Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Lammas pannulla

Vierailija
24.03.2024 |

Voiko pääsiäisenä laittaa lampaan pannulla ajan säästämiseksi? En haluaisi pitää paistia tuntia uunissa. Tuleeko pannulla hyvä lammaspihvi? Mitä pitäisi huomioida? Mikä osa lampaasta on sopiva pihviksi, sisäfileekö? Jotain muitakin luuttomia osia on myynnissä.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
24.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uskaltaako uusi-seelantilaista tai australialaista lammasta ostaa? Entä pakasteena?

 

Ap

Vierailija
2/15 |
24.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samalla tavalla paistuu kuin mikä muukin liha.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
24.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sisäfilee, ulkofilee, entrecote? Mikä on paras pannulle? Onko sisä- ja ulkofileessä selvä ero?

Ap

Vierailija
4/15 |
24.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Samalla tavalla paistuu kuin mikä muukin liha.

Tuleeko jollain tavalla laitettaessa se joku kuuluisa villasukan maku?

 

Ap

Vierailija
5/15 |
24.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tai kannattaisiko lampaan sijasta valita kuitenkin nauta? Onko lammas edes vaivan väärti edes maunsa puolesta?

 

Ap

Vierailija
6/15 |
24.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä ihminen, avaa keittokirja oikeasta kohdasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
24.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karitsan sisäfileet ovat hyvin ohuita ja kapeita. Vaativat ja sietävät vain muutaman minuutin paistamisen ja sen jälkeen vartin verran asettumisaikaa foliossa. Yhtä vaivattomia, mutta hieman pidemmän paistoajan vaativat karitsan ulkofileet.

Vierailija
8/15 |
24.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pyörittele karitsan ulkofileet (huom. ei täysikasvuisen lampaan) rosepippurissa, suolaa, paistele pannulla pari minuuttia (joka puolelta). Kääri folioon jatkokypsymään. Tarjoa perunoiden, kasvisten ja punaviinikastikkeen kanssa. Ja sen kastin sitten teet itse ede päivänä etkä osta valmismönjää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
24.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Karitsan sisäfileet ovat hyvin ohuita ja kapeita. Vaativat ja sietävät vain muutaman minuutin paistamisen ja sen jälkeen vartin verran asettumisaikaa foliossa. Yhtä vaivattomia, mutta hieman pidemmän paistoajan vaativat karitsan ulkofileet.

U.s. skriver om får. Personligen skulle jag rekommendera lamm ytterfilé för stekpannan. Vad får beträffar så är stekpannan fel redskap om det är det enda.

Vierailija
10/15 |
24.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sisäfilee ja ulkofilee on oikein hyvää pannulla paistettuna, muut voi jäädä sitkeäksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
24.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nykyiset teurastustavat ei yleensä tuo villan makua, si liittynee entisajan kotiteurastuksiin. Kannattaa valita karitsaa, on oikein hyvää ja suussa sulavaa.

Vierailija
12/15 |
24.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap, voit tehdä lammasjauheliha pihvit.  Oikein maisyettuna ja minttuhillolla ryyditettynä, tosi herkkua. 

Lisäksi hyvä kastike ja keitetyt perunat.

 

Siskoni tarjosi toissa pääsiäisenä tälläisen pääsiäisaterin, ja olimme myytyjä.  

Minusta se maistui paremmalta kuin lammaspaistii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
24.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Samalla tavalla paistuu kuin mikä muukin liha.

Tuleeko jollain tavalla laitettaessa se joku kuuluisa villasukan maku?

 

Ap

Tali, joka on siis lampaan rasvaa, on se joka aiheuttaa tunkkaisen villasukan maun.

Fileissä ei talia ole mutta usein karitsanpaistissa on jonkin verran. Se kannattaa poistaa huolellisesti kuten kalvotkin.

Vierailija
14/15 |
24.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei taida olla ruoanlaittaja täällä, mutta joku jaksaa kyllä alapeukuttaa. LOL

 

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
25.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuliko hyvä paisti?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kahdeksan yhdeksän