Miksi kana tulee olla huoneenlämmössä 30 min ennen paistamista?
Kommentit (12)
Kaikki liha pitäisi olla huoneenlämpöisiä ennen ruuanlaittoa. En tiedä miksi.
Lihakin samoin. Ja kun leivotaan pitää ottaa kananmunat lämpiämään huoneenlämpöiseksi ennen käyttöä.
Kun liha on saanut lämmetä huoneenlämmössä, se yksinkertaisesti kypsyy tasaisemmin kuin jääkaappikylmä liha. Lisäksi kylmää lihaa pitää kypsentää pidempään.
Koska kylmä liha kylmentää pannun, ja sitten lihaan ei tule hyvää paistopintaa vaan se sihisee matalalla lämmöllä ja keittyy kypsäksi paistumisen sijaan. Ihan hyvin sen kylmänäkin voi pannulle laittaa, tulee vaan parempaa jos ehtii antaa lämmetä.
Kaikki lihat kypsyvät tasaisemmin ja nopeammin kuin jääkaappikylmänä. Siksi ne otetaan huoneen lämpöön puoleksi tunniksi ennen kypsennystä.
Kylmästä lihasta nesteet tosiaan tulevat paistetaessa helpommin ulos, ja lihasta voi tulla kuivaa.
Lihan kudosnesteet jää lihan sisälle ja se on mehevämpää kypsänä, kun lihaa ei laiteta kylmänä paistinpannulle tai uuniin.
Etkö ole tätä ihan käytännössä huomannut?
Olette sitten aina syöneet väärin valmistettua liharuokaa.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki liha pitäisi olla huoneenlämpöisiä ennen ruuanlaittoa. En tiedä miksi.
Kun liha on huoneenlämpöistä niin liha on helpompi kypsentää tasaisesti ja sellaiseksi kuin haluaa (puolikypsä, kypsä, miten lihansa haluaakaan). Esimerkiksi jauhelihan voi kuitenkin heittää suoraan jääkaapista pannulle koska jauheliha normaalisti pistetään pieneksi.
Laitan kaapista että kylmäketju ei katkea. Lisään itse välillä vettä. Pitäisi löytää sopiva pannu että kestää vettä. En paista liian kuumalla ettei räisky, mutta sopivan kuumalla silti että paistuu.
Eikö kukaan ole huomannut, että asia on debunkattu?
En tiedä , pistän suoraan jääkaapista uuniiin.