Nopeita hyviä ruokia
Pakko alkaa kokkaileen ja yrittää päästä jatkuvasta leivän syömisestä eroon. Mitä te yksin asuja laitatte itsellenne. Ei ole syytä kokkailla tuntikausia, joten sellaisia hyviä nopeita ruokia, joita voi syödä sitten seuraavana päivänäkin. Ihan yhtä annosta tuskin kannattaa valmistaa.
Kommentit (2)
Vierailija kirjoitti:
Tässä on oma suosikkireseptini, josta lapsetkin tykkää. Kiireisen arjen pelastus.
Bouillabaisse
Ainekset:
Kalaliemi:
2 kg erilaista merikalaa (kuten kampelaa, ruijanpallasta, turskaa)
500 g sinisimpukoita
2 litraa vettä
1 iso sipuli, kuutioituna
2 porkkanaa, kuutioituna
2 sellerinvartta, kuutioituna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 fenkoli, viipaloituna
2 laakerinlehteä
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1/2 tl sahramia
1 nippu tuoretta timjamia
1 nippu tuoretta persiljaa
1 nippu tuoretta tilliä
1 sitruuna, viipaloituna
Keitto:
1 kg erilaisia merikaloja (kuten meribassia, kultaotsa-ahventa, puna-ahventa)
300 g katkarapuja
300 g kampasimpukoita
200 g mustekalaa, viipaloituna
3 rkl oliiviöljyä
2 isoa sipulia, viipaloit
Nam! Kuulostaa niin hyvältä.
Tässä on oma suosikkireseptini, josta lapsetkin tykkää. Kiireisen arjen pelastus.
Bouillabaisse
Ainekset:
Kalaliemi:
2 kg erilaista merikalaa (kuten kampelaa, ruijanpallasta, turskaa)
500 g sinisimpukoita
2 litraa vettä
1 iso sipuli, kuutioituna
2 porkkanaa, kuutioituna
2 sellerinvartta, kuutioituna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 fenkoli, viipaloituna
2 laakerinlehteä
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1/2 tl sahramia
1 nippu tuoretta timjamia
1 nippu tuoretta persiljaa
1 nippu tuoretta tilliä
1 sitruuna, viipaloituna
Keitto:
1 kg erilaisia merikaloja (kuten meribassia, kultaotsa-ahventa, puna-ahventa)
300 g katkarapuja
300 g kampasimpukoita
200 g mustekalaa, viipaloituna
3 rkl oliiviöljyä
2 isoa sipulia, viipaloituna
4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 tomaattia, kuutioituna
1 rkl tomaattipyreetä
1/2 l valkoviiniä
1 l kalalientä (valmistettu aiemmin)
1 fenkoli, viipaloituna
1 appelsiinin kuori
1/2 tl sahramia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 nippu tuoretta persiljaa, hienonnettuna
Työvaiheet:
Kalaliemi:
Pese ja puhdista kalat sekä sinisimpukat huolellisesti.
Laita kalat ja simpukat isoon kattilaan ja kaada päälle vesi.
Lisää kattilaan sipuli, porkkanat, selleri, valkosipuli, fenkoli, laakerinlehdet, mustapippuri, suola, sahrami, timjami, persilja, tilli ja sitruunaviipaleet.
Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 1 tunti, kunnes kalat ovat täysin kypsiä ja liemi on saanut makua.
Siivilöi liemi talteen ja heitä pois kalanperkeet ja vihannekset. Säilytä liemi sivussa.
Keitto:
Kuumenna oliiviöljy suuressa kattilassa keskilämmöllä.
Lisää sipulit ja valkosipuli, ja kuullota niitä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja läpikuultavia.
Lisää tomaatit ja tomaattipyree, ja keitä vielä 5 minuuttia.
Kaada valkoviini kattilaan ja anna kiehua, kunnes viini on haihtunut puoleen.
Lisää kalaliemi, fenkoli, appelsiinin kuori, sahrami, suola ja mustapippuri.
Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, jotta maut sekoittuvat.
Lisää kalat, katkaravut, kampasimpukat ja mustekala kattilaan. Keitä vielä noin 10-15 minuuttia, kunnes merenelävät ovat kypsiä.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Poista appelsiinin kuori kattilasta ja hävitä se.
Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
Tarjoilu:
Tarjoa keitto kuumana syvältä lautaselta.
Voit tarjoilla keiton kanssa paahdettua leipää ja rouille-kastiketta.
Rouille-kastike:
Ainekset:
2 kananmunan keltuaista
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 tl sinappia
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl sahramia
1/2 tl cayennepippuria
1 dl oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistus:
Vatkaa kananmunan keltuaiset, valkosipuli, sinappi, sitruunamehu, sahrami ja cayennepippuri keskenään kulhossa.
Lisää oliiviöljy hitaasti, koko ajan vatkaten, kunnes kastike on paksua ja tasaista.
Mausta suolalla ja pippurilla.