Mikä sun suosikki on erilaisista tölkki tonnikaloista? Curry, chili vai öljy? Ootko maistanut?
Kommentit (14)
Tilli on hyvää ja jos joskus haluaa herkutella nii se westin lime-mistapippuri mutta kallistap
Järvikalasäilyke on paljon parempaa ja ekologisempaa kuin tonnikala.
Öljy. Maistan itse. Tonnikalaa ei saa enää kaupoista, vaan se on sitä hiivatin boniittia.
Normaalilla mennään, joskus chilillä mutta miten helkkarissa erot laaduissa on niin isoja. S-ryhmän tavallinen tonnikalapala öljyssä on ihan huijausta, jos palan löydät siitä mössöstä niin ihme on. K-ketjun ja Lidln perus vastaava huomattavasti laadukkaampaa. Reklamoin jo pari kertaa ja vastaus oli että hankkivat vastuullisilta toimijoilta, ihan kuin kesko ostais jostain salakalastettua, tää menee mulla ihon alle koska käytän ruuanlaitoissa kohtuu paljon tonnikalaa, mm pastassa.
Öljy. Opiskeluaikoina tuli syötyä paljon, nykyisin ei niinkään. Veteen säilötty oli jotenkin metallisen makuista.
Jotkut chiliversiot kans ok.
Maustamaton mulle. Riippuen käyttötarkoituksesta, öljyyn tai veteen.
Kerran epähuomiossa otin jonkun chilimaustetun. Omituinen esanssimaku. Jos haluan chiliä, pilkon sitä itse sekaan.
K-kaupan sweet chili tonnikala on ihan järjettömän hyvää, oon siihen aivan koukussa. Tulee ostettua aina monta purkkia kerralla, häviääkin kyllä sitten suht nopeasti. Niin hyvää, kannattaa maistaa.
Öljy ilman mausteita ja kala paloina ei hiutaleena.
Pirkan vaaleanvihreästä vesittivät öljyn pari vuotta sitten. Se 2,5€ purkki on vielä fine. Näissäkin kannattaa laadusta maksaa, joku k-menu tai extra ei kelvannut kissallekaan.
Entinen curry-kookos oli loistavaa, nykyinen on kehnoa. Ostan mieluummin öljyssä ja maustan itse kunnolla. Ja S-puotien halvimmastakin hiutaleesta (alle 1 euro) tulee hyvää maustamalla!
Vedessä nykyisin yleensä otan. Kartan niitä mihin on lisätty jotain, en halua maksaa mistään kastikkeista ja vihanneksista niin paljon. Chilillä tai tillillä maustetut ovat kyllä hyviä.
Tillitonno on maukas.