Miksi kaikki ruokatuotteet muuttuvat ajan kanssa roskaksi
Esim. Porokeitossa on ensin 12% poroa, loput kermaa ja maitoa.
Viiden vuoden päästä pakkaus on viidesosan pienempi, poroa on enää 2%, kerman ja maidon tilalla on palmuöljyä ja rapsiöljyä.
Mutta hinta on korkeampi kuin 5 vuotta sitten.
Myydään vanhalla mielikuvalla paskoja teollisuusöljyjä nätissä paketissa.
Kommentit (18)
Minulla ne muuttuvat pääsääntöisesti pas-2. En osta eineksiä, ehkä siinä suurin ero.
Muuttuvat ulosteeksi, mutta voit sinä sitä roskaksikin kutsua. Crap..
Sama muidenkin tuotteiden kanssa. Ärsyttää aina, kun joku vanha luottotuote muuttuu paskalaaduksi.
Tämän takia ostan Snellmannia, jos ostan eineksiä. Yleensä ostan vain raaka-aineita ja teen itse. On myös puutarhaa ja käyn lähituottajilla ostamassa suoraan.
Vierailija kirjoitti:
Sama muidenkin tuotteiden kanssa. Ärsyttää aina, kun joku vanha luottotuote muuttuu paskalaaduksi.
Tapahtuu myös kosmetiikassa. Laadukas luomutuote vaivihkaa muutetaan skeidaksi jossa halvimmat mahdolliset ainesosat mutta hinta pysyy samana kuin sillä edellisellä versiolla.
Miksi? No siksi, että kapitalismi on ollut tiettyyn pisteeseen asti toimiva järjestelmä, mutta pisteen ylityttyä jäljelle jää vain paskat tuotteet, kallis hinta ja raickattu luonto.
Ainakin jäätelö on muuttunut järkyttävän paljon.
Alkuperäinen vaniljajäätelö sisälsi vain 4 ainesosaa. kuohukermaa,Kanamunankeltuaista,sokeria ja vaniljatanko.
Katsokaa paketin kyljestä mitä siinä nykyään on.
Vesi, kerma 21,5% , sokeri, herajauhe , rasvatonmaitojauhe , voi , emulgointiaine (E 471 kasviperäinen),stabilointiaineet (E 412, E 410, E 407), aromi. Saattaa sisältää pieniä määriä vehnää, hasselpähkinää, kananmunaa, mantelia ja soijaa.
Mene töihin niin ei tarvitse valittaa.
Vierailija kirjoitti:
Tämän takia ostan Snellmannia, jos ostan eineksiä. Yleensä ostan vain raaka-aineita ja teen itse. On myös puutarhaa ja käyn lähituottajilla ostamassa suoraan.
Snellmann on siirtynyt käyttämään myös halpoja teollisuusöljyjä samoin kuin Kokkikartano.
Kun Kokkikartanon brändi luotiin, ainesosat olivat hyviä, samoja mitä tavalliset suomalaiset käyttävät kotiruuan valmistamiseen.
Ovat myös pienentäneet lihan määrää valtavasti. Nakki-perunamuusieineksessä oli n. 6 pientä kolmen millin paksuista nakinsiivua.
Vierailija kirjoitti:
Ainakin jäätelö on muuttunut järkyttävän paljon.
Alkuperäinen vaniljajäätelö sisälsi vain 4 ainesosaa. kuohukermaa,Kanamunankeltuaista,sokeria ja vaniljatanko.
Katsokaa paketin kyljestä mitä siinä nykyään on.
Vesi, kerma 21,5% , sokeri, herajauhe , rasvatonmaitojauhe , voi , emulgointiaine (E 471 kasviperäinen),stabilointiaineet (E 412, E 410, E 407), aromi. Saattaa sisältää pieniä määriä vehnää, hasselpähkinää, kananmunaa, mantelia ja soijaa.
Tuo on vielä hyvä ainesosaluettelo!
Nykypäivänä normi on että ensimmäiset kolme ainesosaa ovat vesi, glukoosi-fruktoosisiirappi ja maitojauhe.
Koko tuote ei ole kermaa nähnytkään ja sen painosta valtaosa on vettä ja ilmaa.
Hih 😂 yyhhoot ovat syöttäneet lapsosilleen eineksiä aina niiden syntymästä saakka.. ensin juotetaan äidinmaidon vastiketta,sitten säilykepurkista pilttiä ja bonaa. Pikkuhiljaa sitten siirrytään atrioisten maksalaatikkoon ja einespitsoihin jne jne.
