Miksi käyttää kallista olivviöljyä edullisen rypsiöljyn sijaan
Oliiviöljyllä kun ei voi edes paistaa tai tehdä siitä majoneesia. Lisäksi se suurella todennäköisyydellä on väärennettyä.
Kommentit (187)
Vierailija kirjoitti:
Rypsiöljystä tulee ripuli. Siksi.
Onko haima sanonut poks?
Maistuu hyvälle. Ja miksi ei voi paistaa? Jaatko edelleen vanhaa myyttiä siitä, että oliiviöljy ei kestäisi paistamista?
Me täällä Espanjassa käytämme ruuanlaitossa vain oliiviöljyä. Rypsiöljy kelpaa korkeintaan saranoiden rasvaamiseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Rypsiöljystä tulee ripuli. Siksi.
Onko haima sanonut poks?
Ei vaan suolisto ei tykkää koneöljyistä.
Vierailija kirjoitti:
Me täällä Espanjassa käytämme ruuanlaitossa vain oliiviöljyä. Rypsiöljy kelpaa korkeintaan saranoiden rasvaamiseen.
Nyt ymmärrän paremmin espanjalaisia. Rypsiöljy on paljon oliiviöljyä terveellisempää.
Käytän oliiviöljyä myös paistamiseen. Yleensä ottaen käytän sitä rypsiölyn sijasta ihan kaikessa siksi, että se on terveellisempää ja maistuu hyvältä (rypsiöljyhän on aika mautonta).
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Me täällä Espanjassa käytämme ruuanlaitossa vain oliiviöljyä. Rypsiöljy kelpaa korkeintaan saranoiden rasvaamiseen.
Nyt ymmärrän paremmin espanjalaisia. Rypsiöljy on paljon oliiviöljyä terveellisempää.
No ei ole.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Me täällä Espanjassa käytämme ruuanlaitossa vain oliiviöljyä. Rypsiöljy kelpaa korkeintaan saranoiden rasvaamiseen.
Nyt ymmärrän paremmin espanjalaisia. Rypsiöljy on paljon oliiviöljyä terveellisempää.
Rypsäri tunnetusti ei nosta ihan kaikkia matala-asteisen tulehduksen indikaattoreita. :D /pubmed
Vierailija kirjoitti:
Käytän oliiviöljyä myös paistamiseen. Yleensä ottaen käytän sitä rypsiölyn sijasta ihan kaikessa siksi, että se on terveellisempää ja maistuu hyvältä (rypsiöljyhän on aika mautonta).
Jos pitäisi juoda puoli litraa jompaakumpaa niin valitsisin rypsiöljyn kuten kaikki muutkin. Mitähän siitä pitäisi päätellä.
Ei öljyä niin paljon käytetä, että hinta olisi liian korkea.
Oliiviöljyä siis.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Me täällä Espanjassa käytämme ruuanlaitossa vain oliiviöljyä. Rypsiöljy kelpaa korkeintaan saranoiden rasvaamiseen.
Nyt ymmärrän paremmin espanjalaisia. Rypsiöljy on paljon oliiviöljyä terveellisempää.
Rypsäri tunnetusti ei nosta ihan kaikkia matala-asteisen tulehduksen indikaattoreita. :D /pubmed
Höpöhöpö LOL
Rypsiöljy on ihan uskomatonta kuraa. Ihan oikeasti. Sitä ei hypetä kuin viljelijät.
Heitän villin veikkauksen, että rypsiöljyn takia monet lihovat tolkuttomasti ja kärsivät vatsavaivoista. Se on oikeasti ravinnoksi kelpaamatonta.
Sadassa grammassa oliiviöljyä on vain 0,5 grammaa alfalinoleenihappoa, rypsiöljyssä vastaavasti 10,9 grammaa.
Öljyissä on myös E- ja K-vitamiinia sekä kasvisteroleja, joita on rypsiöljyssä enemmän kuin oliiviöljyssä.
Oliiviöljy soveltuu aivan hyvin paistamiseen, kunhan lämpötila on alle 200 astetta. Kuten edellinen totesikin, rypsiöljy on käytännössä täysin mautonta. Ei meillä öljyjen kanssa lotrata litrakaupalla, joten hintaero on aika merkityksetön.
Vierailija kirjoitti:
Rypsiöljy on ihan uskomatonta kuraa. Ihan oikeasti. Sitä ei hypetä kuin viljelijät.
Heitän villin veikkauksen, että rypsiöljyn takia monet lihovat tolkuttomasti ja kärsivät vatsavaivoista. Se on oikeasti ravinnoksi kelpaamatonta.
Tämä 30 vuoden kokemuksella. Opiskelin aikoinaan elintarvikealaa.
Vierailija kirjoitti:
Sadassa grammassa oliiviöljyä on vain 0,5 grammaa alfalinoleenihappoa, rypsiöljyssä vastaavasti 10,9 grammaa.
Öljyissä on myös E- ja K-vitamiinia sekä kasvisteroleja, joita on rypsiöljyssä enemmän kuin oliiviöljyssä.
Onko se alfalinoleenihappo terveellistä? :D
Oliivi on hyvää terveellistä ja sillä voi paistaa jos on oikeanlaista oliiviöljyä siihen tarkoitukseen. Niissäkin on eroja. Paistamiseen käytän myös kirkastettua voita.
Vierailija kirjoitti:
Käytän oliiviöljyä myös paistamiseen. Yleensä ottaen käytän sitä rypsiölyn sijasta ihan kaikessa siksi, että se on terveellisempää ja maistuu hyvältä (rypsiöljyhän on aika mautonta).
Tuon takia käytän itse lähinnä rypsiöljyä paistamiseen, en halua kasviksiini liikaa oliivin makua eli ne mieluummin purkista. Yksi kamalimmista hajumuistoistani on soijamurekeainesten paistaminen oliivöljyssä, täytyi pitää toisella kädellä nenää kiinni. Onneksi se ruoka ei syödessä maistunut ihan yhtä pahalle.
Vierailija kirjoitti:
Käytän oliiviöljyä myös paistamiseen. Yleensä ottaen käytän sitä rypsiölyn sijasta ihan kaikessa siksi, että se on terveellisempää ja maistuu hyvältä (rypsiöljyhän on aika mautonta).
Makuasioista ei voi kiistellä, mutta minusta oliiviöljyn maku on ihan hirveä. Aivan karsean kitkerä ja sitten vielä takapotku kurkussa. Tavallinen Bertolli oliiviöljy on käyttökelpoista. Jos pullossa lukee Extra Virgin Olive Oil, niin sitä et voi käyttää mihinkään. Hukkaan en raski laittaa, olen sekoittanut öljyt, puolet oliiviöljyä ja puolet auringonkukkaöljyä, niin siten se tulee käytettyä.
Rypsiöljystä tulee ripuli. Siksi.