Lue keskustelun säännöt.
Mitä tulee perinteiseen jauhelihamakaroonilaatikkoosi?
Kommentit (5)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jauhelihaa, haudutettua sipulia, lihalientä, perus-Koskenlaskijaa, mausteita, päälle korppujauhoja ja voinokareita.
Jauhelihaa, sipulia, mausteita. Makaroonia, joka keitetään vahvassa kasvisliemessä puolikypsäksi, jolloin nestettä jää sinne. Koko homma sekaisin, ehkä yksi muna sinne joukkoon. Vuokaan, puolessa välissä laitan joskus juustoraastetta, sitten loput ja korppujauhoja pinnalle.
1,5 pss makaronia (tummia ja vaaleita)
400 g jauhelihaa (sikanautaa)
1 sipuli
~4 dl maitoa
1 muna
lihaliemivalmiste (ei natriumglutamaattia)
paprikajauhe
pizzamauste
mustapippuri
valkopippuri
maustepippuri
suola
päälle vielä korppujauhoja.
1 pss makaronia, 400 g naudan paistijauhelijaa, 2 sipulia, 1-2 porkkanaa ja munamaito (n. 5 dl maitoa, 3 munaa) sekä pinnalle juustoraastetta.
Pilkon porkkanat pieniksi ja lisään jauhelihan sekaan ennen maustamista. Mausteeksi suolaa, mustapippuria, basilikaa, persiljaa ja paprikajauhetta. Munamaitoa en juuri mausta, kun laitan reilusti mausteita jauhelihaseokseen, jonka sekoitan makaronien sekaan.