Jopa pyttipannu ostetaan pakastealtaasta kaikkine sallittuine lisäaineineen koska yyhhoo äippä ei osaa edes perunoita keittää saati kuoria itse.
Vierailija kirjoitti:
Mene töihin niin ei tarvitse valittaa.
Raadetaan töissä, että saadaan palkkaa ja päästään ostamaan kaupasta moskaa sillä palkalla.
Vierailija kirjoitti:
Hih 😂 yyhhoot ovat syöttäneet lapsosilleen eineksiä aina niiden syntymästä saakka.. ensin juotetaan äidinmaidon vastiketta,sitten säilykepurkista pilttiä ja bonaa. Pikkuhiljaa sitten siirrytään atrioisten maksalaatikkoon ja einespitsoihin jne jne.
Jopa pyttipannu ostetaan pakastealtaasta kaikkine sallittuine lisäaineineen koska yyhhoo äippä ei osaa edes perunoita keittää saati kuoria itse.
Ai jaa. Omien havaintojeni mukaan eineksiä ostavat eniten sinkkumiehet. Einekset tulevat tosi kalliiksi jos syöjiä on paljon, joten isommissa perheissä kyllä siperia opettaa tekemään itse ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Hih 😂 yyhhoot ovat syöttäneet lapsosilleen eineksiä aina niiden syntymästä saakka.. ensin juotetaan äidinmaidon vastiketta,sitten säilykepurkista pilttiä ja bonaa. Pikkuhiljaa sitten siirrytään atrioisten maksalaatikkoon ja einespitsoihin jne jne.
Jopa pyttipannu ostetaan pakastealtaasta kaikkine sallittuine lisäaineineen koska yyhhoo äippä ei osaa edes perunoita keittää saati kuoria itse.
Pilteissä on epäironisesti puhtaammat ja terveellisemmät ainesosat kuin missään aikuisten ruuissa poislukien alusta asti itse valmistetut ateriat.
Lihat ovat niissä myös aina Suomesta vaikka Nestle omistaa firman.
Ne ovat myös täysin suolattomia. Aikuisten valmisaterioissa paukkuu jo yhdessä rasiassa koko päivän 2,5g saantisuositus joskus jopa tuplasti.
Vierailija kirjoitti:
Hih 😂 yyhhoot ovat syöttäneet lapsosilleen eineksiä aina niiden syntymästä saakka.. ensin juotetaan äidinmaidon vastiketta,sitten säilykepurkista pilttiä ja bonaa. Pikkuhiljaa sitten siirrytään atrioisten maksalaatikkoon ja einespitsoihin jne jne.
Jopa pyttipannu ostetaan pakastealtaasta kaikkine sallittuine lisäaineineen koska yyhhoo äippä ei osaa edes perunoita keittää saati kuoria itse.
Äidin arki on niin kiireistä koska.. onlyfans on rankkaa duunia. Sitäpä et pelle tajua!
Vierailija kirjoitti:
Hih 😂 yyhhoot ovat syöttäneet lapsosilleen eineksiä aina niiden syntymästä saakka.. ensin juotetaan äidinmaidon vastiketta,sitten säilykepurkista pilttiä ja bonaa. Pikkuhiljaa sitten siirrytään atrioisten maksalaatikkoon ja einespitsoihin jne jne.
Jopa pyttipannu ostetaan pakastealtaasta kaikkine sallittuine lisäaineineen koska yyhhoo äippä ei osaa edes perunoita keittää saati kuoria itse.
Kommenttisi on nollatasoa, sillä sinulla on tuskin mitään kokemusta arjesta pikkulasten kanssa. Sinulla on vain paha olo, mikä pitää purkaa johonkin.
Vali, vali, tehkää itse ruokanne niin ei tarvitse valittaa.
samaan vanhan laadun (ennen 90-lukua) maineella ratsastamiseen perustuu valtaosa suomalaisista brändeistä.
tuotanto siirretty kaukoitään, materiaaleja heikennetty, tuotteiden laatu heikompi ja valmistusprosessi simppelimpi (vrt. Arabian käsinmaalatut astiastot vs. uudet Thaimaassa miljoonien kappaleiden massapainatetut tusina-astiat) hintoja nostettu.
jos etenkin vanhemmat kuluttajat lopettaisivat näiden "perinteikkäisen" firmojen tukemisen, niiden olisi pakkp nostaa laatu takaisin 20-30 vuoden takaisesn tai tehdä konkurssi.