Verensokeri ja herkuttelu
Jos diabetesta ei ole todettu, kuuluuko verensokerin nousta ylös vaikka karkkipussin jälkeen? Onko sokeripiikki veressä sokerinsyönnin jälkeen merkki diabeteksesta vai luonnollinen seuraus sokerin syömisestä? Onko siis järkeä yrittää saada mitattua tällaisia sokerihuippuja?
Entäpä paastosokerin arvo: sen kuuluisi jäädä alle 6,1. Viitearvot ovat 4,0-6,1. Onko paastosokeri lähellä tuota ylärajaa, vaikka 5,9 ja 6,0 hälyttävä merkki? Pitäisikö paastoarvon olla lähempänä alarajaa?
Kommentit (4)
Kyllä verensokeri nousee terveelläkin, ihan normaalia. Rajalla oleminen ei ole vielä paha mutta siinä vaiheessa kannattaa herätä tekemään muutoksia. Pitkäaikaissokeri antaa lisää tietoa kropan sokerikestävyydestä
"Pitäisikö paastoarvon olla lähempänä alarajaa?"
Niin kuin nimikin sanoo paastoverensokeri, jos muistan oikein pitää olla syömättä, paastota vähintään se 12 tuntia, niin verensokerin ns terveellä pitäisi olla 4,0 - 4,3. Kannattaa aluksi kokeilla 24 tunnin paastoo ja kattoo mitä vs näyttää. Ihmiset on erilaisia, elimistö toimii jokaisella omalla laillaan.
Jos tuo 5,9-6,1 vaan jatkuu, jätä hiilarit ruokavaliosta minimiin.
Vierailija kirjoitti:
"Pitäisikö paastoarvon olla lähempänä alarajaa?"
Niin kuin nimikin sanoo paastoverensokeri, jos muistan oikein pitää olla syömättä, paastota vähintään se 12 tuntia, niin verensokerin ns terveellä pitäisi olla 4,0 - 4,3. Kannattaa aluksi kokeilla 24 tunnin paastoo ja kattoo mitä vs näyttää. Ihmiset on erilaisia, elimistö toimii jokaisella omalla laillaan.
Jos tuo 5,9-6,1 vaan jatkuu, jätä hiilarit ruokavaliosta minimiin.
Nämähän on itse keksittyjä neuvoja...
Paastosokerin pitäisi olla 4,0-4,3, paasto 12 h ja kannattaa kokeilla 24 h paasto....
Diabetestietäjiä?