Muistatko vielä Jaakko Kolmosen ja Patakakkosen? : Poronperäsuolikeittoa ja grillattua kyykäärmettä
Kolmonen pitääkin erityisen tärkeänä, että myös lapset otetaan mukaan ruoanvalmistukseen. Keittiömestari itse on tehnyt jopa kirjoja yhdessä lasten kanssa. Lastenlapsista onkin kuoriutunut melkoisia ruoka-asiantuntijoita vaarin opissa.
Jotkut ovat innostuneet valokuvaamisesta, toiset peuran turvan nylkemisestä todeten: Valmistetaan ukki tuosta turpasylttyä. Yksi on sanonut: Kyllä minä seuraavan kerran kynin sorsan paistovalmiiksi ja 8-vuotias Jesse-poika nylki jäniksen.
Katsojat muistavat parhaiten ja ovat ottaneet eniten kantaa Lapissa, 30 asteen pakkasessa tehtyyn poronperäsuolikeittoon. Siitä on tullut puhetta monenlaista. Olihan se kyllä niin nostalgista, kun keittelimme sitä laavussa, söimme ja keskustelimme antaumuksella. Jotkut ulkomaalaisetkin ovat kommentoineet, että tuollaisen elämän hekin haluaisivat.
Poronperäsuolikeitto ei jäänyt pelkästään televisioherkuksi, vaan Kolmonen valmisti sitä yhdessä kokkikollegoidensa kanssa maailman keittiömestareiden kongressissa, muiden Lapin ruokien ohessa.
Siinä kyllä ruokailijat hiljenivät ja menivät sanattomaksi, kun heille kerrottiin omalla kielellä mitä he syövät, Kolmonen nauraa.
Erikoisimmaksi maistamakseen ruoakseen Kolmonen ei kuitenkaan poronperäsuolikeittoa sanoisi. Se titteli menee toiselle Patakakkonen-ohjelmassa nähdylle herkulle.
Kyllä se kaikista erikoisin on ollut kyykäärme, esimerkiksi grillattuna kuten se Patakakkosessa tehtiin. Sen maku on erikoisen vaatimaton ja hieno, vaikka tämä elukka syö hiiriä ja päästäisiä. Muita erikoisuuksia ovat pötsistä, mäyrän lihasta ja kiveksistä valmistetut ruoat.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/missa-he-ovat-nyt-jaakko-kol…
Kommentit (4)
Porojen peräsuolen laskeumat kannattaakin kerätä talteen ja laittaa pataan.
Siinähän oli joskus se rehevä nainenkin, jonka kanssa Kolmosella taisi olla kipinää. Lapinlahden linnut tekivät siitä sketsejäkin. Jossain vaiheessa suolan ja voin käyttö romahti minimiin, terveyssyistä, mutta keitoksetkin varmaan maistuivat silloin suolelle.
Ylen elävässä arkistossa on katsottavissa patakakkosia
Ei ihme että Euroopassa oli musta rutto ja spitaalia.. Ei taida olla kosher/halal nuo ruoat?
Eikä poromiesten verenjuonti?