Te joilla on vakava allergia (anafylaksia), uskallatteko syödä ravintoloissa?
Tietäen että kokin virhe voi koitua kuolemaksi? Jos ette syö ravintoloissa, niin menettekö kuitenkin mukaan ravintoloihin ja juotte vain jotain seurana tms? Itse sain vuosien jälkeen pitkästä aikaa anafylaksian kokin virheen vuoksi, ja oli hengenlähtö lähellä. Ajatuskin ravintolassa syömisestä on alkanut pelottaa.
Kommentit (8)
Syön kyllä, enkä pelkää asiaa, vaikka tiedän riskit. Mulla on pähkinäallergia ja riskit todellakin on. Aloittaja, sulla on ollut todella huono onni.
Olen myös anafylaktikko. Kerran oli vahvasti maustepippurilla maustetussa punajuuresta valmisetussa ravintolaannoksessa mantelirouhetta. Ei kerrottu ruokalistassa.
Toinen kerta oli Kansallisteatterin ensi-ilta, kun tarjolla oli kalapiirakkaa ja yll'tuys yllätys, siinä oli mukana kokonaisia saksanpähkinöitä- Ei kerrotu kutsuvieraspödässä jakapiirakan tarkempaa koostumusta.
Kuten huomataan olen edelleen hengissä. Varaudun näihin yllätyksiin aina.
En uskalla syödä ravintoloissa, maapähkinä- ja pähkinäallergia.
Olen käynyt allergisen lapsen kanssa ravintolassa. Lapsella tosin niin laajat allergiat että yleensä soitan/laitan sähköpostia etukäteen jos mennään johonkin uuteen ravintolaan. Yleensä on sujunut tosi hyvin. Ja lapselle tilataan joko gluteeniton ja maidoton pitsa tai ranskalaiset ja possunpihvi pelkillä jauhemaisilla mausteilla.
Hyvin on onnistunut tähän mennessä ruokailut. Lapsella siis shokki mahdollisuus maidosta ja kanamunasta mutta paljon myös muita allergioita.
Vierailija kirjoitti:
Olen myös anafylaktikko. Kerran oli vahvasti maustepippurilla maustetussa punajuuresta valmisetussa ravintolaannoksessa mantelirouhetta. Ei kerrottu ruokalistassa.
Toinen kerta oli Kansallisteatterin ensi-ilta, kun tarjolla oli kalapiirakkaa ja yll'tuys yllätys, siinä oli mukana kokonaisia saksanpähkinöitä- Ei kerrotu kutsuvieraspödässä jakapiirakan tarkempaa koostumusta.
Kuten huomataan olen edelleen hengissä. Varaudun näihin yllätyksiin aina.
Saitko pahat oireet ja jouduitko ihan sairaalaan?
Vierailija kirjoitti:
Olen myös anafylaktikko. Kerran oli vahvasti maustepippurilla maustetussa punajuuresta valmisetussa ravintolaannoksessa mantelirouhetta. Ei kerrottu ruokalistassa.
Toinen kerta oli Kansallisteatterin ensi-ilta, kun tarjolla oli kalapiirakkaa ja yll'tuys yllätys, siinä oli mukana kokonaisia saksanpähkinöitä- Ei kerrotu kutsuvieraspödässä jakapiirakan tarkempaa koostumusta.
Kuten huomataan olen edelleen hengissä. Varaudun näihin yllätyksiin aina.
Vaikka olen itse samoilla allergioilla varustettuna sitä mieltä, että noin yleiset allergiat olisi syytä lukea listassa, niin ihmettelen kyllä sinun tyylisiä allergiatovereitani aina. Minä en laita suuhuni käytännössä mitään kysymättä ensin. Kaikki keitot, salaatit, leivät kysytään, koska niissä kaikissa voi olla mitä tahansa tahnaa, rouhetta tai pestoa. Nykyään kun sitä tungetaan joka tuuttiin.
Kaakaosta ja drinkeistäkin olen ruvennut usein ihan varalta kysymään, ettei joku päivä satukin joku taliaivo omistaja päättämään, että tähän sopisi hienosti manteli- tai cashewmaito ja tähän maapähkinäwhiskey. Noita kun maailmalla on. Erityisesti pähkinäöljyt huolettavat nykyään.
Tunnen tyylisiäsi ihmisiä useampia. Heille yhteistä on, että "vahinkoja" sattuu. Minulle taas koko elämäni aikana on tasan kerran käynyt sairaalaan johtanut vahinko, ja sekin oli toisen virhe. Jotkut vaan ovat näköjään rohkeampia, itse en uskalla syödä kysymättä.
En söisi, tutkittiin, että vain 80 prosenttia esim. gluteenittomista ruuista ei ollut ravintoiloissa gluteenittomia. Osalla gluteenitonta tilaavilla ei välttämättä tietysti ole itse tautia, vaan elämäntapa.