Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Paras bolognese -ohjeesi

Vierailija
31.07.2024 |

Ajattelin huomenna tehdä spagettia ja bolognesea. 

Mikä on sinun luotto-ohjeesi? Katselin netistä ohjeita, ja päädyin kysymään täältä. Punaviiniä en ala ostamaan, sillä itseni tuntien joisin loput ja siihen päättyisi alkoton jakso....

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
31.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paista sipulin, sitten lisään pannuun soijarouhetta ja kasvislientä. Keitän muutaman minuutin ja lisään sitten tomaattimurskan. Maustan ja annan porista sen aikaa kun pasta kiehuu.

Vierailija
2/19 |
31.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soija bolognese.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
31.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Peuranjauhelihaa, sipulia ja purkki muttin pizzakastiketta.

Vierailija
4/19 |
31.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En kerro.

Vierailija
5/19 |
31.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maailman paras bolognese

Ainekset

 1 pkt (400 g) jauhelihaa

 1 sipuli

 1 porkkana

 100 g pala juuriselleriä

 4 rkl oliiviöljyä

 1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia

 6 dl vettä

 2 rkl balsamiviinietikkaa

 2 laakerinlehteä

 2 tl kuivattua oreganoa

 1 tl paprikajauhetta

 1 tl suolaa

  tl mustapippuria

 120 g parmesaania

  dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

Ota jauheliha huoneenlampoon puoli tuntia ennen ruuan valmistusta. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Kuori sipuli, porkkana ja selleri. Hienonna ne tehosekoittimessa murumaiseksi. Raasta juusto.

Kuumenna 2 rkl oljya isolla, korkeareunaisella uuninkestavalla pannulla tai padassa ja paista kasvismurua noin 5 minuuttia. Kaada kasvismuru lautaselle, lisaa pannulle oljya ja ruskista jauheliha. Laita kasvikset takaisin lihan joukkoon ja paista viela 5 minuuttia.

Kumoa paseerattu tomaatti jauhelihan joukkoon ja lisaa vesi. Sekoita joukkoon etikka ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.

Leikkaa padan paalle leivinpaperista pyorea kansi ja paperin keskelle pieni reika. Paina leivinpaperikansi kastikkeen pinnalle. Hauduta kastiketta uunissa 12 tuntia.

Sekoita kastikkeeseen juustoraaste ja persiljaa.

Vierailija
6/19 |
31.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohjeissa on aina, että mitä kauemmin keittää, sitä parempi. Noissa ohjeissa mitä katselin, niin keittoaika 1-2 h.

Ajattelin, että jos kokeilisi ostaa selleriä ja porkkanaa. Sipulia, valkosipulia, naudan jauhelihaa. Mausteita. Ja keittelisi pitkään....

Meneeköhän kauhean väärin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
31.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

mullla on sellainen alkuperäinen bolognesen (ei siis tomaattijauhelihakastikkssen, vaan bolognesen) ohje, jossa ruskistetaan 200g naudan jauhelihaa ja 200 g  jauhettua maksaa, sekä pari karkeaksi raastettua porkkanaa, yksi selleri ja 1-2 hienonnettua sipulia. Kaadetaan päälle purkillinen tomaattimurstaa (no, alkuperäisessä ohjeessa tässä kohtaa oli puoli kiloa kaltattuja ja kuorittuja tomaatteja, mutta luovuin siitä kun se oli työlästä) ja reipas loraus sitä punaviiniä. jos ei ole eikä halua käyttää punaviiniä, voi tämän korvata pikkulirauksella viinietikkaa. Haudutetaan PITKÄÄN, tunti tai parhaimmillaan pari. Lopuksi maustetaan mustapippurilla, basilikalla, meiramilla, persiljalla ja rakuunalla, suolalla ja lusikallisella hunajaa.

Vierailija
8/19 |
31.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihaa 400g ruskistetaan ja joka maustetaa Santa Marian jlihamausteella siihen kerma 2dl ja spagetti. Aivan parasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
31.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jauhelihaa 400g ruskistetaan ja joka maustetaa Santa Marian jlihamausteella siihen kerma 2dl ja spagetti. Aivan parasta.

