin polttaa suussa. Luulin ostaneeni herkkua! ap

Vierailija
10/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos pistelee liikaa, älä syö. Purkissa olevat on kuumennettu niin entsyymiä (bromelaiini) vähemmän. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulle tulee nykyään joka kerta suu ja kurkku kipeäksi tuoreesta ananaksesta. Enpä tykkää syödä sitä sen takia. Kyllä se mielestäni jonkinlaista allergiaa on, jos ruoka-aine rikkoo limakalvoa pinnasta.

Vierailija
12/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ananaksen hedelmänlihassa on samantyyppisiä neuloja kuin esimerkiksi nokkosen pinnalla. Nämä rikkovat limakalvoja ja bromealiini, joka on siis liuottava entsyymi, kirvelee ja pistelee suussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos polttelee suussa, niin kokeile työntää se perssiiseen.👌

Vierailija
14/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilmiön ovat monet ehkä havainneetkin tuoretta ananasta syödessään. Ananas saattaa aiheuttaa kieleen tai kitalakeen omituista kirvelyä. Joillakin se aiheuttaa jopa verenvuotoa suussa.

Usein ajatellaan, että tämä aiheutuu jonkinlaisesta allergiasta, mutta siitä ei ole kyse.

Kirvely johtuu ananaksen sisältämästä bromelaiini-nimisestä entsyymistä, joka kykenee hajottamaan proteiineja. Se siis alkaa suussa ollessaan kirjaimellisesti hajottaa ihmiskudosta toisin sanoen ananas ei ole suussa sulava vaan suuta sulattava hedelmä.

 

Minulla kirvelee kitalaki  suu ja huulet, ja huulista läähtee nahkaa. Tykkään kovasti ananksesta mutta se kirvely ei kyllä ole kivaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se pitelee kaikkia, on sen ominaisuus. Toiset tykkää toiset ei.

Ei pistele. Se on allergia

Vierailija
16/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siin on semmosta ainetta, mikä syövyttää. Ikäänkuin.

Tyynenmeren sodassa jenkkisotilaat söi saarilla ananaksia kun oli inttimuonaa makeampaa. Osalla alkoi ikenet vetäytyä ja hampaat heilua, se tosiaan syövyttää liikaa nautittuna.

 

Vierailija
17/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mulle tulee nykyään joka kerta suu ja kurkku kipeäksi tuoreesta ananaksesta. Enpä tykkää syödä sitä sen takia. Kyllä se mielestäni jonkinlaista allergiaa on, jos ruoka-aine rikkoo limakalvoa pinnasta.

Mulla sama. Pahenee vain koko ajan ja olen nyt luopunut ananaksen syömisestä. Sattuu liikaa. Samaa on alkanut tehdä myös kiivi ja kirsikkatomaatit. 

Vierailija
18/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun esim grillaat ananaksen niin ei karvastele enää. Maku muuttuu makeammaksi. 

Joskus nuorempana tein tuoreesta ananaksesta rahkaa. Tai oli siis vaan hedelmää ja pelkkää rasvatonta rahkaa. Jäi syömättä, niin kauhean karvaan makuista että hyi ..vetti

Vierailija
19/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos se on yhtään raakaa, niin mullakin pistelee, samoin kiivin kanssa. Molempien pitää olla just tietyn värisiä ja näkösiä, että voi syödä. Siksi en niitä ostakkaan kotiin, mutta esim. hotelliaamiaisella otan (jos kypsiä).

Vierailija
20/21 |
22.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Työnnä se pxrseeseen - pisteleekö sielläkin? (Kannattaa kokeilla kuoria se ennen syömistä.)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä neljä kolme