Keittiöalan ammattilaiset, olen aloittamassa keikkailun apulaisena, kuulemma pääasiassa tiskausta.
aiempaa kokemusta alasta ei ole. Vähän jännittää mennä ensimmäiselle keikalle. Kertokaapa parhaat vinkit, miten selvitä ekoista keikoista niin että sujuisi parhaiten niin keikkapaikan kuin itseni kannalta.
Asiallisia vastauksia odotan, en mitään kettuilua.
Kommentit (23)
Vierailija kirjoitti:
Jospa kysyt työnantajalta mitä toimeen kuuluu?
Vuokrafirman kautta työt, sieltä sanottu että astiahuoltoa ja ehkä jotain muuta apuhommaa. Että tuo vuokrafirman perehdytys ei ole kovin kummoista ollut. Ap.
Ja voi siis kuulostaa tyhmältä kysymykseltä, mutta tuota suurkeittiötiskihommaa mietin, että jos koskaan ei ole moista konetta käyttänyt, kauanko sen oppimiseen menee. Eli onko kokemattomasta ekoilla keikoilla mitään apua.
Ei oo vaikea ajettava. Astiat siinä laatikossaan koneeseen ja kansi kiinni. Naksahtaa, kun on valmis 😃
Vierailija kirjoitti:
Ja voi siis kuulostaa tyhmältä kysymykseltä, mutta tuota suurkeittiötiskihommaa mietin, että jos koskaan ei ole moista konetta käyttänyt, kauanko sen oppimiseen menee. Eli onko kokemattomasta ekoilla keikoilla mitään apua.
Kyllä sen koneen käyttämisen oppii normaalilla järjellä tosi nopeasti.
Ihmetyttää kyllä, sillä itse en kelvannut vuokratyöfirmojen kautta keikkailijaksi, koska minulla oli liian vähän kokemusta (4 kk). Ymmärsinkö oikein, ettei sinulla ole yhtään?
Aktiivisuus on hyväksi siinä työssä. Eikä homma oo vaikeaa yhtään. Tetristä kun pelaisi kun astioita latoo laatikoihin.. Ripeyttä tarvii kans
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja voi siis kuulostaa tyhmältä kysymykseltä, mutta tuota suurkeittiötiskihommaa mietin, että jos koskaan ei ole moista konetta käyttänyt, kauanko sen oppimiseen menee. Eli onko kokemattomasta ekoilla keikoilla mitään apua.
Kyllä sen koneen käyttämisen oppii normaalilla järjellä tosi nopeasti.
Ihmetyttää kyllä, sillä itse en kelvannut vuokratyöfirmojen kautta keikkailijaksi, koska minulla oli liian vähän kokemusta (4 kk). Ymmärsinkö oikein, ettei sinulla ole yhtään?
Ei ole yhtään kokemusta. Aika pieni paikkakunta, että liekö täällä vähemmän valinnanvaraa keikkailijoista. Haitko siis nimenomaan astiahuollon keikoille, saako kysyä minkä firman kautta? Ap.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jospa kysyt työnantajalta mitä toimeen kuuluu?
Vuokrafirman kautta työt, sieltä sanottu että astiahuoltoa ja ehkä jotain muuta apuhommaa. Että tuo vuokrafirman perehdytys ei ole kovin kummoista ollut. Ap.
Kun se perehdytys ei kuulu sille vuokrafirmalle vaan se annetaan siellä minne menet. Astioiden koneeseen laitto ei ole raketti tiedettä, varsinkaan teollisuus koneilla joihin vain pukataan astiat ja ohjelma kestää muutaman minuutin
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja voi siis kuulostaa tyhmältä kysymykseltä, mutta tuota suurkeittiötiskihommaa mietin, että jos koskaan ei ole moista konetta käyttänyt, kauanko sen oppimiseen menee. Eli onko kokemattomasta ekoilla keikoilla mitään apua.
Kyllä sen koneen käyttämisen oppii normaalilla järjellä tosi nopeasti.
