Kauanko sinulla meni, että opit pitämään kaljan mausta? Minkä ikäisenä aloitit kaljanjuonnin?
Minä olen vain maistanut kulauksen kaljaa, enkä pitänyt mausta. En siis jatkanut sen juomista.
Kommentit (9)
Ekat pussikaljat tuli juotua 13-vuotiaana, sen verran paljon tuli teininä kulutettua että join siitä itseni irti parissa vuodessa enkä sen koommin ole kaljasta välittänyt, sama juttu lonkeron kanssa. Muita alkoholijuomia olen käyttänyt ja käytän edelleen.
Maistoi lapsena, en pitänyt. Enkä pidä vieläkään. Maistuu pilaantuneelta viljalta.
Joskus 14v ekat pussikaljat ja varmaan 18v aloin tykätä mausta. Nykyäån ostan joskus alkoholittomiakin ihan vaan koska tykkään oluen mausta. Harrastan myös erilaisia erikoisoluita ja testaan pienpanimoiden valikoimaa.
Oluita on niin paljon erilaisia. Moni saa ensikosketuksen olueen, kun juo lämpimää keskikaljaa pussista. Oikea tarjoilulämpötila ensin.
Ja sitten kannattaa maistella erilaisia oluita. Se perusbulkkilager on vain yksi oluttyyli. Itse juon nykyisin usein IPA- ja APA-oluita. Ja toki muita olut-tyylejä. Se peruslager on juoma hyvin harvoin ja siihen liittyy sitten se, että kavereiden kanssa on tarkoitus ns. ryypätä. Ja se on maultaan aivan liian pliisua minulle nykypäivänä.
Maistoin eka kerran jotain 23-vuotiaana, pahaa oli. Sen jälkeen olen maistanut joitain eri merkkisiä joista jotkut olivat siedettäviä mutta mikään ei ollut hyvää. Se ei koskaan muodostunut tavaksi ja nyt en ole edes maistanut moniin vuosiin.
Suomessa kaikki kaljat maistuu hiivalle. En tykkää enää. Lasipulloissa maistui hyvälle ja viljaiselle, etenkin Karhu vielä kun se valmistettiin Porissa.
Olen maistanut silloin tällöin 30vuotta eikä edelleenkään maistu kuin hyvä kotikaljaa joskus juhlissa.
Kotikaljaa maisteltiin jouluna ja juhannuksena pienestä pitäen. Nykyään juon oluen mieluiten alkoholittomana,