Vastuullinen Provinssi suosisi kotimaista
Musiikkifestivaali Provinssin myyntipaikkahinnoittelu on nostanut pienen kohun. Provinssi tarjoaa ravintolayrittäjille myyntipaikoista alennusta ruokalistojen kasvispainotteisuuden perusteella. Festivaali perii ruuan myyjiltä normaalitaksan mukaisesti vuokraa 22 prosenttia myyntipaikan liikevaihdosta. Jos myyntipisteen ruokalista on täysin vegaaninen, vuokra laskee 19 prosenttiin.
Provinssin festivaalijohtajan Ville Koiviston mukaan hinnoittelun tavoitteena on suosia kasvisruokaa ja pienentää tapahtuman hiilijalanjälkeä (HS 19.2.). Tällaisiin tavoitteisiin festivaalilla on luonnollisesti täysi oikeus. On eri asia, onko hinnoittelulla mitään vaikutusta Provinssissa myytäviin ruoka-annoksiin. On selvää, että halvalta viherpesulta vaikuttava julkisuustempaus myös ärsyttää monia.
Provinssin koti, Seinäjoki, on Suomen kenties vahvimman ruokamaakunnan pääkaupunki. Etelä-Pohjanmaalla tuotetaan monen festivaalivieraan ruoka myös jokaiseen arkipäivään.
https://hs.fi/mielipide/art-2000010238768.html
Provinssin olisi kannattanut tehdä tuo luomuruualle. Lähiruoka on hyvä asia mutta kukaan ei tunnu piittaavan esim. siitä minkälaisissa oloissa ne kanat kasvatetaan.