Ihmetyttää kyllä, sillä itse en kelvannut vuokratyöfirmojen kautta keikkailijaksi, koska minulla oli liian vähän kokemusta (4 kk). Ymmärsinkö oikein, ettei sinulla ole yhtään?
Ei ole yhtään kokemusta. Aika pieni paikkakunta, että liekö täällä vähemmän valinnanvaraa keikkailijoista. Haitko siis nimenomaan astiahuollon keikoille, saako kysyä minkä firman kautta? Ap.
Boltworks, Staffpoint, pari muuta joiden nimiä en nyt tähän hätään muista.
Aina puhtain käsin, kun käsittelet puhtaita astioita. Kysy töissä, kuinka usein he vaihtaa tiskikoneeseen puhtaan veden? Kestääkö 8 h aikana yhdellä vedellä koneessa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja voi siis kuulostaa tyhmältä kysymykseltä, mutta tuota suurkeittiötiskihommaa mietin, että jos koskaan ei ole moista konetta käyttänyt, kauanko sen oppimiseen menee. Eli onko kokemattomasta ekoilla keikoilla mitään apua.
Kyllä sen koneen käyttämisen oppii normaalilla järjellä tosi nopeasti.
Ihmetyttää kyllä, sillä itse en kelvannut vuokratyöfirmojen kautta keikkailijaksi, koska minulla oli liian vähän kokemusta (4 kk). Ymmärsinkö oikein, ettei sinulla ole yhtään?
Ei ole yhtään kokemusta. Aika pieni paikkakunta, että liekö täällä vähemmän valinnanvaraa keikkailijoista. Haitko siis nimenomaan astiahuollon keikoille, saako kysyä minkä firman kautta? Ap.
Boltworks, Staffpoint, pari muuta joiden nimiä en nyt täh
Ja unohdin sanoa että kyllä, astiahuollon keikkoja hain.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jospa kysyt työnantajalta mitä toimeen kuuluu?
Vuokrafirman kautta työt, sieltä sanottu että astiahuoltoa ja ehkä jotain muuta apuhommaa. Että tuo vuokrafirman perehdytys ei ole kovin kummoista ollut. Ap.
Kun se perehdytys ei kuulu sille vuokrafirmalle vaan se annetaan siellä minne menet. Astioiden koneeseen laitto ei ole raketti tiedettä, varsinkaan teollisuus koneilla joihin vain pukataan astiat ja ohjelma kestää muutaman minuutin
Miten työpaikalla mahtavat suhtautua, kun selviää ettei ole yhtään aiempaa kokemusta?
Muista hyvät työkengät!! Lattia on liukas, siiinä on rasvaa ja pesuainetta.
Ja ergonomia. Älä nosta liian painavia kuormia, anna jäähtyä ensin. Älä kanna, lado vaunuille.
Aterimet pestään kahdesti. Ensin verkkokorissa, sitten lajitellaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja voi siis kuulostaa tyhmältä kysymykseltä, mutta tuota suurkeittiötiskihommaa mietin, että jos koskaan ei ole moista konetta käyttänyt, kauanko sen oppimiseen menee. Eli onko kokemattomasta ekoilla keikoilla mitään apua.
Kyllä sen koneen käyttämisen oppii normaalilla järjellä tosi nopeasti.
Ihmetyttää kyllä, sillä itse en kelvannut vuokratyöfirmojen kautta keikkailijaksi, koska minulla oli liian vähän kokemusta (4 kk). Ymmärsinkö oikein, ettei sinulla ole yhtään?
No ei kannata työvoimapulasta puhua, jos 4kk työkokemus ei riitä tiskariksi. Ainakin noiden hakuilmoituksissa usein on, ettei kokemus ole välttämätöntä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jospa kysyt työnantajalta mitä toimeen kuuluu?
Vuokrafirman kautta työt, sieltä sanottu että astiahuoltoa ja ehkä jotain muuta apuhommaa. Että tuo vuokrafirman perehdytys ei ole kovin kummoista ollut. Ap.
