Pelkällä sokerilla makeutetut tuotteet?
Huomasin, että sisuskaluni eivät kestä enää makeutusaineita ja muuten olen jo pitkään vältellyt glukoosi-fruktoosisiirappia.
Löytyykö kuinka paljon pelkällä puhtaasti vain sokerilla makeutettuja tuotteita? Kaupassa vilkaistessa kaikessa oli noita alussa mainitsemiani "mömmöjä". Välillä tekee mieli kuitenkin herkutellakin. Karkit? Limpparit? Keksit? Jäätelö?
Kommentit (19)
Minuakin kiinnostaa tämä.
Sokeri alkaa vaikuttaa terveystuotteelta verrattuna glukoosi-fruktoosisiirappiin, aspartaamiin ja asesulfaami-K:hon. Olen saanut kropan sekaisin noilla kolmella myrkyillä.
Pitää vaan alkaa tutkia tuoteselosteita. Pieniltä makeisalan yrityksiltä varmaankin löytyy jotain ilman 'mömmöjä'.
Vierailija kirjoitti:
Leivo itse.
Aina ei jaksa, pysty tai halua.
Vierailija kirjoitti:
Minuakin kiinnostaa tämä.
Sokeri alkaa vaikuttaa terveystuotteelta verrattuna glukoosi-fruktoosisiirappiin, aspartaamiin ja asesulfaami-K:hon. Olen saanut kropan sekaisin noilla kolmella myrkyillä.
Pitää vaan alkaa tutkia tuoteselosteita. Pieniltä makeisalan yrityksiltä varmaankin löytyy jotain ilman 'mömmöjä'.
Samaa mieltä. Sokeri on turvallisin.
No vaikka tavallinen maitosuklaa. Herkuttele sillä.
Glukoosi-fruktoorisiirappi on käytännössä samaa ainetta kuin taloussokeri joka on sakkarooria. Sakkaroosi hajoaa ohutsuolessa glukoosiksi ja fruktoosiksi.
No eipä noita pelkästään sokerilla makeutettuja tuotteita ole vaikea löytää ja niitä käytän itse silloin kun jotain makeaa haluan. Inhoan sitä kamalaa kuvottavaa makua mikä noista muista keinotekoista makeutusaineista tulee. Ksylitoli pastilleja suosin ihan hammasterveyden kannalta aina makean jälkeen.
Sokeri on kuitenkin puhdas luonnontuote. Ilman lisäaineita.
Suola ja sokeri ovat olleet jo vuosisatoja, tai siis ajoista lähtien, kuin se löydettiin, säilöntäaine.
Ennen ruokaa säilöttiin talveksi kovalla suolauksella.
Ennen ei myöskään ollut pakastaita, jääkaapeista puhuttamakaan, jolloin huomattin sokerin yleistyttyä, että sokeri säilyttää hyvin hedelmä- ja marjahillot. Ja marjamehut.
Ja niihin sokeria käyttetiinkin runsaasti. Samoin leipomiseen. Silloin ei ollut kauppoja, jotka olisivat olleet täynnä karkkeja, suklaata, jäätelöä, sokerisia keksejä, munkkeja, yms.
Ennen ei syöty sokeria liikaa. Enemmän ennen terveydelle haitallista, oli ruuan säilymiseen käytetty voimakas suola.
Nyt aika on erilainen. Rahaa on. Tavaraa on. Sokeria syödään ylenmäärin liikaa, sitä on joka tuotteessa, jossain muotoa. Ja edelleen on useimmiss tuotteossa suolaa. Liikaa.
Molemmat antavat tuotteosiin hyvää makua. Mutta sen lisäksi syödään noita molempia sisältäviä herkkuja liikaa. Makeisia, keksejä, jätskiä jne, Suolaisia sipsejä, suolaisia herkkujuustoja, suolaisia valmis kastikkeita ja eineksiä.
Kohtuudella nautittuna kumpikaan, EI suola eikä sokeri ole ihmiselle vaarallinen.
Vierailija kirjoitti:
Glukoosi-fruktoorisiirappi on käytännössä samaa ainetta kuin taloussokeri joka on sakkarooria. Sakkaroosi hajoaa ohutsuolessa glukoosiksi ja fruktoosiksi.
Hyvinpä olet perillä. Kerro nyt vielä, että makeutusaineet ovat terveellisiä...
Vierailija kirjoitti:
No vaikka tavallinen maitosuklaa. Herkuttele sillä.
Kaikkien vatsa ei kestä maitoa. Varsinkaan heidän, jotka ovat oireiden takia alkaneet noita tiettyjä aineita tarkkailla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No vaikka tavallinen maitosuklaa. Herkuttele sillä.
Kaikkien vatsa ei kestä maitoa. Varsinkaan heidän, jotka ovat oireiden takia alkaneet noita tiettyjä aineita tarkkailla.
No eiköhän niitä muita makeita ole riittämiin ilman suklaitakin. Löytyy leivonnaisia,.karkkia, jäätelöä, keksejä ja jos ei noista itselleen löydä ilman maitoa tai makeutusaineita olevia niin sitten kannattaa olla ilman ja vetää pari sokeripalaa.
Vierailija kirjoitti:
Minuakin kiinnostaa tämä.
Sokeri alkaa vaikuttaa terveystuotteelta verrattuna glukoosi-fruktoosisiirappiin, aspartaamiin ja asesulfaami-K:hon. Olen saanut kropan sekaisin noilla kolmella myrkyillä.
