Onko italianpata mielestäsi terveellistä kotiruokaa?
Miehen mielestä on. Minusta ei. Jauhelihaa ja vehnäspagettia.
Lihaa ja hiilaria.
Kommentit (24)
Sehän ihan riippuu siitä, mitä siihen pataan on laitettu. Kyllähän esimerkiksi täysjyväpasta ja vähärasvainen jauheliha ovat ihan hyviä ruokia vaikka lähes päivittäinkin syötäviksi, jos niin haluaa. Toki siihen pataan kannattaa noiden lisäksi jotain muutakin laittaa ihan jo senkin takia, että maistuukin joltakin.
Perus kotiruokaa. En mä oikein kuvailisi sitä terveelliseksi, kun eihän siinä ole kuin pari hernettä ja paprikan palaa. Mutta ei se myöskään mitään erityisen epäterveellistä ole. Siihen viereen kun tekee kunnon salaatin niin aivan hyvä arkiruoka.
Onhan siinä tomaattia, herneitä, maissia ja paprikaakin! Huomattavasti terveellisempi se on kuin joku spagetti ja jauhelihakastike. Tai pelkät lihapullat ja perunamuusi.
Meinaatki niitä pussi patoja? Ei kai ne ole mitään kotiruokaa.
Usein ainakin monissa valmispusseissa on paljon sokereita ja kovia rasvoja mukana. En tiedä juuri tuosta miten on. Tuoteselosteesta näkee. Itse tehty yleensä parempi.
No on se ihan normiterveellistä, jos siinä on kasviksia ja lisänä syödään salaattia. Jos kasvikset puuttuu ja vetää sitä pelkästään ähkyyn asti, niin silloin syö epäterveellisesti eli yksipuolisesti.
Jos se on tehty siitä natriumglutamaattivalmisjauheesta se ei ole terveellistä.
Itsetehtynä voi terveellisyyttä säädellä monin tavoin.
En kyllä ymmärtä tuota nimeä, Italiassa ei todellakaan syödä tuollaisia mössöjä
Jos minä teen tuollaista yhden kattilan pastapataa, niin kyllä siihen jauhelihan (tai makkaran) ja pastan lisäksi tulee myös kasviksia ja lihan rasvaisuudesta riippuen ehkä myös öljyä. Sekä tietenkin mausteita. "Italianpata" on niin laaja käsite, ettei pelkästä nimestä voi oikein päätellä mitään ravintosisällöstä.
Tuunattuna tai itse tehtynä on normaalia kotiruokaa. Tomaattinen liemi, kasviksia, vihanneksia, jauhelihaa ja pastaa.
Vierailija kirjoitti:
Jos se on tehty siitä natriumglutamaattivalmisjauheesta se ei ole terveellistä.
Itsetehtynä voi terveellisyyttä säädellä monin tavoin.
En kyllä ymmärtä tuota nimeä, Italiassa ei todellakaan syödä tuollaisia mössöjä
Nimi tulee varmaan siitä, että siinä on pastaa. Jos googletat esim. englanniksi "Italian stew", niin tulee erilaisten makkarapastaruokien reseptejä, eli kyllä joku tuollainen on Suomen ulkopuolellakin tunnettu.
Oletan että puhutaan siitä pussiruoasta johon lisätään vesi ja jauheliha. Mielestäni se ei ole kotiruokaa eikä sen enempää terveellistäkään.
Kaikki ruoka on terveellistä. Ei kannata stressata liikaa ravintoarvoista sillä niilläkin on tehty paljon manipulaatiota eivätkä ne ravintoarvot sillä tavalla liity terveyteen suoranaisesti. Jos mietit lisäksi tarkemmin niin miksi luonnosta saatava ravinto olisi yhtäkkiä haitallista ihmisille kun ennen ollaan oltu terveitä kuitenkin?
Vierailija kirjoitti:
Ei terveellisintä, mutta ei hurjan epäterveellistäkään. Pilkon itse paljon keltaista ja punaista suippopaprikaa joukkoon (joskus porkkanaraastetta) ja näin siitä saa vähän terveellisemmän ja paremman makuisenkin
Sen lisukkeen voi halutessaan laittaa ruoan viereen lautaselle, maistuu paremmalta. Lasi maitoa ja ruisleipä juustolla. Hintaa tulee nykyisellä hintatasolla aika paljon mutta elämähän on kallista.
Vierailija kirjoitti:
Sehän ihan riippuu siitä, mitä siihen pataan on laitettu. Kyllähän esimerkiksi täysjyväpasta ja vähärasvainen jauheliha ovat ihan hyviä ruokia vaikka lähes päivittäinkin syötäviksi, jos niin haluaa. Toki siihen pataan kannattaa noiden lisäksi jotain muutakin laittaa ihan jo senkin takia, että maistuukin joltakin.
Mautonta ruokaa sinulla. Olette onnistuneet sekoittamaan päänne näillä ruokahysterioillakin. Miksi köyhät pysyvät terveinä vaikka syövät tavallista makaronia ja vehnäleipää yms?
Vierailija kirjoitti:
Perus kotiruokaa. En mä oikein kuvailisi sitä terveelliseksi, kun eihän siinä ole kuin pari hernettä ja paprikan palaa. Mutta ei se myöskään mitään erityisen epäterveellistä ole. Siihen viereen kun tekee kunnon salaatin niin aivan hyvä arkiruoka.
Siis perus kotiruoka ei ole terveellistä? Mitenkäs ne valmisruoat joita tarjoillaan päiväkodissa sekä koulussa? Oletteko tutustuneet näihin tarjottaviin? Menee jo aika ristiriitaiseksi tämä yhteiskunta. Miksi pkssa ja koulussa tarjotaan ravintoköyhää ruokaa jonka tulisi olla terveellistä? Miettikääs nyt jo hieman näitä asioita uudelleen.
Vierailija kirjoitti:
Onhan siinä tomaattia, herneitä, maissia ja paprikaakin! Huomattavasti terveellisempi se on kuin joku spagetti ja jauhelihakastike. Tai pelkät lihapullat ja perunamuusi.
Molemmat yhtä terveellistä ruokaa. Monipuolisuutta saa kun ei tee aina samaa ruokaa. Hyvänen aika, oletteko tosissanne aikuiset ihmiset täällä netissä?
Vierailija kirjoitti:
Meinaatki niitä pussi patoja? Ei kai ne ole mitään kotiruokaa.
No kyllä nekin on ja italianpata on omastakin lapsuudestani tuttu ruoka..
Ei ole, mutta sitä voi tuunailla kasviksilla ja yrteillä edes paremmaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sehän ihan riippuu siitä, mitä siihen pataan on laitettu. Kyllähän esimerkiksi täysjyväpasta ja vähärasvainen jauheliha ovat ihan hyviä ruokia vaikka lähes päivittäinkin syötäviksi, jos niin haluaa. Toki siihen pataan kannattaa noiden lisäksi jotain muutakin laittaa ihan jo senkin takia, että maistuukin joltakin.
Mautonta ruokaa sinulla. Olette onnistuneet sekoittamaan päänne näillä ruokahysterioillakin. Miksi köyhät pysyvät terveinä vaikka syövät tavallista makaronia ja vehnäleipää yms?
Kukaan ei kyllä pysy terveenä pelkällä vehnällä. Tulee keripukki ja varmaan muutama muukin puutostauti.
Ei terveellisintä, mutta ei hurjan epäterveellistäkään. Pilkon itse paljon keltaista ja punaista suippopaprikaa joukkoon (joskus porkkanaraastetta) ja näin siitä saa vähän terveellisemmän ja paremman makuisenkin