Matalat verensokeriarvot ruokailun jälkeen?
Olen kärsinyt jonkin aikaa jo kummallisista oireista ja mittasin isän laitteella nyt viikonloppuna arvoja, muutaman kerran ruokailun jälkeen siten että välissä oli parisen tuntia. Arvot olivat jokseenkin 3.5-4.5 välissä, mutta ei korkeampia ainakaan. Eikö tuo ole melko matala vai osaako täällä kukaan diabeetikko sanoa asiaan mitään?
Kommentit (6)
Reaktiivinen hypoglykemia. Verensokeri nousee nopeasti ja laskee nopeasti erityisesti hiilihydraattipitoisen ruoan jälkeen.
Normaalin verensokerin viitearvo laboratoriokokeessa on paastossa 4,06,0 ja aterian jälkeen alle 7,8 millimoolia litrassa (mmol/l). Jos mittaat verensokerisi itse pikamittarilla sormenpäästä, on hyvä huomioida, että mittauksen tarkkuus on +/- 15 prosenttia.
Normaalisti paastoverensokeri eli 12 h paastoamisen jälkeen mitattu veren glukoosipitoisuus on 3,5-6,0 mmol/l. 0,5-2 h ruokailun jälkeen arvo on 5-8 mmol/l.
Millaisia oireita sinulla on ollut?
Mulla on yleensä ruokailun jälkeen sellainen 6-7