E-hepatiittia ja matoja suomalainen ruoka on edelleen turvallista, vakuuttaa asiantuntija
Uskoa suomalaisen ruuan turvallisuuteen ovat horjuttaneet alkuvuoden meetvurstilähtöinen E-hepatiittiepidemia ja kananmunista löytyneet madot. E-hepatiittiepidemia on ollut poikkeuksellisen laaja.
Suomessa on viime kuukausina koettu poikkeuksellisia ruokaan liittyviä kohuja. Asiantuntija rauhoittelee.
Ruokamyrkytysepidemioiden määrä Suomessa ei ole lisääntymässä. Vuosittainen vaihtelu on suurta epidemioiden määrässä, mutta keskiarvo on pysynyt aika lailla samana. Myöskään elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä ei ole noussut viime vuosina, kertoo jaostopäällikkö Annukka Markkula Ruokavirastosta.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/e-hepatiittia-ja-matoja-suomalainen…