Pitää vaan alkaa tutkia tuoteselosteita. Pieniltä makeisalan yrityksiltä varmaankin löytyy jotain ilman 'mömmöjä'.
Varsinkin aspartaami on kyseenalainen. Saan itse pienestäkin määrästä samanlaisen hormonimyrskyn kuin synnytysten jälkeen. Eikä ole luulotautia, sillä en ole edes tiennyt syöneeni mitään normaalista poikkeavaa, ennenkuin vasta tuon kuumien aaltojen myrskyn keskellä sitten aloin lukea tarkemmin pakkausten pientä pränttiä. Ainoa ero normaaliin oli aspartaami, joten nuo vaihdevuosioireet täytyivät johtua siitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minuakin kiinnostaa tämä.
Sokeri alkaa vaikuttaa terveystuotteelta verrattuna glukoosi-fruktoosisiirappiin, aspartaamiin ja asesulfaami-K:hon. Olen saanut kropan sekaisin noilla kolmella myrkyillä.
Pitää vaan alkaa tutkia tuoteselosteita. Pieniltä makeisalan yrityksiltä varmaankin löytyy jotain ilman 'mömmöjä'.
Varsinkin aspartaami on kyseenalainen. Saan itse pienestäkin määrästä samanlaisen hormonimyrskyn kuin synnytysten jälkeen. Eikä ole luulotautia, sillä en ole edes tiennyt syöneeni mitään normaalista poikkeavaa, ennenkuin vasta tuon kuumien aaltojen myrskyn keskellä sitten aloin lukea tarkemmin pakkausten pientä pränttiä. Ainoa ero normaaliin oli aspartaami, joten nuo vaihdevuosioireet täytyivät johtua siitä.
Yksi tuttavani pohti juuri samaa! Valitteli "kuumia aaltoja", kun vetää tuotteita, missä makeutusaineita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minuakin kiinnostaa tämä.
Sokeri alkaa vaikuttaa terveystuotteelta verrattuna glukoosi-fruktoosisiirappiin, aspartaamiin ja asesulfaami-K:hon. Olen saanut kropan sekaisin noilla kolmella myrkyillä.
Pitää vaan alkaa tutkia tuoteselosteita. Pieniltä makeisalan yrityksiltä varmaankin löytyy jotain ilman 'mömmöjä'.
Varsinkin aspartaami on kyseenalainen. Saan itse pienestäkin määrästä samanlaisen hormonimyrskyn kuin synnytysten jälkeen. Eikä ole luulotautia, sillä en ole edes tiennyt syöneeni mitään normaalista poikkeavaa, ennenkuin vasta tuon kuumien aaltojen myrskyn keskellä sitten aloin lukea tarkemmin pakkausten pientä pränttiä. Ainoa ero normaaliin oli aspartaami, joten nuo vaihdevuosioireet täytyivät johtua siitä.
Yksi tuttavani pohti juuri samaa! Valitteli "kuumia aalto
Voit kertoa tuon tarinani hänelle. En usko, että olen ainoa nainen, johon aspartaami vaikuttaa noin.
-edellinen
"Voit kertoa tuon tarinani hänelle. En usko, että olen ainoa nainen, johon aspartaami vaikuttaa noin.
-edellinen"
Kerron kyllä ja mielenkiinnolla kuuntelen herkällä korvalla muitakin jatkossa.
Luulen jotenkin, ettei oireita ja oireilevia ole vain yksi tai kaksi. Varmasti jotain suurempaakin on takana. Jostainhan nämä hurjat määrät suolistosairauksia kumpuaa. Onko kyse sitten monesta eri aineesta vai jostakin tietystä...
Onhan noita vaikka kuinka. Pitää vaan olla tarkkana, keinomakeutusaineita lykätään nykyään vähän joka paikkaan.
Itse en tiedä kuinka epäterveellisiä ovat, mutta omassa suussa ne maistuvat kaikki voimakkaasti ja pahalle, joten viimeistään maistaessa kyllä huomaa että niitä on lisätty. Viimeinen tällainen ruokapöydässä koettu yllätys oli Forssan einesperunasalaatti. Ihmettelin metallista makua ja rasian kyljestähän se selvisi, että nykyään osa sokerista on korvattu keinomakeutusaineella.
Karkeista en tiedä paljonkaan kun en niitä juuri syö, mutta tummissa suklaissa en ole keinomakeutusaineisiin juurikaan törmänyt. Marabout tummassa minttusuklaassa on kyllä palmuöljyä ja se on muutenkin pahaa.
Häagen-Dazs vaniljajäätelö
Ainesosat: Tuore KERMA (39%), rasvaton MAITOTIIVISTE, sokeri, MUNANKELTUAINEN, vaniljauute.
Pirkka Parhaat butter wafers voivohveli
Ainesosat: VEHNÄjauho, sokeri, VOI (20 %, EU), KANANMUNA, VEHNÄtärkkelys, suola, nostatusaine (E503)
Ja monia muita. Näitä yhdistää se, ettei niitä ole valmistettu Suomessa..
Vierailija kirjoitti:
Glukoosi-fruktoorisiirappi on käytännössä samaa ainetta kuin taloussokeri joka on sakkarooria. Sakkaroosi hajoaa ohutsuolessa glukoosiksi ja fruktoosiksi.
Oletko koskaan käsitellyt sitä siirappia? On aika lailla eri ainetta kuin taloussokeri ja kovin erilaisessa olomuodossa. Sakkaroosi ja fruktoosi ovat eri ainetta.
Leivo itse.