Miksi Vaasan Kaurasydän-leivässä on näin paljon lisäaineita?
sakeuttamisaine (E 466), kaliumkloridi, maltodekstriini, happamuudensäätöaine (E 263) ja säilöntäaine (E 200)
Yleensä ostan vastaavanlaista toista kauraleipää, jossa on vain suola, ei mitään E-koodeja.
Kommentit (17)
Se, että jollain aineella on E-koodi, ei tee siitä jotenkin epäterveellistä. Vaikkapa C-vitamiinilla on oma E-koodinsa.
Ei tuossa mitään epäterveellistä ole.
Tämä varmaan säilyy päivän tai pari pitempään kuin se sun vastaava leipä.
Vierailija kirjoitti:
Se, että jollain aineella on E-koodi, ei tee siitä jotenkin epäterveellistä. Vaikkapa C-vitamiinilla on oma E-koodinsa.
Joo, mutta nää nyt ei ole C-vitamiinia. Tiedän kyllä tuon. En vaan ole tottunut että tavallisessa 100 % kauraieivässä on noin paljon "ylimääräistä".
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Se, että jollain aineella on E-koodi, ei tee siitä jotenkin epäterveellistä. Vaikkapa C-vitamiinilla on oma E-koodinsa.
Joo, mutta nää nyt ei ole C-vitamiinia. Tiedän kyllä tuon. En vaan ole tottunut että tavallisessa 100 % kauraieivässä on noin paljon "ylimääräistä".
Ap
Valmistaja varmaan hakenut vaikutusta säilyvyyteen, rakenteeseen, makuun tai ravintosisältöön.
Vierailija kirjoitti:
Tämä varmaan säilyy päivän tai pari pitempään kuin se sun vastaava leipä.
Voi olla mutta tää leipä on maultaan epämiellyttävä. En tiedä johtuuko tuosta kaliumkloridista, sitä kuvaillaan "kitkeräksi".
Ap
Ei noista kyllä mitkään ole haitallisina pidettyjä lisäaineita. Mutta helppohan se on tosiaan valita toisenlainen leipä, jos haluaa lisäaineita vältellä. Usein lisäaineita käytetään, koska halutaan erilaisia ostajien haluamia ominaisuuksia tuotteeseen, esim. pienempi kaloripitoisuus, parempi säilyvyys tms.
Vierailija kirjoitti:
Tiedätkö, mitä kaliumkloridi on?
Suola, käytetään natriumkloridin sijaan. Miten niin?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämä varmaan säilyy päivän tai pari pitempään kuin se sun vastaava leipä.
Voi olla mutta tää leipä on maultaan epämiellyttävä. En tiedä johtuuko tuosta kaliumkloridista, sitä kuvaillaan "kitkeräksi".
Ap
Maku on makuasia, eli sun mielestä epåmiellyttävä on jonkun muun mielestä miellyttävä. Maun syy voi olla kaliumkloridi tai e466 (tavallaan pettulisä), tai sit esim se, että happamuudensäätöaineen puuttuessa se sun vaihtoehtoleipä on aina vähän käynyttä kun taas tästä se lisä puuttuu. Tai mitä vaan.
(En siis syö kauraleipää itse, en voi syödä leipää lainkaan - enkä ota kantaa mikä on hyvä ja mikä huono leipä.)
Kaliumkloridin pahaa makua peitetään muilla lisäaineilla.
Lähes kaikkiin elintarvikkeisiin laitetaan lisäaineita ja säilöntäaineita ja lopuksi tuotteet pakataan muoviin joten onnea vaan ihmiskunta. Lisänä erilaisia teollisesti valmistettuja makeutusaineita mitkä tulivat laajemmin käyttöön 80-luvun loppupuolella milloin myös alkoi ihmisten lihoaminen.
Raha ratkaisee
Vierailija kirjoitti:
Lähes kaikkiin elintarvikkeisiin laitetaan lisäaineita ja säilöntäaineita ja lopuksi tuotteet pakataan muoviin joten onnea vaan ihmiskunta. Lisänä erilaisia teollisesti valmistettuja makeutusaineita mitkä tulivat laajemmin käyttöön 80-luvun loppupuolella milloin myös alkoi ihmisten lihoaminen.
Raha ratkaisee
Lisäksi viljelyssä käytetään torjunta-aineita sekä lannotteita joten sekametelisoppa on valmis nuo kaikki edellämainitut kun yhdistetään vielä mahdollisiin lääkkeifrn käyttöön pitää olla melkoinen rofessoori jotta tietää yhteisvaikutuksen erilaisiin ihmisiin ja geeneihin 😊
Einsteinia ylistetään lahjakkaaksi neroksi minkä Einstein itse kielsi ja sanoi olen vain tavallinen tallaaja jolla on hyvä mielikuvitus eihän minulla ole edes sukkia jalassa.
Koska se säilyy paremmin kuin ne joissa ei ole. Itse olen sinkku, ja ostan mahdollisimman hyvin säilyvää, ettei mene loput roskiin pussista kun ehtivät pilaantua ennen kuin ehdin syödä. Eli lisäaineet on mulle hyvä juttu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämä varmaan säilyy päivän tai pari pitempään kuin se sun vastaava leipä.
Voi olla mutta tää leipä on maultaan epämiellyttävä. En tiedä johtuuko tuosta kaliumkloridista, sitä kuvaillaan "kitkeräksi".
Ap
Kaliumkloridi on suolaa eli maistuu suolaiselta, ei kitkerältä.
Lyhyt vastaus, koska valmistaja on niin päättänyt. Jotta voisi spekuloida miksi valmistaja on noin päättänyt pitäisi purkaa jokaisen lisäaineen kohdalta mitä se leivässä tekee ja miksi sitä käytetään.