Miksi suodatinkahvi on Suomessa niin suosittua? Kahvinkeittimen kanssa säätäminen on todella epäkäytännöllistä jos juojia on alle 10.
Mikä järki keittää yhden hengen taloudessa kahvinkeittimen pohjalle pikku liru, ja sitten kuitenkin kahvinkeittimen puhdistus on suht työlästä verrattuna vaikkapa pressopannuun jonka voi vaan käsin tiskata joka kerta. Tai mokkapannuun, jolla tulee nopeasti kuppi kahvia eikä se vie edes tilaa yhtään. Selittäkää!
Kommentit (34)
Keitän termariin. Siis aito amerikkalainen hiekkaeristeinen teräspullo Thermos.
Olisko muuten vinkata hyviä yhden-kahden kupin keittimiä?
Eikö pressopannun kanssa säätäminen ole vielä vaikeampaa? Kahvinkeittimessä purut jäävät kätevästi suodatinpussiin, josta ne saa siististi heitettyä pois mutta pressopannussa ne pitää kaapia sieltä pannun pohjalta pois.
Olipa taas tyhmä aloitus. Minulla on termoskeitin.
Suomessa on yleisesti huonot kolesteroliarvot ja kahvin rasvan takia suodatinkahvi on terveellisempää kuin pannukahvi. Itse siirryin suodatinkahviin ihan tästä syystä.
Kahvinkeittimen pannu ja osat pestään tietenkin astianpesukoneessa ja aina saa hyvää kahvia ilman pinttyneitä kahvijäämiä. Kahvin voi laittaa myös termariin ja suomalaiset tunnetusti juovat kahvia enemmän kuin espressokupillisen.
Mokkapannun ja pressopannun kanssa säätäminen tuntuu vaikealta, pitäähän nekin puhdistaa. Mieluummin murukahvi tai kapselikeitin ja välillä tavallinen kahvinkeitin.
Vierailija kirjoitti:
Tiskikone
Tiskikoneessa ei voi tiskata sitä Moccamasterin putkistoa jonne jämähtää kalkkia.
Vierailija kirjoitti:
Suomessa on yleisesti huonot kolesteroliarvot ja kahvin rasvan takia suodatinkahvi on terveellisempää kuin pannukahvi. Itse siirryin suodatinkahviin ihan tästä syystä.
Aeropressillä voi tehdä myös suodattimen läpi vaivattomasti kupin kahvia
Te jotka viittaatte tiskikoneeseen, eikö koskaan tule puhdistettua sitä itse putkistoa jossa vesi kahvinkeittimessä liikkuu? Ne pitäisi puhdistaa ihan niille tarkoitetuilla aineilla säännöllisesti. Vaikka kuinka kaataisi vettä puhtaalla astialla keittimeen niin kyllä sinne kalkkia ja likaa kertyy putkiston sisälle silti.
Vierailija kirjoitti:
Olisko muuten vinkata hyviä yhden-kahden kupin keittimiä?
Melitta suodatin on keksitty, sillä saa mukillisen ja on paras ikänä koska veden läpötilan oppii käsituntumalla.
Vierailija kirjoitti:
Olisko muuten vinkata hyviä yhden-kahden kupin keittimiä?
Hario V60 Immersion Dripper.
Minulla on minikeitin 5 kuppia. Keitän joka aamu täyden pannullisen. Siitä saa 3 Pentikin kaksikorvakupillista.
Kyllä 25 vuotta kahvia juoneena on niksin jos toisenkin keksinyt parin kupin keittämiseen. Enkä joisi jos olisi " liian työlästä". Ap on sitä sukupolvea, että kaikki pitää saada mahdollisimman helposti. Töissäkin ihmettelevät mitä oikein teenkään jos muut eivät juo kahvia ja keitän vain kupin itselleni. Ei tarvii kahvinkeittimeen koskea, enkä laita puruja mukiini.
On ihmisillä elämä helppoa kun kahvinkeittokin on ylitsepääsemätön ponnistus.
Saamatonta laiskaa väkeä....
Vierailija kirjoitti:
Te jotka viittaatte tiskikoneeseen, eikö koskaan tule puhdistettua sitä itse putkistoa jossa vesi kahvinkeittimessä liikkuu? Ne pitäisi puhdistaa ihan niille tarkoitetuilla aineilla säännöllisesti. Vaikka kuinka kaataisi vettä puhtaalla astialla keittimeen niin kyllä sinne kalkkia ja likaa kertyy putkiston sisälle silti.
No tietysti me osataan myös keittimet huoltaa. Ei ole iso vaiva 1-2 krt vuodessa.
Ap, osta kahden kupin kahvinkeitin. Niitähän sinkuilla on.
Jos käy usein ja sellaisia ihmisiä, jotka juovat aina kahvia, voi tavallista kahvinkeitintä pitää varalla kaapissa.
Itselläni on ystävä, joka juo vain teetä, mutta kun mennään hänen luokseen, hän on jo ottanut kahvinkeittimen kaapista ja keittää sillä kahvit meille kavereille.
Kahvipakettia hän säilyttää, kahvin omassa pakkauksessa, ja vielä päälle purkissa, jääkaapissa.
Ja kahvin maku on tietenkin aina makuasia. Pauligin paahtamat kahvit ovat suosituimpia kahveja Suomessa.
Ehkä iso osa ei koe tuota epäkäytännöllisenä 🤷🏻