Kun se perehdytys ei kuulu sille vuokrafirmalle vaan se annetaan siellä minne menet. Astioiden koneeseen laitto ei ole raketti tiedettä, varsinkaan teollisuus koneilla joihin vain pukataan astiat ja ohjelma kestää muutaman minuutin
Miten työpaikalla mahtavat suhtautua, kun selviää ettei ole yhtään aiempaa kokemusta?
Pitäisi olla ihan normisettiä, mutta kasvattaa mainita.
Vierailija kirjoitti:
Muista hyvät työkengät!! Lattia on liukas, siiinä on rasvaa ja pesuainetta.
Ja ergonomia. Älä nosta liian painavia kuormia, anna jäähtyä ensin. Älä kanna, lado vaunuille.
Aterimet pestään kahdesti. Ensin verkkokorissa, sitten lajitellaan.
Esihuuhtelu haalealla vedellä. Valkuaiset palaa kiiinni yli 60c:ssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jospa kysyt työnantajalta mitä toimeen kuuluu?
Vuokrafirman kautta työt, sieltä sanottu että astiahuoltoa ja ehkä jotain muuta apuhommaa. Että tuo vuokrafirman perehdytys ei ole kovin kummoista ollut. Ap.
Kun se perehdytys ei kuulu sille vuokrafirmalle vaan se annetaan siellä minne menet. Astioiden koneeseen laitto ei ole raketti tiedettä, varsinkaan teollisuus koneilla joihin vain pukataan astiat ja ohjelma kestää muutaman minuutin
Miten työpaikalla mahtavat suhtautua, kun selviää ettei ole yhtään aiempaa kokemusta?
Pitäisi olla ihan normisettiä, mutta kasvattaa mainita.
*kannattaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja voi siis kuulostaa tyhmältä kysymykseltä, mutta tuota suurkeittiötiskihommaa mietin, että jos koskaan ei ole moista konetta käyttänyt, kauanko sen oppimiseen menee. Eli onko kokemattomasta ekoilla keikoilla mitään apua.
Kyllä sen koneen käyttämisen oppii normaalilla järjellä tosi nopeasti.
Ihmetyttää kyllä, sillä itse en kelvannut vuokratyöfirmojen kautta keikkailijaksi, koska minulla oli liian vähän kokemusta (4 kk). Ymmärsinkö oikein, ettei sinulla ole yhtään?
No ei kannata työvoimapulasta puhua, jos 4kk työkokemus ei riitä tiskariksi. Ainakin noiden hakuilmoituksissa usein on, ettei kokemus ole välttämätöntä.
Siis ei minulle suoraan sanottu noista firmoista, ettei 4kk kokemus riitä tiskaajan töihin. Mutta en vaan yksinkertaisesti saanut mitään keikkoja mistään, ikinä.
Tai no, yhteen ravintolaan lähetettiin haastatteluun, missä sävy kyllä oli "ai, onko sinulla tosiaan VAIN neljä kuukautta kokemusta alalta?" Kyseessä oli parin viikon määräaikainen astiahuoltajan sijaisen paikka. En tiedä millaista asiantuntijaa sinne oikein haettiin, vieläpä kiireellä.
Tiskaaminen itsessään on helppoa. Enemmän haastetta on siinä että opit mihin laatikkoon mikäkin vispilä tai muu työväline laitetaan, tiskauksen jälkeen.
Likaiset astiat, kuten lasit ovat koreissa, ne ovat painavia kanneltavia. Niiden kanssa pitää olla tarkkana, että niitä ei hajota.Ne tungetaan liukuhihnalle, menevät koneeseen ja puhtaan korin kanssa tulee se vaikein homma: Katso, että pohja menee oikeaan väliin telineessä. Koska jos ei mene, niin rumi rumi, ne tulvat alas ja on paljon siivottavaa.
Jospa kysyt työnantajalta mitä toimeen kuuluu?