Yksinkertainen ja helppo. Varmasti ihan hyvä. Joskus on saatava nopeasti valmista. Tämä on yhtä helppo:

https://www.valio.fi/reseptit/nopea-pasta-bolognese/

Vierailija
10/19 |
31.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Paista sipulin, sitten lisään pannuun soijarouhetta ja kasvislientä. Keitän muutaman minuutin ja lisään sitten tomaattimurskan. Maustan ja annan porista sen aikaa kun pasta kiehuu.

Tälläisen ohjeen jakaminen on gastronominen rikos. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
31.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jauhelihaa 400g ruskistetaan ja joka maustetaa Santa Marian jlihamausteella siihen kerma 2dl ja spagetti. Aivan parasta.

uskn kyllä, että on hyvää ja varmasti helppoakin. Mutta bolognesea tuo ei ole.

Vierailija
12/19 |
31.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saisiko lisää ohjeita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
31.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ei halua liikaa kikkailla, niin ihan hyvää tulee paistetusta sikanaudasta, sipulista, parista porkkanasta, paseeratusta tomaatista tölkissä ja sopivasti maustaen valkosipulilla ja mustapippurulla.

Hauduttaa sen verran, että nestettä  haihtuu vähän pois mutta kastike ei missään nimessä saa mennä liian "kuivaksi".

Väittävät että Tagliatelle-pasta on tuon kanssa ainoaa oikeaa siellä Italiassa, mutta meikä nauttii ihan tavallisen spaghetin kera...

Vierailija
14/19 |
31.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos ei halua liikaa kikkailla, niin ihan hyvää tulee paistetusta sikanaudasta, sipulista, parista porkkanasta, paseeratusta tomaatista tölkissä ja sopivasti maustaen valkosipulilla ja mustapippurulla.

Hauduttaa sen verran, että nestettä  haihtuu vähän pois mutta kastike ei missään nimessä saa mennä liian "kuivaksi".

Väittävät että Tagliatelle-pasta on tuon kanssa ainoaa oikeaa siellä Italiassa, mutta meikä nauttii ihan tavallisen spaghetin kera...

Niin, se pizzamaustetta pussista tuohon sopivasti unohtui..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
31.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soffritto + jauheliha + tomaatti + yrtit. Punaviinin sijaan valkoinen, alkoholi kiehuu kyllä pois. Pippurit ja laakerinlehdet jne perusmausteet. Maitoa jos haluaa. Mitä pidempään hautuu, sen parempi.

Vierailija
16/19 |
01.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Moneen laitetaan viiniä. Turha ostaa pulloa tätä varten 

Vierailija
17/19 |
01.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse pilkon sipulia, valkosipulia, porkkanaa, paprikaa ja kuullotan jauhelihan kanssa. Lisään pari purkkia tomaattimurskaa ja annan hautua kannen alla n. tunnin verran. Mausteeksi suolaa, chiliä ja tuoretta basilikaa tai pestoa purkista.

Keiton pastan vasta kun kastike on valmista

Vierailija
18/19 |
01.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voita paistinpannulle, siihen pilkottua sipulia, sitten tuoretta naudan jauhelihaa paistumaan  jota tulee tietenkin pilkkoa lastalla pieneksi, normaalit mausteet jauhelihaan (mustapippuri, savupaprika), sitten yrttimaustettua tomaattimurskaa sekaan, tuoretta silputtua basilikaa, hiukan oreganoa myös, myös pilkottua tuoretta tomaattia hiukan sekaan, soijakastiketta (Kikkoman), hiukan smetanaa ja kun jauheliha on paistunut kypsäksi niin ei muuta kuin siitä pannulta spagetin päälle tuota ja avot!

Vierailija
19/19 |
01.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei bologneeseen punaviiniä laitetakaan vaan valkoviiniä. Ruuanlaittoon voi kyllä hyvillä mielin käyttää alkotontakin viiniä, haihtuu se alkoholi siitä kumminkin joten sen kontribuutio makuun on pyöreät nolla.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kahdeksan kahdeksan