Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi ruotsalaiset varhaisperunat on niin pahoja?

Vierailija
01.06.2024 |

kalliita ja pahanmakuisia ja miksi niitä tulee Ruotsista eikä Suomesta samaan aikaan?

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ollaan syöty suomalaisia varhaisperunoita jo pari viikkoa.

Ruotsalaiset kuulemma käy ulostamassa kasvavien perunoiden juurelle ja siitä tulee se maku.

Vierailija
2/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

miksi ruokajonossa ei ole uusi pottuja?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

koska homot on syönyt ne

Vierailija
4/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan samalle ne maistuu kuin suomalaisetkin potut. 

Vierailija
5/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jo on murheet!

Vierailija
6/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosin ruotsalaisia uusia perunoita ei niiden maussa ole mitään vikaa

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

miksi ruokajonossa ei ole uusi pottuja?

 

Älä valita, on ne joskus ollut uusia😂

Vierailija
8/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ihan samalle ne maistuu kuin suomalaisetkin potut. 

 

Ei todellakaan maistu, maistuvat ihan sonnalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etelä-Ruotsidda varhaisperunat päästään istuttamaan heti joulun jälkeen, joten ne ovat aikaisemmin kypsiä 

Vierailija
10/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etelä- Ruotsli tuottaa paljon maataloustuotteita.  

Kevät ja lämpimät säät tulevat sinne jopa kuukautta aiemmin, kuin Etelä- Suomeem.

Esimerkiksi Skonen maakunta Ruotssaa, tuottaa runsaasti perunoita ja muita juureksia ja vihanneksia.

Ruotsalaisen varhaisperunat ovat laadultaan korkestasoisia.  Mutta Suomessa ja Ruotsissa kasvatetaan eri lajikkeita.

Koska myös maaperä on erilainen kummassakin maassa.  Suomenessa tunnettu varhaisperuna lajike on Timo.

Ruotsissa taas on omat suoskkilajikkeensa.  Makuerot johtuvat juuri lajikkeista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ihan samalle ne maistuu kuin suomalaisetkin potut. 

 

Ei todellakaan maistu, maistuvat ihan sonnalle.

En ole koskaan sontaa maistanut, niin en osaa sanoa. Sinä vissiin tiedät paremmin?

Vierailija
12/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ihan samalle ne maistuu kuin suomalaisetkin potut. 

 

Ei todellakaan maistu, maistuvat ihan sonnalle.

En ole koskaan sontaa maistanut, niin en osaa sanoa. Sinä vissiin tiedät paremmin?

 

Minä tiedän paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistattehan, että varhaisperunat tulee laittaa kypysymään kiehuvaan veteen.  Ei kylmään veteen.

Ja vettä vain sen verran, että perunat just ja just peittyvät.

Sama ohje koskee kaikkia varhais-ja kesäperunoita.

Vierailija
14/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ihan samalle ne maistuu kuin suomalaisetkin potut. 

 

Ei todellakaan maistu, maistuvat ihan sonnalle.

En ole koskaan sontaa maistanut, niin en osaa sanoa. Sinä vissiin tiedät paremmin?

 

Minä tiedän paremmin.

Olet maistanut sontaa siis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

No syö herranjumala sitten jotakin muuta äläkä tee tänne kymmentä aloitusta samasta aiheesta!

Vierailija
16/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ollaan syöty suomalaisia varhaisperunoita jo pari viikkoa.

Ruotsalaiset kuulemma käy ulostamassa kasvavien perunoiden juurelle ja siitä tulee se maku.

 



Heh, käys kattoon niitä valtavia perunapeltoja Skonessa.   Suomessa ei niin suurolla alueilla edes pystytä varhaisperunaa.

Hirveesti pitäs olla ihmispaskaa, jos nuo pellot sllä lannoitettaisiin.

Ja kuten joku täällä jo kirjoitikin, maku riippuu perunalajikkeista ja myös säästä, missä peruna kasvaa.

Ruotsalaisten lempikahvitkin, ovat täysi erimakuisia, kun suomalaisten rakastamat kahvit.  Siihen vaikuttaa kahvin paahtaminen.

Vierailija
17/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Etelä-Ruotsidda varhaisperunat päästään istuttamaan heti joulun jälkeen, joten ne ovat aikaisemmin kypsiä 



No ei sentäs, aivan noin aikaisin.

Vierailija
18/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ollaan syöty suomalaisia varhaisperunoita jo pari viikkoa.

Ruotsalaiset kuulemma käy ulostamassa kasvavien perunoiden juurelle ja siitä tulee se maku.



Ette ole syöneet niitä vielä kahta viikkoa.

Kun vasta tulivat kauppoihi.

Vierailija
19/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ollaan syöty suomalaisia varhaisperunoita jo pari viikkoa.

Ruotsalaiset kuulemma käy ulostamassa kasvavien perunoiden juurelle ja siitä tulee se maku.

 



Heh, käys kattoon niitä valtavia perunapeltoja Skonessa.   Suomessa ei niin suurolla alueilla edes pystytä varhaisperunaa.

Hirveesti pitäs olla ihmispaskaa, jos nuo pellot sllä lannoitettaisiin.

Ja kuten joku täällä jo kirjoitikin, maku riippuu perunalajikkeista ja myös säästä, missä peruna kasvaa.

Ruotsalaisten lempikahvitkin, ovat täysi erimakuisia, kun suomalaisten rakastamat kahvit.  Siihen vaikuttaa kahvin paahtaminen.

Tarkoitatko kenties Skånea?

Vierailija
20/24 |
01.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Että tällanen suomal.perunanviljelijän ylistys omalle rupiperunalle.

Harmittaa aina,kun keväällä saa nauttia maukkaista skoonel.perunoista,jotka sitten korvataan juhannukseksi ylihinnoitetuilla kotimaisilla kääpiöpotuilla.