Miten pizzapohja tehdään?
En oo muuten kädetön keittiössä, mutta ei oo ikinä tullut tehtyä pizzaa. Pizzapohjan ohje? Tarviiko taikinan antaa kohota? Miten ohueksi se levitetään ja kauanko pizzaa paistetaan? Täytteet osaan kyllä tehdä. Kiitos, viittiskö joku jelpata.
Kommentit (8)
Yleensä nettiohjeet on testattuja. Monissa jopa ihan ohjeet kuvan kanssa.
peruspohjaan: vesi, jauho (mieluiten durum), hiiva (kaikki ei aina laita, itse aina), öljy, suola...
Jauho voi olla myös vaikka ruista tai tattaria! Terveellisempää ja maistuu vähintään yhtä hyvälle. Hiivaa ei tarvitse, itse en koskaan laita. Ellei sitten halua erityisen kuohkeaa pohjaa, mutta itse tykkää ilman, ja hiiva ei ole hyvästä elimistölle.
Lämmitä 2dl vettä mikrossa
Lisää veden sekaan 1tl suolaa
Lisää öljyä, en osaa sanoa kuinka paljon itse olen kaatanut ja laskenut viiteen.
Lisää vähän jauhoa, sekoita
Lisää kuivahiiva ja jauhoa.
Jauhoa niin, ettei taikina ole räkää eikä mikään kivikova köntti.
Sen jälkeen olen nostattanut n. 15min.
Tällä ohjeella olen saanut taikinaa niin paljon, että se riittää pellilliseen pizzaa.
Taikinan olen levittänyt tuolla ohjeella joka kohdasta yhtä tasaiseksi?
Pizzaa olen paistanut 225 asteessa ensin 10min täytteiden kanssa ilman juustoa ja toiset 10min juuston kanssa.
Toivottavasti oli apua.
Just tällaista täsmäapua hain.
Tiedän, että netti on pullollaan ohjeita, mut en jaksa nyt alkaa niitä selata.
laitan pizzan päälle eka kastikkeen, sitten juustoraasteen, sitten täytteet ja sitten paistan.
Eli juusto ei ole päällimmäisenä, kuten pizzeriassa! Se on hyvää, kannattaa kokeilla :)
Minä en kohota koskaan pitsapohjaa.