Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Verensokerista enemmän tietävät, apua kyselen!

Vierailija
18.02.2011 |

Onko nyt ihan normaalia, että ihan perusruuan jälkeen verensokeri nousee välille 9,4-12,

ja pysyy tällä tasolla jopa 2-3 tuntia.



Siis ihan aikuisella, normaalipainoisella ihmisellä.

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
18.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tärkeämpi on kyllä se, millä tasolla se on 2h syömisen jälkeen. Silloin pitäisi olla alle6

Vierailija
2/16 |
18.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

pitäisi pysyä alle 6.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
18.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

pyydä lähete sokerirasitukseen.

Vierailija
4/16 |
18.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuulostaa diabetekselta. Terveellä ihmisellä haiman insuliinintuotanto toimii niin, että verensokeritaso pysyy tasaisena, eikä aterian jälkeenkään nouse yli noin 7 mmol/l (muistaakseni aterian jälkeistä alle 8 lukemaa pidetään vielä normaalina, korjatkaa jos olen väärässä).



terkuin diabeetikon äiti, raskausdiabetekseen sairastunut itsekin

Vierailija
5/16 |
18.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tärkeämpi on kyllä se, millä tasolla se on 2h syömisen jälkeen. Silloin pitäisi olla alle6

Nimenomaan huolestuttavaa on se, jos verensokeri ei ala laskea. Sinänsä "sokerikäyrän" muoto vaihtelee aika paljon eri ihmisillä.

Vierailija
6/16 |
18.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

että todetaan diabetes. Paastoarvon tulee olla alle 6,3.



Terveisin diabeetikko

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
18.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta muuten sokeri heittelee tosi paljon ja sen huomaa :/ Siksi mulla on tuo mittarikin.



Muutama pysyvä lääke minulla on (joiden ei "pitäisi" vaikuttaa Pharmaca Fennican, farmaseutin ja lääkärin mukaan). Esim. kortisonihan tekisi hallaa, mutta sitä ei mene nyt eikä ole äskettäin mennyt.



Kiitän kauniisti vastauksista, mulla on nimittäin maanantaina labrat ja lääkäriaika, että tiedän vähän sitten mistä siellä puhun :)



-ap

Vierailija
8/16 |
18.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

se, mitä syöt. Esim korkean gi-luvun omaavat hiilarit nostavatkin verensokerin korkeaksi, kuitujen ja proteiinien puute vaikuttaa sokeriarvoihin nostavasti eli tarkista ruokavaliosi ja ruokailurytmisi (5 ateriaa päivässä)



t. se sama diabeetikko, joka antoi sokeriarvot

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
18.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

se, mitä syöt. Esim korkean gi-luvun omaavat hiilarit nostavatkin verensokerin korkeaksi, kuitujen ja proteiinien puute vaikuttaa sokeriarvoihin nostavasti eli tarkista ruokavaliosi ja ruokailurytmisi (5 ateriaa päivässä) t. se sama diabeetikko, joka antoi sokeriarvot

arvon kuin verestä mitattu sokeriarvo labrassa tutkittuna.

Vierailija
10/16 |
18.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

tai hiilihydraattipitoista ruokaa (esim. sokeri, valkoinen vehnä, peruna jne eivät kuulu juurikaan ruokavalioon). Siis hyvin satunnaista.



Äsken meni lautasellinen itse tehtyä tomaattisoppaa yhtälailla itse tehdyillä ruiskrutongeilla, mukana pari lusikallista paistettua naudanlihaa. Ajattelin että se on hyvä vaihtoehto, mutta sokeri nousi heti ja näkökyky (taas) hämärtyi. Krääh.



-ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
18.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

hoidettava tila tuo on joka tapauksessa, diagnosoidaan se sitten diabetekseksi tai kohonneeksi verensokeriksi. 12 on joka tapauksessa aivan liikaa. Hoitamattomasta diabeteksesta on paljon haittaa elimistölle.

Vierailija
14/16 |
18.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pari lusikallista naudanlihaa ei ole riittävä annos proteiinia.



Kuten alta huomaat on tomaattikeitossa 32 % sokeria!





Tomaattikeitto

•Elintarvikkeen numero: 3265

•Elintarvikkeen tyyppi: Koostettu elintarvike

•Valmistustapa: Keitetty

•Raaka-aineluokka: Ruokalaji

•Ruoankäyttöluokka: Kasviskeitot

•Syötävä osuus: 100%

•Erityisruokavaliot

•Ruokamitat





Ainesosaluettelo

•Vesi, vesijohtovesi

•Tomaatti

•Kevytmaito 1,5% rasvaa

•Sipuli

•Vehnäjauho puolikarkea

•Ruoanvalmistusrasva keskiarvo

•Ruokasuola jodioitu

•Sokeri

Kokonaisenergian jakautuminen

rasva 49%

proteiini 7%

hiilihydraatti imeytyvä 38%

alkoholi 0%

kuitu, kokonais- 4%

orgaaniset hapot 2%

sokerialkoholi 0%



Rasvahappojen energiajakauma

rasvahapot tyydyttyneet 11%

rasvahapot trans 0%

rasvahapot yksittäistyydyttymättömät cis 22%

rasvahapot monityydyttymättömät 14%



Hiilihydraattien energiajakauma

sokerit 32%

tärkkelys



T. se diabeetikko

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
18.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

siis valmiskeitto. Tomaatti itsessään oli pääraaka-aine, ja tosi tomaattista se olikin :) ei ollut maitoa, vehnää tms... Eikä lisättyä sokeroia (no, jotain sokeriahan on tomskuissa ja sipulissa, jepjep...)



Ja ne krutongit tosiaan samalla periaatteella, kun kaikki on pakko tehdä näköjään itse ja jotkut raaka-aineet korvattava toisilla (eräänlainen koeaika menossa).



No joo, proteiinia oli kyllä vähän. On tässä opettelemista!



-ap

Vierailija
16/16 |
18.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset


Tomaatti

•Elintarvikkeen numero: 352

•Tieteellinen nimi: Lycopersicon esculentum

•Elintarvikkeen tyyppi: Raaka-aine

•Valmistustapa: Käsittelemätön tai tuore

•Raaka-aineluokka: Vihanneshedelmät

•Ruoankäyttöluokka: Kasvikset, tuoreet

•Syötävä osuus: 100%

•Erityisruokavaliot

•Ruokamitat

Kokonaisenergian jakautuminen

rasva 12%

proteiini 10%

hiilihydraatti imeytyvä 61%

alkoholi 0%

kuitu, kokonais- 12%

orgaaniset hapot 5%

sokerialkoholi 0%



Rasvahappojen energiajakauma

rasvahapot tyydyttyneet 1%

rasvahapot trans 0%

rasvahapot yksittäistyydyttymättömät cis 1%

rasvahapot monityydyttymättömät 4%



Hiilihydraattien energiajakauma

sokerit 60%

tärkkelys 2%



t. se diabeetikko

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yksi yksi