Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi käyttää kallista olivviöljyä edullisen rypsiöljyn sijaan

Vierailija
05.05.2024 |

Oliiviöljyllä kun ei voi edes paistaa tai tehdä siitä majoneesia. Lisäksi se suurella todennäköisyydellä on väärennettyä.

Kommentit (187)

Vierailija
1/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rypsiöljystä tulee ripuli. Siksi.

Vierailija
2/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Rypsiöljystä tulee ripuli. Siksi.

Onko haima sanonut poks?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maistuu hyvälle. Ja miksi ei voi paistaa? Jaatko edelleen vanhaa myyttiä siitä, että oliiviöljy ei kestäisi paistamista?

Vierailija
4/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me täällä Espanjassa käytämme ruuanlaitossa vain oliiviöljyä. Rypsiöljy kelpaa korkeintaan saranoiden rasvaamiseen.

Vierailija
5/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Rypsiöljystä tulee ripuli. Siksi.

Onko haima sanonut poks?

 

 

Ei vaan suolisto ei tykkää koneöljyistä.

Vierailija
6/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Me täällä Espanjassa käytämme ruuanlaitossa vain oliiviöljyä. Rypsiöljy kelpaa korkeintaan saranoiden rasvaamiseen.

Nyt ymmärrän paremmin espanjalaisia. Rypsiöljy on paljon oliiviöljyä terveellisempää.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän oliiviöljyä myös paistamiseen. Yleensä ottaen käytän sitä rypsiölyn sijasta ihan kaikessa siksi, että se on terveellisempää ja maistuu hyvältä (rypsiöljyhän on aika mautonta).

Vierailija
8/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Me täällä Espanjassa käytämme ruuanlaitossa vain oliiviöljyä. Rypsiöljy kelpaa korkeintaan saranoiden rasvaamiseen.

Nyt ymmärrän paremmin espanjalaisia. Rypsiöljy on paljon oliiviöljyä terveellisempää.

 

No ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Me täällä Espanjassa käytämme ruuanlaitossa vain oliiviöljyä. Rypsiöljy kelpaa korkeintaan saranoiden rasvaamiseen.

Nyt ymmärrän paremmin espanjalaisia. Rypsiöljy on paljon oliiviöljyä terveellisempää.

 

Rypsäri tunnetusti ei nosta ihan kaikkia matala-asteisen tulehduksen indikaattoreita. :D  /pubmed

Vierailija
10/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Käytän oliiviöljyä myös paistamiseen. Yleensä ottaen käytän sitä rypsiölyn sijasta ihan kaikessa siksi, että se on terveellisempää ja maistuu hyvältä (rypsiöljyhän on aika mautonta).

Jos pitäisi juoda puoli litraa jompaakumpaa niin valitsisin rypsiöljyn kuten kaikki muutkin. Mitähän siitä pitäisi päätellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei öljyä niin paljon käytetä, että hinta olisi liian korkea. 

Oliiviöljyä siis.

Vierailija
12/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Me täällä Espanjassa käytämme ruuanlaitossa vain oliiviöljyä. Rypsiöljy kelpaa korkeintaan saranoiden rasvaamiseen.

Nyt ymmärrän paremmin espanjalaisia. Rypsiöljy on paljon oliiviöljyä terveellisempää.

 

Rypsäri tunnetusti ei nosta ihan kaikkia matala-asteisen tulehduksen indikaattoreita. :D  /pubmed

Höpöhöpö LOL

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rypsiöljy on ihan uskomatonta kuraa. Ihan oikeasti. Sitä ei hypetä kuin viljelijät.

Heitän villin veikkauksen, että rypsiöljyn takia monet lihovat tolkuttomasti ja kärsivät vatsavaivoista. Se on oikeasti ravinnoksi kelpaamatonta.

Vierailija
14/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sadassa grammassa oliiviöljyä on vain 0,5 grammaa alfalinoleenihappoa, rypsiöljyssä vastaavasti 10,9 grammaa.

Öljyissä on myös E- ja K-vitamiinia sekä kasvisteroleja, joita on rypsiöljyssä enemmän kuin oliiviöljyssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliiviöljy soveltuu aivan hyvin paistamiseen, kunhan lämpötila on alle 200 astetta. Kuten edellinen totesikin, rypsiöljy on käytännössä täysin mautonta. Ei meillä öljyjen kanssa lotrata litrakaupalla, joten hintaero on aika merkityksetön.

Vierailija
16/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Rypsiöljy on ihan uskomatonta kuraa. Ihan oikeasti. Sitä ei hypetä kuin viljelijät.

Heitän villin veikkauksen, että rypsiöljyn takia monet lihovat tolkuttomasti ja kärsivät vatsavaivoista. Se on oikeasti ravinnoksi kelpaamatonta.

 

 

Tämä 30 vuoden kokemuksella. Opiskelin aikoinaan elintarvikealaa.

Vierailija
17/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sadassa grammassa oliiviöljyä on vain 0,5 grammaa alfalinoleenihappoa, rypsiöljyssä vastaavasti 10,9 grammaa.

Öljyissä on myös E- ja K-vitamiinia sekä kasvisteroleja, joita on rypsiöljyssä enemmän kuin oliiviöljyssä.

Onko se alfalinoleenihappo terveellistä? :D

Vierailija
18/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliivi on hyvää terveellistä ja sillä voi paistaa jos on oikeanlaista oliiviöljyä siihen tarkoitukseen. Niissäkin on eroja. Paistamiseen käytän myös kirkastettua voita.

Vierailija
19/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Käytän oliiviöljyä myös paistamiseen. Yleensä ottaen käytän sitä rypsiölyn sijasta ihan kaikessa siksi, että se on terveellisempää ja maistuu hyvältä (rypsiöljyhän on aika mautonta).

Tuon takia käytän itse lähinnä rypsiöljyä paistamiseen, en halua kasviksiini liikaa oliivin makua eli ne mieluummin purkista. Yksi kamalimmista hajumuistoistani on soijamurekeainesten paistaminen oliivöljyssä, täytyi pitää toisella kädellä nenää kiinni. Onneksi se ruoka ei syödessä maistunut ihan yhtä pahalle.

Vierailija
20/187 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Käytän oliiviöljyä myös paistamiseen. Yleensä ottaen käytän sitä rypsiölyn sijasta ihan kaikessa siksi, että se on terveellisempää ja maistuu hyvältä (rypsiöljyhän on aika mautonta).

Makuasioista ei voi kiistellä, mutta minusta oliiviöljyn maku on ihan hirveä. Aivan karsean kitkerä ja sitten vielä takapotku kurkussa. Tavallinen Bertolli oliiviöljy on käyttökelpoista. Jos pullossa lukee Extra Virgin Olive Oil, niin sitä et voi käyttää mihinkään. Hukkaan en raski laittaa, olen sekoittanut öljyt, puolet oliiviöljyä ja puolet auringonkukkaöljyä, niin siten se tulee käytettyä.

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi neljä kolme