Uusavuton kysymys raasteest
Älkää naurako, mutta miten kokonaisesta kaalista saisi mahdollisimman helposti, mahdollisimman ohutta raastetta? Veitsellä en onnistunut, tuli liian paksua. Jostain luin että juustohöylä kävisi, ajattelin ainakin sitä kokeilla. Mutta miten päin se kaali tulee halkaista raastamista varten? Kannan keskeltä vai niin, että kanta jää toiseen puoliskoon? Moneenko osaan kaali tulisi pistää, että saa parhaimman raasteen?
Kommentit (6)
Minä olen kyllä tehnyt ihan veitsellä. Käytäthän tarpeeksi terävää ja leveäteräistä veistä? Joskus keittiöhommissa kokemattomat nyhertävät jollain pikkuruisilla hedelmäveitsillä, eikä siitä silloin tietenkään tule mitään.
Juustohöylä on ihan hyvä, sillä voi vähän isommastakin palasta raastaa. Ja eihän sitä kannan keskeltä kannata ruveta leikkelemään.
Itsellä on tullut käytettyä raastinmyllyä, siihenhän joutuu pienemmiksi pilkkomaan, höylällä helpoin pitää kiinni vähän isommasta palasta?
Moulinexin vanhalla myllyllä tulee sopivan ohutta ja mehevää. Kirppariostos 1 e.
Julienne-leikkuri. Maksaa muutaman euron lidlissä.
Minä ensin leikkaan että kanta jää toiseen puoliskoon ja jatkan sopivia paloja leikaten. Loput voit veitsellä pilkkoa. Kesempänä ihania uusi kaaleja, ne on helpompi pilkkoa kun ovat pienempiä. Paistinpannulla paistettu kaalikin hyvää, ripaus suolaa päälle.